E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaGündemBeyaz eşya sektörü ÖTV’nin kalkmasını istiyor---

Beyaz eşya sektörü ÖTV’nin kalkmasını istiyor

Beyaz eşya sektörü ÖTV’nin kalkmasını istiyor
22 Temmuz 2022 - 13:00 borsagundem.com

Yüksek enflasyon, düşen alım gücü ve ekonomik krizin etkisi ile ilk 6 ayda yüzde 8 daralan beyaz eşya sektörünün tekrar hareketlenebilmesi için sektör temsilcileri ÖTV'nin kaldırılmasını istiyor.

İhracatta yalnızca yüzde 1’lik artış sağlayan beyaz eşya sektöründe, sene sonunda iç pazarda daralma, ihracatta ise 2021 rakamlarına ulaşılması bekleniyor.

Sektörün yine hareketlenebilmesi için ÖTV'nin kaldırılmasını talep eden sektör temsilcileri, ödeme gücünü kaybeden tüketici için 9 olan taksit sayısının ise 16-18 bandına çekilmesini istedi.

TÜKETİCİNİN AYLIK ÖDEYEBİLECEĞİ RAKAMLAR ÇOK KRİTİK

Sektördeki gelişmeleri dün düzenlenen toplantıda değerlendiren Türkiye Beyaz Eşya Sanayicileri Derneği (TÜRKBESD) Başkanı Can Dinçer, “Tüketicilerin ihtiyaçlarını karşılamalarını desteklemek üzere, kredi kartı taksit sayısının artırılması ve ÖTV'nin kaldırılması gibi adımların faydalı olacağına inanıyoruz. Yüksek enflasyon, satın alma gücünün düşmesi gibi problemleri düşünürsek gelecek dönemde yurt içi piyasası ile ilgili tüketicinin aylık ödeyebileceği rakamlar çok kritik. Bu bakımdan kredi taksit sayısının artmasının tüketiciler için faydalı olacağını düşünüyoruz” açıklamasını yaptı.

Dolarla alınan hammaddeye karşılık sektörün en önemli ihracat pazarının AB ülkeleri olduğunu söyleyen Dinçer, paritedeki son gelişmeleri “Bu bizi zorlayacak bir konu; beyaz eşya sektörünün üzerine ek bir yük daha getiriyor” diye değerlendirdi.

SATIŞLAR DÜŞTÜ

Sözcü'den Sayime Başçı'nın haberine göre TÜRKBESD verileri, 6 ana ürün grubunda iç satışların ocak-haziranda geçen yılın aynı dönemine kıyasla yüzde 8 düştüğünü ve 4.3 milyona indiğini ortaya koyuyor.

İç satış ve ihracattaki düşüş yüzde 2 olurken, 17.1 milyon adet yakalandı. Sektörün üretimi ise yüzde 6'lık gerileme ile 17.5 milyondan 16.5 milyona düştü.

Beyaz eşyada çelik krizi!

 

Beyaz eşya satışları düştü

 

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (12)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)
  • Hamido23 Temmuz 2022 11:05

    Oldu canım var mı başka emriniz 😅

  • Ahlak zabıtası22 Temmuz 2022 21:53

    Ötv kalksın, fiyatlar insin diyecem ama bu ahlaksız firmalar ötv kalkmadan ötv kadar, hatta daha fazla zam yapar...

  • olgun22 Temmuz 2022 20:05

    Tabi ÖTV kalksın cebe girsin hade ordan AHLAKSIZ ŞİRKETLER

  • MARHALET KUŞUÖTMEZ22 Temmuz 2022 19:10

    ÖTV kalksa ne olacaktır.gecen gün sordum bir buzdolabı alacak idim 25-18000 TL arasında.

  • olgun22 Temmuz 2022 20:07

    nah indirecekler, Zam yapıp  o ötv ceplerine girecek 

  • baran22 Temmuz 2022 18:27

    Yok yav hep siz kazanın!  Devlete de beş krş vergi vermeyin neredeyse malum holding yarım yüzyıldır devletten teşvik aldı!  İthalat yasaklandı! Devletin sayesinde zengin olan soytarı  her zamanki gibi yine boynuzları devlete dikmiş. O milyonlar ödediğiniz ceo larınızda biraz kafa çalışsaydı bir gsm operatörü alıp şimdi  köşe olmuştunuz.  

  • Mucise Reis : )23 Temmuz 2022 10:10

    Allahım bu cahillik, bilgisizlik , bir şeyide aç google yaz ÖTV NEDİR ? Ahaha  ÖTV 1999 depremi ile çıkan, çöken altyapı ve devlet masraflarını azaltan, GEÇİCİ amaçla çıkanvergidir. ÖTV  , kdv gibi, 2002 Yılında KALICI VERGİ olmuştur :D.   ÖTV den önce ,ötv siz devlet yaşamış, yaşamını sürdürmüştür. Ama ÖTV yi vergi diye savunan bu Baran zihniyeti, günümüzde maden suyundan, koladan dahil ötv vergisi kanunu çıkartmıştır.. sonrada ben KDV Yİ GIDADA DÜŞÜRDÜM demiştir :D , üretmeden devlet, dengesiz vergiler ile halk yokluk içine çekilmeye devam ediyor. köprüler zarar ediyor, ötv ile masrafı alınıyor :D Artık savunacak bilgiye ulaşamıyor kör cahillerde, uyanmaya, milleti kandıracak cümle yazamamaya başladı . Baran gibi hepsi, sıdan çıkmış balığa döndüler :D kendi cahilliklerini, millete ampoze etmeye çalışıyorlar hahah

  • GaranTi Yapı22 Temmuz 2022 19:10

    Ötv diyor vergiden söz etmiyor yani özel tüketim vergisi buzdolabının çamaşır makinasının nesi özelse onu diyor anadın mı?

  • kılıç22 Temmuz 2022 16:49

    deprem vergisiydi. ötv tamamen  herşeyden kalkmalı.

  • HASAN TOSUN22 Temmuz 2022 14:54

    öt vertgisi,ötebiliyorsan öt vergisi,ümüğini sıkıyorum öt ötebiliyorsan

  • Mucise Reis : )22 Temmuz 2022 13:55

    hayda... ÖTv alacakkı devletimiz birde yüzde 18 kdv bizlere KANAL İSTANBUL yapacak :D vergi olmadan nasıl dünyanın kıskandığı kanal istanbul yapılabilir :D o vergiler ile Paralı yollar, paralı hastaneler, Paralı elektrık hizmeti, Paralı köprüler geçitler, Paralı su hizmeti vb. vb. veriliyor :D gerçi her hizmet için hizmet bedeli+kdv alınıyor :D neden hala ötv alınıyor diğer ürünlerden ?  kasaya bakıyorsun merkez de eksi durumda ? çok ilginç durum...

  • Pala22 Temmuz 2022 13:39

    OTV komple kalkmalı, tüm ürünlerde. Kdv zaten var