E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaAracı Kurum RaporlarıBeklentiler güçleniyor---

Beklentiler güçleniyor

Beklentiler güçleniyor
01 Aralık 2023 - 09:27 borsagundem.com

Dinamik Yatırım tarafından hazırlanan günlük bültende piyasalar mercek altına alınıyor

Küresel piyasalarda dün makroekonomik tarafta Fed’in enflasyonun seyrini izlemek için yakından takip ettiği çekirdek PCE verisi, kişisel tüketim harcamaları endeksi ve işsizlik maaşı başvurularını takip ettik. PCE verisi piyasa beklentilerine paralel olarak aylık ve yıllık sırasıyla %0,2 ve %3,5 artış gösterdi. Kişisel tüketim harcamaları fiyat endeksi ise ekimde aylık bazda değişim göstermezken, yıllık bazdada beklentilere paralel %3’e yükseldi. Veriler talepteki soğuma ile birlikte bize sıkılaşmanın etkisini başarılı bir şekilde ortaya koymaya devam ederken işssizlik maaşı başvuruları ise 25 Kasım ile biten haftada önceki haftaya kıyasla 7 bin kişi artışla piyasa beklentilerine paralel olarak 218 bine çıktı.
New York borsası günü karışık seyirle tamamlarken Salesforce'un hisselerinde gerçekleşen %10'a yakın artış, Dow Jones endeksinin.%1,47’lik yükselişinde etkin rol oynadı. ABD vadelileri ise yataya yakın karma görünümde işlemlerine devam ediyor.

Avrupa endeksleri, yataya yakın pozitif tarafta günü tamamladı. Petrol ve doğalgaz sektörü yaklaşık %2 değer kazandı. Euro Bölgesi'nde ekimde %2,9 olan yıllık enflasyon kasımda %2,7’lik beklentiye karşılık %2,4 olarak açıklandı. Böylelikle bölgede enflasyon 2 yılın en düşük seviyesine geriledi.
Asya endeksleri, günü yataya yakın pozitif tarafta tamamladı. Bölge endeksleri gün içi işlemlerinde ise %1’e yakınsayan düşüşle işlemlerine devam ediyor. Çin'in imalat sektörü Kasım ayında Ekim ayındaki 49,5 seviyesinden geçen ay 50,7'ye yükseldi.

Bist100 endeksi, %0,76 değer kaybıyla 7.948,60 puan seviyesinden günlük kapanış sağlarken toplamda 125,55 milyar TL işlem hacmi gerçekleştirdi. Önceki kapanışa göre mali endeks %0,92, hizmetler endeksi %0,61, sanayi endeksi %0,44 değer kaybederken, teknoloji endeksi %0,76 değer kazandı. Uluslararası kredi derecelendirme kuruluşu S&P Türkiye’nin kredi notu görünümünü durağandan pozitife revize ederken bu kararın endekse bugün olumlu yansıyabileceği görüşündeyiz.
Bugün, Almanya, Euro Bölgesi ile ABD tarafından PMI verileri ve Fed Başkanı Powell’ın konuşmasını takip ederken içeride ise imalat sanayi PMI verisini izleyeceğiz.

BİST100 endeksinin alıcılı bir başlangıç yapmasını bekliyoruz.

Yatırımcı ilgisinin arttığı hisseler (01/12/2023)

 

12 göstergesi "al" veren hisseler (01.12.2023)

 

Yabancılar borsada hangi hisseleri alıyor?

 

Fiyat hareketi güçlü hisseler (01/12/2023)

 

Bigchefs ve Graınturk Tarım sorusu

 

Günün önemli şirket haberleri 01/12/2023

 

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)