E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaŞirket HaberleriBDDK'dan faizsiz konut şirketlerine faaliyet izni---

BDDK'dan faizsiz konut şirketlerine faaliyet izni

BDDK'dan faizsiz konut şirketlerine faaliyet izni
08 Haziran 2022 - 07:55 borsagundem.com

BDDK'nın Resmi Gazete'de yayımlanan kararları ile Emin Evim, Fuzul, Birevim, Katılımevim, İmece ve Sinpaş'a faaliyet izni verildi

Bankacılık Düzenleme ve Denetleme Kurumu (BDDK), intibak talebi uygun görülen 6 tasarruf finansman şirketinin faaliyet iznini onayladı.

BDDK'nin tasarruf finansman şirketlerinin faaliyetlerine ilişkin kurul kararları, Resmi Gazete'nin bugünkü sayısında yayımlandı.

Buna göre, intibak talebi uygun görülen Emin Evim Tasarruf Finansman AŞ, Fuzul Tasarruf Finansman AŞ, Birevim Tasarruf Finansman AŞ, Katılım Tasarruf Finansman AŞ, İmece Tasarruf Finansman AŞ ve Sinpaş Tasarruf Finansman AŞ'ye faaliyet izni verildi.

Söz konusu kararlar; Finansal Kiralama, Faktoring, Finansman ve Tasarruf Finansman Şirketleri Kanunu ile Tasarruf Finansman Şirketlerinin Kuruluş ve Faaliyet Esasları Hakkında Yönetmelik uyarınca alındı.

BDDK, 21 tasarruf finansman şirketinin intibak talebinin reddetmiş ve 2 Temmuz 2021'de tasfiyesine karar vermişti. İnceleme ve değerlendirme süreci, 28 Nisan 2022'de 6 tasarruf finansman şirketinin intibak talebinin uygun görülmesi ile tamamlanmıştı. Bugün yayımlanan karar ile tasarruf finansman şirketlerinin faaliyet izinleri de karara bağlanmış oldu. Böylece geçen yılın mart ayından bu yana tasarruf finansman şirketlerine ilişkin yürütülen değerlendirme süreci tamamlandı.

Faizsiz ev ve araba satışına sermaye şartı

 

Faizsiz ev ve araç satışıyla ilgili teklif Meclis'e sunuldu

 

BDDK'dan 6 tasarruf finansman şirketine intibak onayı

 

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (4)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)
  • Mucise Reis ;)08 Haziran 2022 11:52

    otomobil alacam bugun fiyatı 200 bin tl... taksit ödüyorum 2 yıl sonra kura bana gelecek.. ödediğim para 5 bin tl. sıra bana geldi otomobil oldu 320 bin tl fiyatı... eee  nasıl alabilicem ? ya cidden bu sistemleri anlamıyorum, bakmadım. ilk soracağım soru bu olurdu ?? bddk bilgilendirip, bu işleri çözüyor mu ? yani kurada sona çıkan hayal kırıklı hüsrana uğramıyor mu ? Devlet neden tokiler vb. geliştirip görevini yapmıyorda bu neyin ne olduğu belirsiz sistemler ile millet bddk onaylı denip yönlendiriliyor ? ülkemizde 4250 tl kazanmak çok zor iş bulduğun halde zor. burdan 500 tl biriktirmek büyük fedakarlık gerçekten boğazından kısıyorlar... buna rağmen bu sistem nasıl vatandağı korusun hakkını hukukunu= bu enflasyonist ortamda? Aklım almıyor, ne sistemi bu yahu ?

  • Mucise Reis ;)08 Haziran 2022 11:48

    ya atıyorum ev alacaksın sordun ev fiyatı 500 bin tl... hemen sisteme girdin... kura ile her ay altın günü gibi ödüyporsun 10 bin tl diyelim... sana kura çıktı 3 yıl sonraya... her ay ödedin ödedin... 3 yıl geçti, yada 2 yıl çıksın kura gün geldi sende alıyorsun sistemden 500 bin tl... :D hemen gidiyorsun evi almaya , ev sahibi diyordi yahuu 2 yıl önce 500 bindi ev. şuan oldu 999 bin tl :D ne olacak ? BDDK izin verirken bunları anlatıyo rmu ? bir uyarı metni , örnekleme kitapçığı, pozitif veriler / negatif veriler diye kitapçık verme zorunluluğu yapıp biliglendiriyomu insanları :D hadi izin verdim oldu bitti, izin vermedim olmaz yahu elinde mühür var, kapı gibi hemde ama kime hizmet ediyor ? yada bu sistemi ben mi yanlış anlayıp, aklım kötüye gidiyor ? birileri zarar edecek çok belli.. aidat öderken kirada duruyorsa hemde, kira artışları maaş düşüşleri taksit ödemeyi zorlaştıracak, alacağı evin fiyatı her ay artacak ?  BDDK bu işin neresinde ? 

  • Bik08 Haziran 2022 08:59

    Yıllarca bekleyip kura çekerek ev sahibi olunuyorsa, aynı sepette olanların hakları birbirine geçiyor ya da kurada ilk çıkanlar kul hakkı yiyor.

  • BİRİSİ08 Haziran 2022 08:21

    Bunların hayatı yalan. Faizsiz dedikleri halkı kandırmaktan başka bir şey değil.