E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaGündemBaşbakan’dan bürokrasiye eleştiri---

Başbakan’dan bürokrasiye eleştiri

Başbakan’dan bürokrasiye eleştiri
25 Aralık 2016 - 09:44 borsagundem.com

Başbakan Binali Yıldırım Türkiye'nin bürokrasiden dolayı hızlı yol alamadığını söyleyerek, vatandaşın bu mazeretlerden usandığını, bunun da siyasete de ülkeye de zarar verdiğini söyledi

Dolmabahçe'deki Başbakanlık Ofisi'nde 150'ye yakın kadın girişimciyle bir araya gelen Başbakan Binali Yıldırım, Ulaştırma Bakanlığı döneminde Avrasya Tüneli'ni Devlet Planlama Teşkilatı'ndan onaylatmak için 1.5 yıl uğraştığını belirterek, "Bütçeden 1 kuruş harcama yapılmadı. 1.5 milyar dolarlık iş, 5 kuruş para cebimizden çıkmadı. İlk günden trafik tahminleri beklediğimizin üstünde çıktı" diye konuştu.

AVRUPA'DAN DAHA İYİYİZ
Türkiye'nin bürokrasiden dolayı hızlı yol alamadığını söyleyen Yıldırım, 'Ya sen başbakansın şikâyet mi ediyorsun?' diyebilirsiniz. Gerçekleri saklamanın bir anlamı yok. Biz 'Bu vesayet sistemini ortadan kaldıralım, milli irade kime yetki verdiyse, o verdiği süre içinde mazeret üretmesin, iş, hizmet üretsin' diyoruz. Vatandaşın karşısına gidince 'Ben bu işi yapacaktım, Anayasa şöyle dedi, mevzuat böyle, bürokrasi böyle dedi.' Bu mazeretlerden vatandaş artık bıktı usandı. Siyasete de ülkeye de zarar veriyor" diye konuştu. Ekonomide gösterge değil algı problemi olduğunu anlatan Yıldırım, "Finans sektörümüz olarak, Avrupa'dan, dünyadan daha iyi durumdayız. Sermaye yeterlilik oranından tutun, bankalarımızın sağlam yapısına varıncaya kadar..." dedi.

10 MİLYARLIK MÜRACAAT
Doğu ve Güneydoğu'da süper teşvik paketi açıkladıklarını da hatırlatan Yıldırım, şöyle devam etti: 23 ilde süper teşvik tedbirleri aldık. Resmi çağrı yapmadık, 10 milyar liralık müracaat oldu. İşte size fırsat. Doğu ve Güneydoğu'da müthiş bir yatırım imkânı var. Sadece yatırım yapmayacaksınız, o bölgedeki insanlarımızın geleceğine katkı sağlayacaksınız. Destek mi istiyorsunuz? Yatırım yaparken fabrikanızı yapıyoruz, işletmeniz için destek, vergi muafiyeti, prim istisnası, enerji desteği sağlıyoruz. Bazı ürünlerde alım garantisi veriyoruz. Hazır mısınız? Sabah

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (8)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)