E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaGündemBarış görüşmeleri ne zaman sonuçlanır? Ukrayna cephesi tarih verdi---

Barış görüşmeleri ne zaman sonuçlanır? Ukrayna cephesi tarih verdi

Barış görüşmeleri ne zaman sonuçlanır? Ukrayna cephesi tarih verdi
17 Mart 2022 - 20:43 borsagundem.com

Ukrayna Devlet Başkan Danışmanı Podolyak yaptığı açıklamada, "Rusya'yla barış anlaşmasına varmamız birkaç gün ila 1.5 hafta sürebilir" ifadelerini kullandı

Rusya-Ukrayna savaşının son bulması için iki ülke arasında barış zemini aranırken Kiev yönetiminden dikkat çeken bir açıklama geldi.

Barışın ne zaman tesis edileceğine ilişkin konuşan Ukrayna Devlet Başkan Danışmanı Podolyak, "Tartışmalı maddeler üstünde anlaşmaya varılması birkaç gün ya da bir buçuk hafta sürebilir. Bu süre içinde bir barış anlaşması oluşturmaya yaklaşmamız gerekiyor" dedi.

Rusya'nın 24 Şubat'ta Ukrayna'ya başlattığı karadan ve havadan hareket sürerken Rusya ile barış görüşmeleri gerçekleştiren Ukrayna delegasyonunun başındaki Ukrayna Devlet Başkan Danışmanı Mihail Podolyak'tan çok önemli bir açıklama geldi.

"BARIŞ ANLAŞMASINA YAKLAŞMAMIZ GEREKİYOR"

Barışın ne zaman tesis edileceğine dair konuşan Podolyak, Polonya basınına açıklamasında, "Şu anda Rusya delegasyonu da Ukrayna delegasyonu da kendilerini konumlandırdıkları yerlerde duruyor. Tartışmalı maddeler üstünde anlaşmaya varılması birkaç gün ya da bir buçuk hafta sürebilir. Bu süre içinde bir barış anlaşması oluşturmaya yaklaşmamız gerekiyor" ifadelerini kullandı.

15 MADDELİK ANLAŞMA İDDİASI

Öte yandan İngiliz Financial Times gazetesi, 15 maddelik bir barış anlaşmasının gündemde olduğunu yazmıştı. İddiayla ilgili merakları gideren Ukrayna Dışişleri Bakanı Dmitro Kuleba, "Financial Times'ın verdiği bilgi Rusya pozisyonudur, bunu teyit edebilirim. Ukrayna bunu onayladı gibi gösteriyorlar ancak bizim önceliğimiz güvenlik. Ukrayna BMGK zirvesi konusunda teşebbüste bulunuyor. Türkiye'nin Ukrayna konusundaki duruşunu görüyoruz. Önemli adımlar atıyorlar. Türkiye Karadeniz bölgesinde de çok önemli bir rol oynuyor." diye konuştu.

Biden: Rusya'nın Ukrayna'da yaptıkları insanlık dışı

 

Erdoğan'dan Putin ve Zelenskiy'e Türkiye daveti

 

Çavuşoğlu, ateşkes konusunda umutlu

 

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (3)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)
  • BORSACI18 Mart 2022 07:46

    ukrayna tüm cephelerde rusya,yı bozguna ugratmış rus askerlerine cehenneme dönmüş pişmanlık içerisinde kaçış yolu bulmaya çalışacakdır aksi halde tüm rusların leşşi kalacak.hancı kazanır yolcu kaybeder ukrayna kendi vatanını canı pahasına korudugu sürece rusya batacak.

  • Barış ve yine Barış 17 Mart 2022 21:21

    Barış umudu var demektir. Süre bile verilmiş. Bu şimdilik güzel bir gelişme bence. Ama taraflar samimi, ciddi, şeffaf şekilde yapıcı ve makul seçenekleri son durumuda iyice değerlendirip masada düzgünce görüşme yaparlarsa bence anlaşma sağlanır. Önemli olan tarafların gerçekten buna hazır ve istekli olmasıdır. Birde taraflar anlasmaya tam olarak uymalı ve güçlü garantör ulkeler ile anlaşma desteklenmelidir. Umarım savaş biter, anlaşma yapılır, ve insanlar artık ölmez

  • AHMET ÖZBİR17 Mart 2022 21:13

    "UKRANYA ZAFERE!" Bağımsız bir devleti bombalamak, sivilleri füzeyle vurmak ancak RUS'a ve SİYONİST'e yakışır. Ukranyalı çetin ceviz çıktı, RUSYA'ya boyun eğmeyeceğini gösterdi. Beni en çok DUYGULANDIRAN görüntü "CANDOSTLARIMIZA OLAN SEVGİLERİ" Her evde CANDOSTLARIMIZ var, muazzam bir bağlılık ve sevgileri mevcut. BİZDEKİ CANLARA GICIK OLANLARA DERS OLSUN!..