E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaAracı Kurum RaporlarıBankalardan beklentilerden daha güçlü bilançolar geldi---

Bankalardan beklentilerden daha güçlü bilançolar geldi

Bankalardan beklentilerden daha güçlü bilançolar geldi
16 Temmuz 2020 - 09:35 borsagundem.com

Vakıf Yatırım tarafından hazırlanan günlük bültende BIST-100 endeksinin güne pozitif bir başlangıç yapması bekleniyor

Salı gününe yatay başlangıç yapan BIST-100 endeksi açılışın ardından dalgalı bir seyir izledi ve günü %0.6 kayıpla, 117.741 seviyesinden kapattı. İşlem hacmi 23.3 milyar TL seviyesinde gerçekleşirken, BIST-100 endeksine dahil olan 40 hisse değer kazandı, 56 hisse ise değer kaybetti. Dolar/TL 6.86'nın altında işlem görürken, risk primi CDS ise 521 seviyesine geldi. Sabah saatlerinde yurtdışı vadeli piyasalarda karışık bir seyir izleniyor.

ABD'de şirketlerin 2.çeyrek bilanço açıklama dönemi mali şirketlerle başladı. Bankalarda Citi, Wells Fargo zayıf bilanço açıklarken, özellikle yatırım bankacılığının daha ağır bastığı Goldman
Sachs, JP Morgan gibi şirketlerin ise beklentilerden daha güçlü bilanço açıkladığını gözlemledik.

Havacılık tarafında ise beklendiği gibi zayıf bilançolar geliyor. Haftanın devamında Johnson&Johnson,
Netflix, BofA, Morgan Stanley, Blackrock gibi şirketlerin de finansallarını açıklaması bekleniyor. Bu hafta güçlü performans gösteren ABD endekslerini son gelen aşı açıklamaları destekliyor. Daha önce iki şirket aşı üretimlerine yıl sonuna kadar başlanabileceğini açıklamıştı. Bu kez ABD Başkanı Trump'ın aşı açıklamaları endeksleri pozitif etkiledi. Asya piyasalarında ise güçlü Çin büyümesine rağmen satıcılı bir görünüm izleniyor. Bugün ABD'de perakende satışlar Avrupa'da ECB faiz toplantısı ve sonrasındaki açıklamalar takip edilecek. 1.14 seviyesinde, orta vade için oldukça kritik bir bölgede bulunan Euro/Dolar paritesi için ECB ve hafta sonundaki liderler zirvesi kritik olacaktır. ECB'den kademelendirme hamlesi gelmesi halinde, paritede Euro lehine hareketin sürmesi beklenebilir.

BIST-100 endeksinin güne pozitif bir başlangıç yapmasını bekliyoruz. Endekste 118.700-119.500 dirençler, 117.000-116.000 ve 114.800 destek seviyeleri olarak izlenebilir. 119.500 seviyesini önemli bir eşik olarak değerlendiriyoruz, 117.000 seviyesini ise zarar-kes seviyesi olarak önemsiyoruz.

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)