E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaPiyasaVahap Taştan: Bankacılık ve sanayi sektörü verileri iyimser olmalı---

Vahap Taştan: Bankacılık ve sanayi sektörü verileri iyimser olmalı

Vahap Taştan: Bankacılık ve sanayi sektörü verileri iyimser olmalı
22 Şubat 2019 - 16:12 borsagundem.com

Taştan, "bu hafta bankalardan öte sanayi şirketlerinin öncülüğünde bir hareket aldık, haftaya bankaların da katılımı olursa daha iyimser konuşmak mümkün" dedi.

USD/TRY paritesi bugün en yüksek 5,3414, en düşük 5,3140 seviyesini gördü. Uzmanlar, ABD verilerinin beklentileri karşılayamaması ve negatif kapanış yapan ABD hisselerine rağmen risk iştahında bozulma gözlenmediğini ifadediyor.

Yatırım Finansman Yatırım Danışmanlığı Yönetmen Yardımcısı Vahap Taştan, dolar/TL kurundaki seyir ile yüksek risk iştahının Borsa İstanbul için yükseliş fırsatı yarattığını, ancak şimdilik 106.500 üzerini konuşmak için erken olduğunu söyledi.

Taştan, Foreks'e yaptığı açıklamada, dolar/TL’nin 5.34 üzerindeki hareketlerde isteksiz kalması ve yüksek risk iştahının, son dönemde baskı yiyen BIST100 için de bir yükseliş fırsatı yarattığına işaret etti.

Vahap Taştan, "Teknik olarak endekste 101.000 destek bölgesinden aldığımız kuvveti değerlendirmekle birlikte bu hafta üzerine geçtiğimiz 103.100 üzerinde kalmamız, yukarı hareketin devamı ve yeni bir 105.600 - 106.500 denemesi için de bir sinyal olacak. Bu hafta bankalardan öte sanayi şirketlerinin öncülüğünde bir hareket aldık.

Bankaların da katılımı olursa haftaya daha iyimser konuşmak mümkün. Bizim için ana belirleyici bankacılık ve sanayi sektörü için gelecek verilerde iyimserlik olması." diye konuştu.

Borsa İstanbul'da şu an itibarıyla en çok yükselen 10 şirket, VESTL, BMEKS, VESBE, ASUZU, COSMO, RAYSG, EGCYO, ULAS ve TUKAS oldu. TL için ana belirleyicinin ise hala enflasyon olduğunu vurgulayan Taştan, şimdilik 106.500 üzerini konuşmak için erken olduğunu belirtti ve Avrupa’da son dönem veri akışının güçlü olmadığını hatırlatarak, ABD’de benzer şekilde zayıf veri akışıyla karşı karşıya kalınabildiğini söyledi. Taştan, piyasaların zaman zaman ticaret savaşına ilişkin iyimserlikle yukarı yönlü hareket etse de ekonomik verilerin ivme kaybına işaret ettiğini kaydetti ve bu ortamda yurt dışındaki risk iştahının içeride bizi ne kadar destekleyeceği konusunun soru işareti olduğunu belirtti.

Almanya'da bugün açıklanan ve iş dünyasının ekonomiye olan güvenini gösteren IFO İş Dünyası Güven Endeksi, Şubat ayında bir önceki aya göre 0,8 puan gerileyerek 98,5 ile Ocak 2015'den bu yana görülen en düşük seviyeye indi.Vahap Taştan, BIST100 Endeksi'nde yaşanacak olası bir geri çekilmede ise 103.100 ve 102.000 seviyelerini, ana destekler olarak takip ettiklerini de sözlerine ekledi.

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

ETİKETLER :
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)