E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaAracı Kurum RaporlarıBankacılık hisselerinde güçlü yabancı satışı devam ediyor ---

Bankacılık hisselerinde güçlü yabancı satışı devam ediyor

Bankacılık hisselerinde güçlü yabancı satışı devam ediyor
26 Ağustos 2020 - 09:25 borsagundem.com

Şeker Yatırım tarafından hazırlanan günlük bültende TL’nin değer kazanması durumunda endekste güçlü tepki alımları görülmesi bekleniyor.

BİST: Güne pozitif eğilimle başlangıç yapan BIST-100 endeksi yükseliş eğilimini devam ettirme çabası gösterse de bankacılık endeksi öncülüğünde gelen güçlü satışlarla günü %1,47 düşüşle 1.092,16’dan kapattı. Yurtdışı borsalar gün içinde alıcılı bir seyir izlese de başta ABD borsaları olmak üzere kar satışlarıyla karşılaşırken, majör borsalar günü karışık bir görünümle kapattı. Bankacılık endeksi %2,51 düşüşle negatif ayrışmaya devam ederken, bankacılık hisselerinde güçlü yabancı satışı devam ediyor.

BIST, Doğu Akdeniz’de Yunanistan ile yaşanan gerginliğin tırmanması ve AB’nin Yunanistan’ın yanında tavır almasının etkisiyle negatif ayrışmasını devam ettirerek jeopolitik satışlarla karşılaştı. Ayrıca, TCMB’nin fonlama maliyetini ve likiditeyi kısmaya devam etmesine rağmen TL’de devam eden değer kayıpları BIST’teki satış baskının artmasına neden oluyor. TL’deki değer kayıplarının devam etmesi ve Akdeniz’deki gerginliğin tırmanması durumunda endekste satış baskısının devam etmesi beklenmektedir.

TL’deki volatilitenin azalması ve sınırlı da olsa TL’nin değer kazanması durumunda ise endekste güçlü tepki alımlarını görülmesi beklenmektedir. Bugün ABD’de açıklanacak dayanıklı mal siparişleri takip edilecek. ABD’den son dönemde karışık veriler gelirken, zayıf veriler tarihi zirve seviyelerde olan ABD borsalarında kar satışlarını güçlendirecektir. VIX endeksi 22 seviyelerinde seyrederken, endekste teknik olarak güçlenme eğilimi dikkat çekiyor. Endeksin 26 seviyesi üzerine yönelmesi başta ABD borsaları olmak üzere majör borsalarda kar satışlarının güçleneceğine işaret edecektir. Yurtdışı borsalarda satışların güçlenmesi zayıf seyreden ve negatif ayrışan BIST’te satışların artmasına neden olacaktır. ABD ve Almanya vadeli endeksleri BIST kapanışına göre hafif artıda seyrederken, Asya borsalarında karışık bir seyir var. Endeksin güne tepki alımlarıyla başlaması ve dalgalı zayıf seyrini devam ettirmesi beklenmektedir.

Para ve Döviz Piyasaları:

Dolar paritesi dün, 7,3991-7,4058 bandında işlem görerek gün sonunu, önceki gün sonuna göre %0,32 oranında değer kazancıyla 7,4028 seviyesinden tamamladı. Sepet bazında ise Lira %0,39 oranında değer yitirdi. Borçlanma araçları piyasasında dün %14,53-%14,58 seviyeleri arasında dar bir bantta hareket eden on yıllık gösterge tahvilinin getirisi önceki kapanışa göre 28 baz puan artışla gün içinde gördüğü en yüksek seviye olan %14,58’den günü tamamladı.

Piyasalar mevcut risklere bağlı olarak dalgalı bir seyir izledi

Geri çekilme devam edebilir

Global piyasalarda karmaşık seyir devam ediyor

Günün önemli şirket haberleri 26/08/2020

Küresel piyasalar karışık bir seyir izliyor

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)