E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaAracı Kurum RaporlarıBorsada geri çekilme devam edebilir ---

Borsada geri çekilme devam edebilir

Borsada geri çekilme devam edebilir
26 Ağustos 2020 - 09:15 borsagundem.com

Marbaş Menkul Değerler tarafından hazırlanan günlük bültende endeksteki önemli seviyelere dikkat çekiliyor

Dün 1118.24 ile 1083.14 seviyeleri arasında dalgalanan BIST 100 endeksi 21 günlük üssel ortalamanın bulunduğu seviyeden gelen satışlarla günü %1.47'lik değer kaybıyla 1092.16 puandan tamamladı.

Geri çekilmenin devam etmesi durumunda 1078-1059 destek noktaları konumunda takip edilebilir. 1100-1118 noktaları ise kısa vadeli direnç seviyeleridir.

Ekonomik Veriler:

15:30- ABD Çekirdek Dayanıklı Mal Siparişleri. (Aylık) (Temmuz). Beklenti: %2
15:30- ABD Dayanıklı Mal Siparişleri. (Aylık) 8Temmuz). Beklenti: %4.3
17:30- ABD Ham Petrol Stokları. Beklenti: -3.694M

Gündem:

*Türkiye'de son 24 saatte 1502 kişiye Kovid-19 tanısı konuldu, 24 kişi hayatını kaybetti, toplam vaka sayısı 261 bin 194, can kaybı 6 bin 163 oldu.
*Dışişleri Bakanı Çavuşoğlu: "(Yunanistan'a) Yanlış adımlar atarsanız, bu sefer elimizden bir kaza çıkmaz, gereği neyse onu yaparız"
*Hazine ve Maliye Bakanı Albayrak:Bir büyük sürpriz önümüzdeki yıllarda madencilik alanında da gelecek.Bu biraz daha uzun soluklu, tohumlarını ektik, ondan da çınarlar çıkacak.
''Bu son süreç TPAO ve BOTAŞ'ı farklı bir lige çıkaracak. Bu keşiflerle birlikte bu iki şirketin halka arz sürecinin önü açılacak.''
*Dışişleri Bakanlığı: "Cumhurbaşkanımızın Hamas yetkililerini kabulüne ilişkin olarak ABD Dışişleri haddini aşan bir açıklama yapmıştır. Bu açıklamayı külliyen reddediyoruz"
*Türk şirketlerin, iç savaş koşullarının sürdüğü Libya'ya bu kez proje sigortası ile girmesi gündemde. Ulusal Mutabakat Hükümeti ile bir süre önce imzalananan mutabakat zaptı doğrultusunda,
Türk firmaların Libya'da işe devam etmeleri halinde, sözleşmelerinde güvenlik ile ilgili gerekli maddelere yer vermeleri ve tüm sigortalama imkanlarını değerlendirmeleri istendi.
*ABD'li hava yolu şirketi American Airlines, yeni tip korona virüs (Kovid-19) salgınının havacılık sektörünü olumsuz etkilemesi sonucu 19 bin çalışanının işine ekim ayında son vereceğini duyurdu."

Global piyasalarda karmaşık seyir devam ediyor

Zayıflayan görünüm nedeniyle tepki alımları sınırlı kalabilir

Seans içerisindeki dalgalanma risk iştahını doğrudan etkiledi

TL varlıklar üzerindeki satış baskısı henüz azaltabilmiş değil

 

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)