E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaPiyasaBanka hisselerindeki yükselişi sınırlayan gelişme---

Banka hisselerindeki yükselişi sınırlayan gelişme

Banka hisselerindeki yükselişi sınırlayan gelişme
28 Kasım 2022 - 08:19 borsagundem.com

Borsa İstanbul 5 bin puan sınırına dayandı, ancak bu seviyeyi geçmekte zorlanıyor. Uzmanlar pozitif görünümün devam edeceğini öngörse de bazı sektörlerin yükselişe ayak uyduramadığına dikkat çekiliyor.

Çin'de Kovid-19 için 'sıfır vaka' politikası çerçevesinde getirilen önlemlere yönelik protestoların artması küresel borsalarda risk iştahını düşürdü. Ancak Borsa İstanbul küresel piyasalardan yine pozitif ayrışarak güne yine yükselişle başladı. 

Dünya borsalarının güvercin Fed tutanaklarının tetiklediği yükseliş sonrası soluklandığını belirten Ekonomim'den Serhat Gürleyen, "Boğalar cephesi zayıflıyor..." başlıklı yazısında artan vaka sayısının Çin ekonomisinde yasakların gevşetilmesi sürecini durdurabileceği endişesinin de pozitif havayı gölgeleyen bir detay olduğunu vurguluyor.

Gürleyen, yazısında BİST için şu öngörülerde bulunuyor: “Borsa İstanbul dünya borsalarından bağımsız yükselişini sürdürüyor. Beyaz eşya, GYO, havacılık, sigorta hisseleri endeksi yeni zirvelere taşıyor. Merkez Bankası’nın açıkladığı makro ihtiyati tedbirler nedeniyle bankalar, fiyat artışlarına karşı yaptırımlar endişesiyle gıda perakendesi şirketleri yükselişe katılamıyor.       

Borsa İstanbul için pozitif görüşümüzü koruyoruz. Son yükseliş sonrası getiri potansiyeli azaldı. Ancak faizin düşüklüğü ve kurun istikrara kavuşması hisse senedini desteklemeye devam ediyor. Risk sevmeyenler portföylerinde Türkiye devletinin ve bankaların eurobondlarının ağırlığını artırabilir.”

Asya borsaları Kovid protestoları öncülüğünden düştü

 

Borsada yatay başlangıç bekleniyor

 

Risk sevmeyen yatırımcılara istikrarlı hisseler

 

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (7)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)
  • Haluk28 Kasım 2022 21:57

    Bankalar yaramaz.sanayi hisselerinden vazgeçmem

  • canbey28 Kasım 2022 20:57

    Yabancı olmadığı müdetce banka hısseleri gitmez . Yerliye bankayı önermem sanayi ve gayrimenkul öneririm. Borsada ucuz hissede kalmadı, gayrimenkul hisseleri bence ucuz. Halk gayrimenkul alınabilir güzel kar açıklamış

  • Berat28 Kasım 2022 16:32

    Bankalar aşağı, bankalar yukarı ne hikmetse senelerce baskı için kullanılan korku politikaları. Peki 10 yıl önce ile şimdiki zaman arasında ki fark nedir? 10 yıl önce ile 10 yıl sonra arasında hisselerde gözle görülür bir değişim gördük mü? Bilmiyorum ve yatırımcı olarak soruyorum. Fark nedir?

  • Vatandaş 28 Kasım 2022 18:17

    4 ay önce 12 TL'den borsaya giriş yapan şirket 99 TL. olmuş.İşctr ise bankalar içinde geride, en kötü performans sergileyen yatırımcısına düşman güven sarsan bir politika izlenerek bir baskılama yapılıyor. Şirket sahip çıkmıyor.Hesap soran yok. Denetim yok. İşbankasına yatırımcı olarak soruyorum! derdin nedir? Açığa satan sen değilsen çık açıkla. Bunu bu millete yapamazsınız. Yatırımcıdan ne istiyorsunuz? Atatürk'ün kendi sermayesi ile kurduğu, millete ait olan bir bankaya bu baskı haksızlık. Artık iyice tadı tuzu kaçtı.

  • Enerji varken28 Kasım 2022 09:28

    Bankaları kim be yapsın ikide birde icat çıkartıyorlar oldu be hem gitmeyen bankaları tasıyalım sonrada bbdk nın ikide birde çıkardığı icatlarla elimize versinler ne banka alırım ne market hiç uğraşacak halim yok kim isterse alsın eline.

  • Amaan bankaynıs28 Kasım 2022 18:35

    Yorum cu banane ne yaparsa yapsın alacaksan al elini tutan yok kardes tasır durursun.

  • Yorum28 Kasım 2022 16:26

    Niye ülke temerrüde mi düştü? Bankalar yoksa diğer sektörler nasıl yatırım yapacak. Bence en değerli şirketler parayı kontrol eden finansal kuruluşlar. Onlar olmaz ise tefecilere, mafyalara maruz kalırız. Şuan kötü performans sergileyebilirler ama inanıyorum düzelecektir. Paran olmazsa sen gidip bir maydanoz bile alamazsın. Uçak, arabaya nasıl bineceksin? Elektriğin faturasını nasıl ödeyeceksin? Yada diğer sektörler para olmadan nasıl devamlılıklarını sürdürecek?