E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaAracı Kurum RaporlarıBanka hisseleri öncülüğünde kar satışları bekleniyor ---

Banka hisseleri öncülüğünde kar satışları bekleniyor

Banka hisseleri öncülüğünde kar satışları bekleniyor
30 Kasım 2020 - 09:30 borsagundem.com

Şeker Yatırım tarafından hazırlanan günlük bültende endeksin güne negatif başlangıç yapması bekleniyor,

Güne alıcılı başlangıç ​​yapan BIST-100 endeksi gün içinde 1.351,65 ile yeni tarihi zirve test bankasında endeksi öncülüğünde gelen kar satış günü% 1,02 düşüşle 1.328,73'den kapattı. ABD piyasalarının yarım gün açık olduğu haftanın son gününü yurtdışı borsalar üzerinde yükselişle tamamladı. TCMB'nin zorunlu karşılıkları yükseltirken, kredi büyümesine zorunlu karşılık kazanmak için. Para politikasındaki normalleşme adımlarının devamı olan bu karar sonrası gün içinde TL değer kazan BIST banka hisseleri öncülüğünde yeni tarihi zirve seviyelerini test etti. Ancak, İran'ın gösterilmesi gereken önemli isimlerinden olan Muhsin Fahrizade'nin bir suikast ortaya çıktığı haberi, jeopolitik risklerin tekrar tekrar yükselebileceğiyle BIST'te kar satışları yaşanmasına neden oldu. BIST, Kasım ayında% 20,

TL, Cuma gününü pozitif ayrışma ve değer kazancıyla kapatırken, TL'deki değer kazançlarının güçlenmesi durumunda BIST'te olası karlarının bazı kalarak yükseliş eğiliminin düşük momentumla da olsa devam etmesi beklenir. Aksine kurlardaki yükselişin tekrar momentum kazanması durumunda banka hisseleri öncülüğünde kısa ve güçlü kar satışları yaşanması beklenir. İranlı ipucu jeopolitik risklerin yükselmesi ve Trump görevi devretmeden önce İran'a yönelik araştırmada sorulma beklentisinin oluşması durumunda artan jeopolitik riskler, TL kısa kısa süreli negatif fiyatlamaya neden olabilir. Yurtdışı piyasalarda iyimserliği ile risk alma iştahı güçlü kalmaya devam ediyor beklenmektedir. VIX volatilite endeksi piyasalarda pandemi fiyatlamasının başladığı Şubat ayından beri ilk kez 20 seviyesi altını test etti. VIX endeksindeki bu düşüş ABD borsalarındaki volatilite döneminin sona erdiğine işaret ediyor. Bu ABD borsalarında kar satışları yaşansa da başka bir yerde kalması ve alım fırsatı olarak beklenmektedir. Bugün yurtiçinde 3. çeyrek büyüme elde edilecek, büyüme beklenti
% 5,0 büyüme şeklindedir. Beklentilerin altında zayıf veri kar satışlarını devam etmesine neden olabilir. BIST'in Cuma kapanışına göre ABD ve Almanya vadeli endeksleri negatif seyir, Asya borsalarında genel olarak negatif eğilim var. Endeksin doğe doğru harekete geçilirken, gün içinde yükseliş eğilimi oluşsa da endekste kar satışlarının devam edebileceğini düşünüyoruz.

Endekste destek kırılması düşüşü teyit ederse dikkat!

Yurt içi piyasalar büyüme verisine odaklandı

Günün önemli şirket haberleri 30/11/2020

Yabancıların en fazla yöneldiği hisseler

Endekste açılış bekleniyor

 

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (1)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)
  • RAMO CANCAN30 Kasım 2020 11:05

    Şeker yatırım gibi güzel bir banka yoktur.mahafezaker tahmin ve yorumları var.yatırımcısına pek payıp ettirmiyor ve yorumları % 90 çıkıyor.