E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaAracı Kurum RaporlarıEndekste destek kırılması düşüşü teyit ederse dikkat!---

Endekste destek kırılması düşüşü teyit ederse dikkat!

Endekste destek kırılması düşüşü teyit ederse dikkat!
30 Kasım 2020 - 09:26 borsagundem.com

Gedik Yatırım tarafından hazırlanan günlük bültende BIST- 100 Endeksi’nin güne hafif satıcılı bir açılışla başlaması bekleniyor.

Aşı cephesindeki olumlu gelişmeler risk iştahını desteklemeye devam ederken, vaka sayılarında devam eden aşağı yönlü risk unsuru olarak izleniyor. Yurt içinde oğul içinde normalleşme adımlarının ardından siyasi ve ekonomik izlenmeye devam edilecek. Bugün yurt içinde 2020 / 3Ç GSYH rakamı açıklanacak olup, konsensüs beklentiler yıllık bazda% 5,0 oranında büyüme kaydedilmesi yönünde şekilleniyor. (Gedik Yatırım:% 4,2)

BIST-100 Güne Başlangıç

Küresel çapta devam eden hava boşlukta devam eden, salgılayan ve ekonomik veri akışları önemini korumaktadır. BIST-100 kapanışa doğru etkili olan düzeltme hareketleriyle haftanın son işlem gününü% 1,02'lik düşüşle 1.328,73 puandan tamamladı. ABD borsaları tatil nedeniyle erken kapanış gerçekleştirdiği cuma gününü diğerlerine yükselişlerle tamamlarken, ABD vadelilerinde bu sabah hafif alıcılı bir seyir izleniyor. Asya piyasalarında karışık görünüm hâkim. Avrupa borsalarının güne hafif satıcılı açılış başlamaları bekleniyor. Endeks kapanışında 7,84 - 7,85 konumunda bulunan Dolar / TL, bu sabah 08:40 itibariyle 7,86'lı seviyelerden işlem görmekte. BIST- 100 Tarihinin güne hafif satıcılı bir açılışla başlamasını sağlayacak.

BIST-100 Strateji

Bir bahsettiğimiz gibi teknik göstergelerde ortaya çıkan negatif aykırılıklar belirginleşmeye devam ediyor. Buna geçtiğimiz hafta da ifade ettiğimiz gibi yükselen piyasada ve yükselen hisse senetlerinde yükseliş devam ederken düşüşü teyit edecek bir destek kırılması sonrası riskleri sınırlamak daha doğru olacaktır. Bu çerçevede bu hafta izleyeceğimiz referans noktamız da 1.290 olmaya devam edecek. Bu seviyenin üzerinde kalındığın pozitif görünümün korunacağını düşünüyoruz. Başında ise mart ayında ve bugüne kadar devam eden yükselen kanalın üst bandının bulunduğu 1370 civarı en önemli bölgesinde olacak.

Yurt içi piyasalar büyüme verisine odaklandı

Günün önemli şirket haberleri 30/11/2020

Dagi Holding ve Sumaş sorusu

Endekste açılış bekleniyor

 

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)