E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaEmtia ve Döviz PiyasalarıBakır ve demir fiyatlarında sert düşüş---

Bakır ve demir fiyatlarında sert düşüş

Bakır ve demir fiyatlarında sert düşüş
24 Haziran 2022 - 08:52 borsagundem.com

Bakır fiyatları, yavaşlama endişelerinin talep görünümünü baskılamasıyla haftalık kayba doğru ilerliyorken demir cevheri, Çin'den gelen kasvetli talep üzerine dört ayın en kötü haftasına hazırlanıyor

Londra'da bakır fiyatları, resesyona ilişkin artan endişeler ve zayıf ekonomik okumaların talep üzerinde olası etkiye etmesiyle bu yılın en kötü haftalık performansına hazırlanıyor. Shanghai'de ise fiyatlar, Mart 2020'den bu yana en keskin haftalık düşüşünü kaydetme yolunda ilerliyor.

Londra Metal Borsası'nda üç ay vadeli bakır, dün 8.326 dolar/ton ile Şubat 2021'den beri en düşük seviyesine düştükten sonra bugün TSİ 06.44'te yatay seyrederek 8.399 dolar/tondan işlem gördü. Kontrat bu hafta şimdiye kadar %6,2 kaybetti.

Shanghai Vadeli İşlemler Borsası'nda Temmuz vadeli bakır kontratı, %3,5 düşüşle 64.080 yuan/tona (9.572,47 dolar) düştü ve bu hafta %7,9 geriledi.

Fitch Solutions, Fed'in sıkılaşmaya gitmesi ve Çin'de sıfır Covid politikası nedeniyle temel metallerin kayıplarını artırmasını beklediklerini bildirdi. Fitch'e göre riskler aşağı yönlü.

LME'de alüminyum %0,4 düşerek 2.467 dolar/tondan, çinko %0,2 artarak 3.499,50 dolar/tondan, kurşun %0,2 artarak 1.950,50 dolar/tondan ve kalay dün Nisan 2021'den beri en düşük seviyesine geiledikten sonra bugün %1,8 düşüşle 26.500 dolar/tondan işlem gördü.

ShFE'de alüminyum %1,4, çinko %2,6, nikel %7,5, kurşun %1,3 ve kalay %7 düştü.

Dalian'da demir cevheri, Çin'den gelen kasvetli talep üzerine dört ayın en kötü haftasına hazırlanıyor

Dalian'da demir cevheri Şubat ortasından bu yana en sert haftalık düşüşünü kaydetme yolundayken, Singapur'da fiyatlar Çin'den gelen talebin kasvetli görünümünün etkisiyle %2'den fazla geriledi.

Dalian Emtia Borsası'nda gösterge demir cevheri, dalgalı bir sabah işlemlerini %0,7 artışla 734 yuan/ton (109,67 dolar) ile sonlandırdı. Gösterge kontrat, 10 günlük rekor düşüşün ardından bu hafta %12'den fazla kayıpla kapatmaya gidiyor.

Singapur Borsası'nda Temmuz kontratı, %2,5 kadar düşerek 113,30 dolar/tona geriledi.

Analistler, Çin Devlet Başkanı Xi Jinping'in ekonomiyi destek açıklamsından sonra piyasa güveninin bir dereceye kadar restore edilmiş olsa da, Pekin'den gelen herhangi bir ek ve spesifik ekonomik teşvik önleminin bulunmamasının şimdilik fiyat artışını sınırlayacağını kaydetti.

Shanghai Vadeli İşlemler Borsası'ndaki inşaat demiri %0,5 artarken, sıcak haddelenmiş rulo %0,4 arttı. Paslanmaz çelik %2,5 düştü.

Dalian'da koklaşabilir kömür %0,6 düştü, ancak kok kömürü %0,5 arttı.

Resesyon endişeleri bakır fiyatlarını baskılıyor

 

Körfez ülkelerinin bütçe dengesi için kaç dolarlık petrole ihtiyaç duyuyor?

 

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)