E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaEmtia ve Döviz PiyasalarıBakır ve demir fiyatları geriledi---

Bakır ve demir fiyatları geriledi

Bakır ve demir fiyatları geriledi
08 Temmuz 2022 - 08:34 borsagundem.com

Bakır fiyatları, ve Demir cevheri, Çin'de Kovid kapanmalarının ağır basmasıyla geriledi

Londra'da bakır fiyatları, Çin'de Kovid-19 kısıtlamalarına ilişkin endişelerin teşvik umutlarından daha ağır basması nedeniyle bugünkü düşerek üst üste beşinci haftalık kaybına hazırlıyor.

Londra Metal Borsası'nda üç ay vadeli bakır, TSİ 07.28'de %0,5 düşüşle 7.780 dolar/tona geriledi.

Shanghai Vadeli İşlemler Borsası'nda, en çok işlem gören Ağustos bakır kontratı, seansın en yüksek seviyesi 60.540 yuan/tonu geride bırakarak sabah işlemlerini %1,2 artışla 58.940 yuan/ton (8.787,83 dolar) ile sonlandırdı.

Bakır, dün keskin bir şekilde yükselmişti. Analistler Çinli politika yapıcıların teşviki artırmayı düşünürken, Çin'in hala sıfır Kovid politikası uyguladığı göz önüne alındığında kısıtlamalardan gelen ters rüzgarın devam ettiğine işaret etti. Analistlere göre Kovid kısıtlamaları altyapı projelerinin hızını yavaşlatacak

LME'de bakır, bu hafta %3'ten fazla düştü.

LME'de alüminyum %0,3 düşüşle 2.435 dolar/tondan, çinko %0,4 düşüşle 3.097,50 dolar/tondan, kurşun %1,7 düşüşle 1.938,50 dolar/tondan ve kalay %1,9 düşüşle 25.500 dolar/tondan işlem gördü.

SHFE'de alüminyum %0,8, çinko %1,8 arttı, nikel %1,5, kurşun %1,2 düşreken, kalay ise %0,2 arttı.

Demir cevheri, Çin'de teşvik umutları ile arttı ama Singapur'da Kovid endişesiyle düştü

Dalian'da demir cevheri fiyatları, Çin'in ilave altyapı harcamalarına yönelik yenilenen umutlarla desteklenerek bugünkü işlemlerde yükseldi. Ancak Singapur'daki vadeli işlemler, Çin'deki Kovid-19 kapanmaları nedeniyle düştü.

Dalian Emtia Borsası'nda Eylül vadeli demir cevheri, %4,2 artışla 782 yuan/ton (116,72 dolar) ile 1 Temmuz'dan beri en yüksek seviyeye ulaştı.

Ancak Singapur Borsası'nda, Ağustos vadeli demir cevheri,TSİ 05.44'te %0,7 düşüşle 112,80 dolar/tona geriledi ve beş hafta içinde dördüncü haftalık kaybına hazırlanıyor.

Analistler, kapanma ve kısıtlamaların gerçek bir risk olmaya devam ettiği sürece emlak satışlarında ve konut inşaatında bir toparlanmanın anlamlı olmasının olası olmadığına dikkat çekiyor. Analistlere göre Çin'in Kovid-sıfır politikasında anlamlı bir gevşeme, Çin'in emtia talebinde önemli bir artışın katalizörü olabilir.

Shanghai Vadeli İşlemler Borsası'nda inşaat demiri %0,3, sıcak haddelenmiş rulo %0,4 düştü. Paslanmaz çelik %2,1 yükseldi.

Dalian'da koklaşabilir kömür %1,3 düştü, ancak kok kömürü %0,6 düştü.

Altın tehlikeli bölgede

 

Gümüş fiyatları sert düştü

 

Euroda düşüş sürer, sterlinin bir şansı var

 

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)