E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaEmtia ve Döviz PiyasalarıBakır, Powell'ın açıklamalarının etkisiyle yükseldi---

Bakır, Powell'ın açıklamalarının etkisiyle yükseldi

Bakır, Powell'ın açıklamalarının etkisiyle yükseldi
08 Şubat 2023 - 08:44 borsagundem.com

Bakır, Powell'ın açıklamaları ve arz karşı rüzgarlarının yardımıyla yükseldi

Bakır fiyatları, Fed Başkanı Jerome Powell'ın yorumlarının daha az şahin olarak görülmesi ve devam eden arz kesintilerinin devam etmesiyle bugünkü işlemlerde yükseliş yaşadı.

Londra Metal Borsası'nda üç ay vadeli bakır, TSİ 07.26'da %0,7 artarak 8.989 dolar/tondan işlem gördü. Shanghai Vadeli İşlemler Borsası'nda Mart ayı bakır kontratı %0,6 artarak 68.430 yuan/tona (10.095,75 dolar) yükseldi.

Dolar bugün Powell'ın ABD'deki esnek işgücü piyasasına karşı şahin geri itme sinyali sunamaması ve yatırımcıların faizlerin daha fazla artmayacağına dair beklentiye girmelerine yol açmasının ardından değer kaybetti.

Öte yandan First Quantum Minerals'in Panama'da limanda yükleme operasyonlarını askıya alması fiyatları destekledi.

Şili'de Ocak'ta bakır ihracat geliri %21,6 düşerek 2,98 milyar dolar oldu.

LME'de alüminyum %0,6, çinko %1,4, kurşun %0,9, kalay %2,9 arttı.

Singapur'da demir cevheri, talep endişeleriyle 120 dolar/tonun altına geriledi

Singapur'da demir cevheri vadeli işlemleri, Çin'de kısa vadeli talep beklentilerinin yeniden değerlendirilmesiyle bugün kısa bir süre 120 dolar/tonun altında işlem görürken, Dalian'da işlemler kayıplar ve kazançlar arasında gidip geldi.

Singapur Borsası'nda Mart ayı demir cevheri kontratı, %2,5 düşüşle 118 dolar/tona kadar gerileyerek 17 Ocak'tan bu yana en düşük seviyesini gördü.

Dalian Emtia Borsası'nda Mayıs kontratı erken işlemlerde %1,1 düşüşle 833 yuan/tona geriledikten sonra, TSİ 06.03'te %0,2 artışla 844 yuan/tondan (124,52 dolar) işlem gördü.

Analistler, Çin'in yeniden açılması ve emlak piyasasına yönelik çeşitli destekleyici önlemler nedeniyle güçlü demir cevheri talebi beklentilerinin son zamanlarda demir cevheri fiyatlarındaki ralliye iyi yansıdığını belirtti. Ancak emlak piyasası göstergelerinin hala sakin olduğuna dikkat çektiler.

Analistler, Çin'in demir cevheri talebindeki gerçek toparlanmanın ikinci çeyrekte görülebileceğini belirtti.

Shanghai Vadeli İşlemler Borsası'nda inşaat demiri %0,6, sıcak haddelenmiş rulo %0,9 ve filmaşin %0,7 yükseldi. Paslanmaz çelik %0,1 azaldı.

Powell enflasyon konusunda iyimser mesajlar verdi

 

Borsada rayici olmayan yabancı para kurları belirlendi

 

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)