E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaAracı Kurum RaporlarıPowell enflasyon konusunda iyimser mesajlar verdi---

Powell enflasyon konusunda iyimser mesajlar verdi

Powell enflasyon konusunda iyimser mesajlar verdi
08 Şubat 2023 - 08:17 borsagundem.com

A1 Capital Yatırım tarafından hazırlanan günlük bültende küresel piyasalar mercek altına alınıyor

Şubat ayında 25 baz puan artışın yapıldığı FED toplantısı ile oluşan iyimser hava, piyasa beklentisini belirgin şekilde geride bırakan ABD istihdam rakamlarının ardından etkisini kaybetmiş durumda. Nitekim dün Fed Başkanı Powell’ın yaptığı açıklamada, Ocak ayı istihdam verilerinin beklentilerden güçlü gelmesi sonrası enflasyonu soğutmak için ek faiz artışlarına ihtiyaç duyulacağını belirtmesi piyasada karmaşa yarattı. Ancak Şubat ayında 25 yerine 50 baz puan artışı tercih edilmeli miydi sorusuna negatif yanıt vermesi ve istihdam verisi sonrası daha şahin bir tonda konuşmaması piyasada pozitif algılandı. Ayrıca Fed Başkanı enflasyon konusunda ise iyimser mesajlar verdi. Konuşma öncesi oldukça güçlü seyreden ABD borsaları, Powell’ın söylemlerinden sonra volatil bir seyir izlese de pozitif kapanış gerçekleştirdi.

Powell konuşuyor sağır sultan bile duyuyor tabi. Piyasa ona göre şekilleniyor. Asya borsaları Powell’ın konuşmasının ardından dalgalı seyir izleyerek yeşil kapatan Wall Street’i takip etti.

MSCI’nin Japonya dışındaki Asya-Pasifik hisselerinin en geniş endeksi %0,51 daha yüksekken, Japon Nikkei endeksi %0,69 kaybetti. Avustralya’nın S&P/ASX 200 endeksi ise  %0,31 yükseldi.

Çin’in borsası %0,1’den daha yukarda açılırken, Hong Kong’un Hang Seng Endeksi %0,22 yükseliş kaydetti.

Petrol fiyatları günün erken saatleriyle yükseldi ve Federal Rezerv Başkanı Jerome Powell’ın faiz oranlarında piyasaların beklediğinden daha az şahin görünmesi ve ABD ham petrol stoklarının şaşırtıcı bir şekilde düşmesinin ardından doların düşmesiyle önceki iki güne göre yükseliş kaydetti.

Brent ham petrol vadeli işlemleri dün ki %3.03’lük kapanışın ardından, bugün sabah itibariyle varil başına %0,1 artarak varil başına 83,80 dolara yükseldi ABD’de West Texas Intermediate (WTI) ham petrol vadeli işlemleri, önceki seansta %4,1 yükseldikten sonra %0,2 artarak varil başına 77,27 dolara yükseldi.

Türkiye İstatistik Kurumu(TÜİK), finansa yatırım araçlarının reel getiri oranlarını açıklayacak. İstanbul Sanayi Odası(İSO), Türkiye İhracat İklimi Endeksini açıklayacak.

Yurtdışında ise İngiltere Hazinesi 16 yıllık, Almanya Hazinesi 7 yıllık tahvil ile borçlanmaya çıkacak ABD’de konut piyasasında kredi başvurularını ve faizlerin yönünü gösteren MBA verileri yayımlanacak.

Günün önemli şirket haberleri 08/02/2023

 

Fed Başkanı Powell'dan 'faiz artışına devam' mesajı

 

SPK'dan borsa için kritik toplantı: 4 başlık masaya yatırıldı

 

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)