E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaTeknolojiBakan Yardımcısı’ndan ‘Altay Tankı’ itirafı!---

Bakan Yardımcısı’ndan ‘Altay Tankı’ itirafı!

Bakan Yardımcısı’ndan ‘Altay Tankı’ itirafı!
22 Haziran 2022 - 12:14 borsagundem.com

Sakarya’da üretimi planlanan ancak bir türlü hayata geçirilemeyen Altay tankına ilişkin Milli Savunma Bakan Yardımcısı Muhsin Dere, “Almanlar motor ve transmisyonu vermedi. 'Tank niye yok?' sorusunun yanıtı budur" dedi.


TBMM KİT Komisyon’nda Askeri Fabrikalar A.Ş.'nin raporu görüşülürken CHP Milletvekili Atila Sertel, “Bizim meşhur Altay tankımız var. Bir türlü göremedik, üretimi hangi aşamada, davet ederseniz Katarlıların da ortak olduğu meşhur fabrikaya biz de bir ziyaret yapalım” dedi.

"SERİ ÜRETİM ANLAŞMASI İMZALANDIKTAN SONRA ALMANLAR GÜÇ GRUBUNU VERMEDİLER"

Sözcü'deki habere göre; Milli Savunma Bakan Yardımcısı Muhsin Dere ise “Tank üretilemedi. Çünkü Almanlar Otokar zamanında beş tane prototip için gerekli güç grubunu sağladılar ama seri üretim anlaşması imzalandıktan sonra motor ve güç grubunu vermediler'' dedi ve şunları söyledi:

“Yerli motor ve transmisyon üretimi için; çalışmalar devam ediyor. Kore'den güç grubu motor ve transmisyon almak için de çaba gösteriliyor. Amerika'da çalışmalarımız var. Ama şu anada elimizde motor ve transmisyon yok. Tank niye yokun cevabı da bu. Ama Almanlardan alınan yedek güç gruplarıyla Arifiye’de bir adet Altay tankının ikinci nesil tankını yaptık ve testlerini de gerçekleştirdik.”

"HİÇBİR KATARLI BIRAKIN ORTAK OLMAYI BU FABRİKAYA GİRMEDİ BİLE"

Dere, Arifiye’deki tank fabrikası için de ”Dört yıldır bakan yardımcısıyım hiçbir Katarlı, bırakın ortak olmayı, bu fabrikaya girmedi bile, ne çalışan, ne yönetici Katarlı var. Fabrikamıza hiçbir Katarlı bugüne kadar giriş dahi yapmadı” ifadesi kullandı.

Testten sonra seri üretimler başlayacak, Altay'da işlem tamam

 

Milli Altay Tankı için kritik aşamaya geçildi!

 

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (23)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)
  • 123 23 Haziran 2022 12:52

    Akıl olmayanda fikir ne gezer. .?Nefreti kusmak icin iyi bir neden. Almanya ihaneti.Salyaları akıyor, Turkiye tankı yapamadı, diye. Aslinda eksikligi bal gibi biliyor beton zihniyet.Turkiye Almanya anlaşması ; Altay tank yapimı icin 4 motor ve 6 transmisyon grubunu teslim edilecek, Turkiye alt yapıyı buna göre hazirlaya cakti..Türkiye fabrikayı hazirladı. Lakin ; Tank motor ve güc trans misyonu gondermedi.İleri geri görüş atanlar, siz olsanız ne yapardıniz? Merdiven den ters inerdiniz. Sap olmak kolay değil.Turkiye Fabrika ve alt yapıyı hazirladı, masrafa girildi. Lakin motoru gondermedi.Bu Tank Motor ve güç ünitesı teknolojisi yalniz almanyada var alt yapı buna gore hazirlandı. Aslı ve Asil Türk oğlu Türk olan lar ; Almanya ben yolda kalsam da, artiklar zil takıp oynasada, yurürüm diyor. Tıpkı ; Akincınin Rekor kirmaya devam edip, Kardeşi ; Toz koparan " KIZIL ELMA " Tarih yazmaya geliyorum dediği gibi gülsunler, diyor ...!

  • Kerim22 Haziran 2022 23:06

    Ucundan basladik cok calismaliyiz motoruda transmisyonuda halledecez.isi bitirmeden birakmak yok ölmek var donmek yok .Erbakan hocanin dedigi gibi yuzbinlerce yapmaliyiz

  • Hehe22 Haziran 2022 21:18

    Eee yani sonuc biz bunlari daha cok duyarizda anlayana 23 bir tane daha duyacagiz cinliler ……….. vermedi

  • emre22 Haziran 2022 20:28

    aklı olanlar zaten bunların hiç bir yalanına inanmadı.yerli milli deyip motoru ve ya gerekli parçaları ithal almak sadece toplaması burada yapmakla olmuyor ....

  • FİNANSŞÖR22 Haziran 2022 16:05

    hdp genel kurmay başkanlığı ve savunma bakanlığını istiyor imiş.kemal ve meral sırf iktidara geleyim diye verir diyorlar.bence bütün silah sanayimiz, otomotiv sanayi ve tüm sanayimizin kapısına kilit vurulur ise süpriz olmaz.

  • Kerim23 Haziran 2022 00:21

    Hdp bu ulkeyi yonetmeye talip degil mi.gelsin adam olsun terorle baglantisini kessin teroritle alakam yok desin milletin gönlünü yapsin alsin oylari başa geçsin.tutan mi var.adam gibi Turkiyeyi yonetmeye talibim desin görelim

  • Hehe22 Haziran 2022 21:20

    Sen daha iyi bilirsindd liderin biri osman baydemirle bi gorusme yapmisti neydi yaa ha birde haburdan davullu zurnali giris vardi bi anlatsana nasil di

  • xyz22 Haziran 2022 18:47

    FİNANSŞÖR; yalan söylemek ve iftira atmak bu kadar kolay olmamalı. Sende biraz Allah korkusu ve vicdan olsa o yazdıklarını yazarken elin titrer. İşin aslı OTOKAR ile olan tank üretimi anlaşması iptal edilmemiş olsaydı ALTAY tankı OTOKAR tesislerinde çoktan seri ūretimi yapılırdı. Sırf yandaş ve o zaman AK Partili Ethem Sancak'ın BMC sine verildi. Üstünede BMC'ye Sakaryadaki Tank Palet Fab. verildi. Sonuç fiyasko.

  • Işın Özdemir22 Haziran 2022 16:34

    Adın yanlış silahsör  olmalıydı.Bunlar masalda. sen yunandan uyar bizleri çıkmayan sesleri

  • Mucize Reis : )22 Haziran 2022 15:40

    Neyse  2023 yılında omuzlarda  taşır yürüyor deriz :D  ...  

  • CGÜÇLÜTÜRK22 Haziran 2022 14:36

    Tank motoru önemli. bir an önce yerli ve milli imkanlarla motor seri üretimi yapılmalıdır. Düşmanın silahı ile silahlanmalıdır.

  • Hehe22 Haziran 2022 21:21

    Evde yemek yapamayan adam motor yapacakmis 🤣🤣

  • MeToKo 22 Haziran 2022 14:34

    Koçlara vermeyelim dediler tankın içine ettiler

  • Murat22 Haziran 2022 17:33

    Yani koç olsaydı Almanlar motor verirmiydi diyorsun?

  • Emekci22 Haziran 2022 14:22

    Demek ki neymiş? Altay tankı yerli ve milli değilmiş, Alman tankı üstüne çelik kabuğu yerli tank diye yutturmuslar millete onca yıl.biz söyleyince vatan haini diyorlardı. togg da böyle olacak, 2 3 tane üretip çip bitti diyip kapatacaklar

  • ali veli 22 Haziran 2022 14:18

    tamam da tankın prototipini üreten bunun için milyonlarca dolar alt yapı yatırımı yapan otokardan kafanıza göre alırsanız ihaleyi almanlarda vermez tabi çünkü anlaşması otokarla bir başkası iledeğildi . burda aslında bariz bir ihalede yandaş tutumu neticesinde belki onlarca üretebileceğimiz tankımızı üretemedik çünkü istenen liyakat değil yandaş firma acı ama bu söylediklerim doğru . dost acı söyler belki iki yüz tane tank üretecektiniz almanlar sonra yine diyecekti verciyoruz diye ama o zaman üretilmiş iki yüz tankımız elimizde hazır belkide model geliştirmesine bile gidebilecektiniz . ama siz haklısınız herşeyin en doğrusunu siz bilir siz söylersiniz .

  • xyz22 Haziran 2022 18:54

    Olay aynen dediğin gibi. Olayı iyi analiz etmişsin. Hatta ihale BMC sahibi Ethem Sancak'a verilince televizyon kanallarında motoru bile ürettik diye atıp tutuyordu. Olan PROTOTİP'i üreten OTOKAR'a oldu. Yandaşın yalnızca beton üreteceği aşikar. Tank sizin neyinize.

  • KAFKAS22 Haziran 2022 14:04

    yandaşlık yaptılar yani hainlik yaptılar altay motor ihaleye TUSAŞ,istanbul denizlik,figes,bmc ve tümosan(tümosan terbiyesiz ilk 2 yıl bundaydı yapamadı utanmadan tekrar ihaleye girdi)  bu firmalar vardı.devletin kendı helikopter iha ve  ucak motoru yapan TUSAŞ dururken gittiler hiç motor arge si olmayan BMC verdiler sonra almanya kore ukranaya vs vs eline bakar olduk. motor yapılsaydı sadece tanka değil fırtına obülerimize zma  paletli muhabere aracları vsvs  takulıcaktı bütün  savunma  kara araçlarında ihraç potansiyeli artıcaktı iş sadece altay güç grubu işi değil

  • Bik22 Haziran 2022 14:00

    Yerli ve milli tank böyle mi olur! Motorunu,  Almanlar ve Koreliler verecekse!

  • Mucize Resi : )22 Haziran 2022 13:30

    YErli milli tank beklerken  :D yine yerli milli görünümlü tank olacak mış.. Sayın bakan Koç grubu protatif yaptı. Bitirdi. Görselini sundu. seri üretim oalcaktı. eğer ihale iptal edilmese şuan Yunan ve suriyeye karşı yılda 890 tank yapabilse idik... 300 tank tsk envanterine geçmiş olmazmıdı ? bunun vebalini kim ödemeli ? yine halkmı ödeyecek ? bunada bir cevap verecektir bakan efendi...

  • DOĞRU22 Haziran 2022 12:54

    Bize tank ,uçak değil menzili ve hızı yüksek füzeler gerekli,kuzey kore dünyaya uçakla tankla değil nükleer başlıklı uzun menzilli füzelerle kafa tutuyor ,çünkü diğerlerinin caydırıcılığı günümüzde zayıfladı...

  • 🤔22 Haziran 2022 12:39

    Yapılır burda bırakılmamalı.Bu motor hayati öneme sahip.Diğer yapılacak olanlar için temel olacak.Bu arada elektirikli Traktör tanıtıldı sonra ne oldu?

  • Pala22 Haziran 2022 14:24

    Elektrikli traktör projesi iptal edildi