E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaGündemTestten sonra seri üretimler başlayacak, Altay'da işlem tamam---

Testten sonra seri üretimler başlayacak, Altay'da işlem tamam

Testten sonra seri üretimler başlayacak, Altay'da işlem tamam
15 Mayıs 2022 - 11:08 borsagundem.com

Türkiye'nin ilk yerli ana muharebe tankı ALTAY'da kullanılacak motor, tanka entegre edildi.Seri üretimine iki yılda başlanacak. Bu kapsamda ASELSAN'ın geliştirdiği Akkor'un Altay tankına da entegre edileceği öğrenildi.

Reaktif zırhların Javelin gibi tanksavar füzelerine karşı etkisiz olduğunu belirten savunma sanayi uzmanları, Rusya ve Ukrayna arasında savaşta Rusların bu nedenle çok fazla tank kaybettiğine dikkat çekerek tanklarda aktif koruma gerekliğine vurgu yapıyor.

Aktif koruma önemli

Reaktif zırhların Javelin gibi tanksavar füzelerine karşı etkisiz olduğunu belirten savunma sanayi uzmanları, Rusya ve Ukrayna arasında savaşta Rusların bu nedenle çok fazla tank kaybettiğine dikkat çekerek tanklarda aktif koruma gerektiğine vurgu yapıyor. ASELSAN tarafından özgün olarak geliştirilen AKKOR, 360 derecelik tam bir koruma kalkanı oluşturuyor. AKKOR, yüksek teknoloji radarı ile üzerine gelen roket veya tanksavar füzesini çok kısa sürede algılayacak.
Yönlendirilecek fiziksel imha mühimmatı, üzerinde bulunan sensörler yardımıyla yaklaşmakta olan tanksavar tehdidine en yakın olduğu anda patlayarak tehdidi etkisiz hale getirebiliyor.

Yerli motor çalışmaları hızlandı

Öte yandan, ALTAY için yerli motorun geliştirilmesine yönelik çalışmalar da hız kazandı. 2018'de sözleşmesi uygulamaya giren Batu motoru ile tankın ilk prototipi geçtiğimiz aylarda kendini gösterdi. 1500 beygir motor olarak çalışılan ALTAY motorunda transmisyon aşamasına gelindi. Motorun entegre olarak önümüzdeki yıl çalıştırılması planlanıyor.

Üstün özellikleri bulunuyor

Günümüzün ve geleceğin muharebe şartlarına uygun olarak geliştirilen ALTAY ana muharebe tankı üretim projesi, 2018 yılında Savunma Sanayii Başkanlığı ve BMC arasında imzalanan seri üretim sözleşmesiyle temelleri atıldı.Proje çerçevesinde ana yüklenici rolünü üstlenen BMC, sözleşme kapsamında 250 adet ALTAY tankı üreterek TSK'ya teslim edecek. ALTAY tankı kompozit malzemeden üretilip içinde yeni nesil zırh tipi barındırıyor. Tankın atış menzili 8 kilometre. 4 kişilik mürettebata (tank komutanı, nişancı, doldurucu, sürücü) sahip olan tankın, ağırlığı 65 ton. Süspansiyon sistemi sayesinde keskin dönüşler ve üstün manevra kabiliyetine sahip olarak tasarlanan ALTAY, 12,7 mm ağır makineli tüfek ve ASELSAN Sarp gibi diğer silahları da içinde barındırıyor. Yeni bilgisayar teknoloji sayesinde atış kontrol sistemi normal tanklardan daha üstün olduğu belirtiliyor.

Savunma Sanayii Başkanı Demir 'Altay Tankı' için tarih verdi!

Türkiye'nin ilk tank ihracatı

Türkiye'nin hava savunma görevi ASELSAN'da

 

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (21)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)
  • reyiz15 Mayıs 2022 21:37

    kaç yıl oldu hala aynı terane geçiniz..

  • Kafkas15 Mayıs 2022 20:02

    Hep yandaş hep ilk motoru tümosan verdiler 2 yıl uğraştı beceremedi sonra ihale çıktı utanmadan onada girdi Ihalede türk traktör tusaş istanbul denizcilik tümosan bmc vardı gittiler hiç motorla alakası olmayan bmc verdiler ustune ihale sonra si tank palet fabrikası verdiler bedavaya ihale öncesi kimseye demediler palet fabrikası verilecek diye böyle milli meselede bile yandaslik yapınca sonuç bu 3 ayda altay seri üretim haberleri okuyup dururuz (gene tank motoru beceremediler güney kora lisans izinli motor aldılar onu kullanıcılar yani ihracatta gene bir ülkenin iznine bağlı olucak )

  • Galip15 Mayıs 2022 19:43

    İsrail abd nezaman dost oldular türkülere,,,,sekro

  • serok agopyan15 Mayıs 2022 17:59

    tank yapımına karşıyım.bu tanklar israil ve amerika gibi dost ve ortaklardan temin edilebilirdi.yazıklar olsun.

  • Dobra15 Mayıs 2022 21:44

    ABD ve İsrail ne zaman dost oldu ki

  • SÖZÜ ÖZÜ 15 Mayıs 2022 21:04

     Senin gibi satılmış içimizdeki hainlere yazıklar olsun..... Git oralarda eğlen ne işin var bu topraklarda.....  Erivan'a git oralarda debin, hain düşüncelerini oralarda uygula...... Vatanın olarak kabul etmediğin yerde zehir saçma......

  • Doğrucu15 Mayıs 2022 14:59

    Koç Grubu 2018 de prototip i hazır etmişti,imalat hemen başlayacaktı,bilinmeyen bir nedenle!!durduruldu,sene 2022 hala ortada bir şey yok.

  • Mucise Reis ;)15 Mayıs 2022 22:03

    Baran bey, bilgileriniz. tutarlı ve delilli açıklamalarınız ile bizleri bilgilendirin. Hayal gücünüzü, aklınızdaki iddaname ve uydurma saçmalıklarınızı masal gibi yazmanın bir anlamı yok. Baran bey bizleri gerçek, delilli, açıklama yaptığınız uydurma söylemlerin tarafların dedikleri vb. bunları katarak gerçek bilgi ile tanıştırın artık. Yok onu dedi, Bu bunu dedi, Demekki o şucu, bu bölücü, yok o onla görüştü demek terörist, yok şuna oy verdi hain.. yok böyle dedi 2 sene önce şunla konuştu dönek... zart zurt. Baran bey bunlar iddaname ve deliller ile gerçeğe ulaşılamayan uydurma lafların hep. Her lafın hayal gücün ile uydurduğun masal. Gerçek bilgi ile karşımıza çıkın, Not: başka nick kullanmak zorunda kalabilirsin, iyice zartingen oldun :D yazıların sıfır bilgi/ bol masal ve hutbe :D şizofren açıklama hep. bilgi ile gel, google bilgi deposu

  • baran15 Mayıs 2022 21:18

    Hayatınız yanlış ve yalanlar ile dolu !  Takip etseniz bilirsiniz.  Bilmediğiniz içinde  yalanlar ile kendinizi örtemezsiniz.   Bak son derece makul ve teknik bilgiler verdiğim halde ısrar ile genel geçer laf cambazlığı ile örtmeye kapatmaya çalışıyorsunuz.  O yalanlar yılan olup size sokacak!  Aklınızda olsun.  İnanılmaz bir şekilde laf kalabalığı yaparak  haklı çıkamazsınız!  Allah doğrularla beraberdir. 

  • Barana cevap15 Mayıs 2022 20:34

    Biz altaytanklarinin portotif asamasindan tanitim asamasina imkan kabiyet ve teknolojik donanimina kadar tum evrelerinde yakinen takip etmis kisileriz....yandas yalaka ve hep bana baranlar yuzunden seri uretime gecememis hatta siz uretmiyeceksiniz ikazi ile proje askıya alinmistir ...

  • Mucise Reis ;)15 Mayıs 2022 18:20

    Baran bey 1 milyar usd ile protifi hazır resi üretime 2017 başlanacak Tank haberini A haberde görmemiş olabilir. yıllık 60 tane seri üretime geçecekti. sonra ihale x nedenden alındı.  yoksa şuan her yıl 60 tank ordumuza teslim edilmişti.  2017 derken, kuzey ırak ..suriye ye askeri girişlerimiz.. bu etkenlerde düşünülünce çok büyük hata olduğunu görmek için stratejist olmaya gerek yok. en az 2017+18+19+20+21+ yani 300 tank daha fazla avantajlı olabilirdik. Bu işler Baran bey öyle sallamak ile olmuyor.  ki 2017 usd 3,80 tl di. o zaman tl anlaşmalar ile yapılsa idi tanklar devaluasyon ile bedavaya gelebilirdi. Yerli Tl üretimde desteklenebilirdi. Türkiye menfaati için büyük zarar oldu. Biraz haber okuyunuz, google araştırınız. hep tv hep tv olmaz böyle...

  • baran15 Mayıs 2022 17:38

    Bir halt yapmış mı şimdiye kadar montajdan başka?  Koç gurubu kim ki? Tank teknolojisi yok onda!   Türkiye de bir zamanlar FMC Nurol vardı onlar dahi yeterli teknik detayı ve sağlamlığı karşılayamadılar FMC Türkiye den çıktı. 45 derece tırmanıp belli derinlikte suya çamura girip  çıkması gerekiyor!  Bir de tork gücü ve zırh sağlamlığı!  Bu  işler laf salatası ile olmuyor!  Zaman bilgi tecrübe istiyor.  Konuların özellikle teknik detaylarına hakim olmadan sallayan zaten aslında midesi bulanan soytarıların ağzı ile konuşma eğer gerçekten iyi niyetli isen!

  • Selim15 Mayıs 2022 14:13

    Parayı bu tür seylere harcasak bizi kimse tutamaz kurtulmak lazım şu mütahit tayfasından. Yerli araba yerli uçak ve savunma siztemlerimizde gelecek ama gecikme oluyor sırf ödeneksizlikten. Türkiye Güçlü bir ülke kimse heveslenmesin.zor günde herkes bir olur.

  • Ali Taş15 Mayıs 2022 12:53

    Vatan sevgisi var arayış var çaba var başarı var sonuç var Düşmanlar ve himetçileri hazmedemiyor

  • E.g.15 Mayıs 2022 12:34

    DAHA EVVEL AYDA 6 ADET ÜRETİLECEĞİ AÇIKLANMIŞTI 72 ADET YILLIK ÜRETİM BİZİM İHTİYACIMIZI KARŞILAMAZ AYLIK ÜRETİM 50 ADETTEN AZ OLMAMALI BAŞKA ŞİRKETLERİMİZİN DE TANK ÜRETMESİ SAĞLANSIN Kİ FARKLI ÖZELLİKLERDE TANKLARIMIZ OLSUN

  • Ali15 Mayıs 2022 12:27

    Sürekli aynı haberler on yıldır noter yapıyoruz ama hala ortada bir gelişme yok sadece bol bol haber var

  • Hakkı15 Mayıs 2022 13:49

    Üç maymun seni anlatıyor.

  • RAMO CANCAN15 Mayıs 2022 11:45

    8 ganyan iktidara gelir ise tüm silah sanayimizin kapanacağından endişe etmekteyim.çünkü bunlar IMF den kredi alacaklar IMF nin de sahipibi abd olduğuna göre diyecek ki tüm silah sanayini kapatacaksınız.iş bu kadar basit.

  • baran15 Mayıs 2022 17:31

    Aşağıdaki dangal  hala  alınıp satılmaktan bahsediyor!  Be ahmak adam hiç mi gelişmeleri takip etmezsin.  Türkiye de tank yapıldığı  devlet eli  ilk olacak bir defa bunu öğren!  Arazisi bilmem ne konu mu şimdi?  Olmadık yerlere meseleleri götürüp kendi ishal olmuş beyinleri gibi sistemi de devleti de çalışamaz hale getirmek bu sersemlerin. Onun için bu pisliklere asla devlet emanet etmeyeceğiz.   

  • Bik15 Mayıs 2022 16:11

    1974 Kıbrıs Barış Harekatı'ndan sonra Tank Palet Fabrikası ve Aselsan kuruldu, siyasi iktidar gibi olanlar yandaş iş insanlarına ve Katarlılara peşkeş çekilmedi. Tank Palet fabrika arazisi hayırsever vatandaş tarafından bağışlandı!

  • Mucise Reis ;)15 Mayıs 2022 11:34

    Üzerine gelen x roketi otomatik algılayıp tank üzerinden sistemi fırlatıyor. tank üzerine gelen roket havada xx metrede imha ediliyor. Yıllar önce terör gruplarına verilen bazı sistemler sayesinde bu alanda ciddi yatırım yapılmıştı. Merak şu, acaba AYNI SİSTEM HELİKOPTER SAVUNMA olarakda kullanılabilirmi ? ben eskiden mail yazmışsım. hava savunma alçak uçuş irtifa helikopterler içinde üzerine gelen sistemi algılayıp radar yada ısı bazlı savunma sistemi entegre olabilir mi? fantastik ama olursa bizim yeni nesil ataklar inanılmaz zırh özelliği olacak. Çünkü abd tank ve hava araçlarına DRONE saldırısı yapabilen sistemler geliştirdi. İmha dronelar bu sistemler tarafından bir kaç eklenti ile tanıtılabilir. radar yada üzerine gelen cisim vb modern bir savunma kurulabilir. tank +helikopterlerde bu tarz savunma ile üstünlük oluşabilir. altyapı var uğraşılırsa olur. acil tank ihtiyacımız var. Suriye ırak yıprattı. Batı kesimlere, trakya  Yunan sınırına dizmemiz lazım.