E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaGündemBakan Şimşek'ten enflasyon vurgusu---

Bakan Şimşek'ten enflasyon vurgusu

Bakan Şimşek'ten enflasyon vurgusu
06 Temmuz 2023 - 09:53 borsagundem.com

Hazine ve Maliye Bakanı Şimşek, ekonomi modelinin temellerinden bir tanesinin enflasyonun orta vadede tek haneye düşürülmesi için kademeli parasal sıkılaştırma ve enflasyon hedefi ile uyumlu gelirler politikası olduğunu açıkladı.

Hazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek, ekonomi programının üç temel prensibi olduğunu belirterek, uygulama ve politikalarına ilişkin kendisinden gelenler dışında hiçbir habere ve dedikoduya itibar edilmemesini istedi.

Şimşek Twitter hesabından yaptığı açıklamada şunları söyledi:

"Programımızın üç temel bileşeni var:

- Mali disiplinin yeniden tesis edilmesi; yani deprem etkisi hariç, bütçe açığının Maastricht kriterleri ile uyumlu bir seviyeye çekilmesi,

- Enflasyonun orta vadede tek haneye düşürülmesi için kademeli parasal sıkılaştırma ve enflasyon hedefi ile uyumlu gelirler politikası,

- Makro finansal istikrarı ve diğer tüm kazanımları kalıcı hale getirecek yapısal reformlar.

Bu çerçevede sevgili vatandaşlarımızdan özellikle bir istirhamım var; uygulama ve politikalarımıza ilişkin lütfen benden duymadığınız hiçbir habere ve dolaşıma sokulan hiçbir dedikoduya itibar etmeyiniz."

Ekonomi Yönetimi’nden 'bütçe gelirleri' için kritik çalışma: Vergide artış!

 

Bakan Şimşek'ten rezerv açıklaması

 

Şimşek'ten BAE açıklaması: Oldukça kapsamlı bir anlaşmaya varılacak

 

Şimşek: En kısa sürede Türkiye'nin gri listeden çıkması sağlanacak

 

Şimşek: Fiyat ve finansal istikrar hedefine ulaşmakta kararlıyız

 

Bakan Şimşek'ten faiz değerlendirmesi

 

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (12)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)
  • Baran06 Temmuz 2023 13:49

    Her bir danadan vergi alınsın.Her bir koyundan,keçiden.her bir evde beslenen kedi köpek den, ezanlar okunsun ve vatan bölünmesin!

  • Ahmet Özbir06 Temmuz 2023 12:35

    bence araçlardan değil evlerden ekstra vergi alınmalı

  • xyz06 Temmuz 2023 18:08

    Aracın mı var? Yalaka Ahmet.

  • kaportacı salim usta sanayiden06 Temmuz 2023 12:20

    tuik fiyatlaeının arkasında acappp düzelttik demeye başlar yakında .tüm kariyerini bitirdi .emekkliyi fena oyuna getirdi akapa rejimi .emekli şimdi kafasını vuruyo .bizler yıllardır yardım ederdik bir çok aileye hepsini kestik .sadece çocuklara olanlar devam ediyor çocuklar farklı .emekli zaten kendi istemedei bir çok hakkı .biz neye yardım edelim böyle güzel .devam .

  • Mucise Reis : )06 Temmuz 2023 11:56

    Hava limanlarıan girern her yabancı yabandaştan 1 euro toprak , ayak bastı parası alalım :D  neden terli ve milli garibin MTV sine göz dikiliyor ?

  • Mucise Reis : )06 Temmuz 2023 11:55

    ÖŞÜR vergisi geri gelsin bakanım. harika kaynak olacaktır. osmanlı dönemindeki gibi tarladan araziden vergi almaya başlayalım :D hatta Yeni Öşür diyelim ve evleri içine dahil edelim. Evlerde havuz varsa esktra Öşür alalım. Bol bol para tahsil edelim kasamız dolsun :D zaten et yemıyorlar, kurban kestiler o harcama dilimlerini tahsil edelim. seneye kesın bakan olmam lazım süper taktikler teknıkler :D ahanda bunların bantıgı bu

  • Mucise Reis ;)06 Temmuz 2023 11:09

    Sayıştay raporları ne olacak örneğin...? bir çok katakulli var. bunlara karşı öneriniz var mı hukumetın programına? bağımsız Mehmet bey. Yoksa hukumet programının tamanını kabul edip, merkezbankasını bir ayak gibi kullanıp  var olan eskı ekonomi prograramının devamına mı çalışacaksınız ? hala belirsiz. ne hukumet ne merkez açık ve net bir şey göremıyoruz.  açıklar denetımlerlemi yoksa ek vergiler ilemi kapanacak  ? parasal daralma dolaylı veriler ile insanların boğazındaki dilimlerin vergileştirilmesi ilemi olacak yoksa zengın ve çok para kazanandanmı tahsıl edilecek ? boş umutsuz programlara devam. şahsen bu tarih itibari ikna olmadım.

  • Yakup Kaya06 Temmuz 2023 11:07

    UN AKITAN'dan Beter Olun İnşallah Kim İnananıyor Yalanlarınıza Bu Emekliyide Sizide Allah Islah Etsin Dün Farklı Bir Şeymi Söylediniz 21 Yıldır Aynı yalan Tek Hane Hadi Ordan Be Önce Tasarruf Üretim İle Bu İş Biter Tabi Sözünün Arkasında Duran Adamda Lazım.

  • xyz06 Temmuz 2023 10:54

    Tamamen IMF söylemi. Parasal sıkılaştırma, devlet gelirlerinin arttırılması için vergilerin arttırılması veya ek vergi ve zam(TCDD, THY, alkol, tütün vb.) Bunun için Şimşek'e aylardır yalvarıyorlar. Bunu sıradan ekonomi okuyan öğrenciyi bakan yapsan oda yapar.

  • Turkogluturk06 Temmuz 2023 10:28

    Tek bildigin zenginin parasini kur korumali adi altinda cogaltmak farkida isci memur emekliden dolayli vergiler ile almak.ustelik memurun alt maas ile asgari ucretin iki kati yapmakla isciye verdigin degeride ortaya koydun.merak etme koyunlarda bunu dusunecek zeka olsaydi zaten 20 yil onve uyanirlardi.

  • borsacı06 Temmuz 2023 10:12

    ülkenin paras gelirimiz TL ama sürekli deger kaybedeiyorsa neden seyirci kalıyorsunuz oysaki kur koruma deyip dövizi koruyorsun amacınız tl yi bitirmekmi halkı ekenomik sefalete ve fakirlige sürüklemeten hoşnutmusunuz.

  • Ssk Emekli 06 Temmuz 2023 10:12

    Pirim günü az olanla çok olan aynı maaş olurmu kademeli olması gerek ozaman adalet olur acil intibak bekliyoruz biz arada ezilecegizmi hep