E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaGündemBakan Şimşek'ten enflasyon değerlendirmesi---

Bakan Şimşek'ten enflasyon değerlendirmesi

Bakan Şimşek'ten enflasyon değerlendirmesi
04 Aralık 2023 - 12:10 borsagundem.com

Hazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek, çekirdek enflasyonda devam eden düşüşün cesaret verici olduğunu belirterek, bunun enflasyonda ciddi momentum kaybına işaret ettiğini kaydetti.

Hazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek, kasım ayında da devam eden çekirdek enflasyondaki düşüşün cesaret verici olduğunu söyledi.

Şimşek "X" hesabından yaptığı açıklamada, C endeksindeki aylık artışların önemli ölçüde zayıfladığına (Eylül %5,28, Ekim %3,72, Kasım %1,96) işaret etti.

Şimşek, "Bu, enflasyonda ciddi momentum kaybına işaret ediyor. Yıllıklandırılmış çekirdek enflasyon hedeflerimizle uyumlu. Enflasyonla mücadele süreç işi; programımızı kararlılıkla uyguluyoruz, başaracağız." dedi.

Yıllık enflasyon yüzde 61.98 oldu

 

Enflasyon açıklandı: Kira zam oranı belli oldu!

 

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

ETİKETLER :
YORUMLAR (2)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)
  • buffet04 Aralık 2023 18:29

    Size çok dokunuyor ya emekliye zam vermek. zaten her aralıkta tuik okus pokus yapar büyük düşürür enflasyonu. sizin işiniz kolaylaşır.

  • süslü sülü04 Aralık 2023 13:30

    valla bence de cesaret verici. düşün, ne kadar yalan atsan da ahlaksız, namussuz diye taşlayan yok, aksine helal diyip alkışlıyorlar