E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaGündemBakan Şimşek uluslararası yatırımcılarla görüşecek---

Bakan Şimşek uluslararası yatırımcılarla görüşecek

Bakan Şimşek uluslararası yatırımcılarla görüşecek
25 Ağustos 2023 - 16:34 borsagundem.com

Hazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek, 19 Eylül'de New York'ta ilk uluslararası yatırımcı toplantısını gerçekleştirmeye hazırlanıyor. Toplantı Goldman Sachs ve Türkiye-ABD İş Konseyi (TAİK) tarafından birlikte organize edilecek.

Hazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek, önümüzdeki ay New York’ta Goldman Sachs genel merkezinde yatırımcılarla görüşecek.

Reuters'in haberine göre, yatırımcılara gönderilen davetiyeye göre Şimşek, 19 Eylül’de uluslararası ilk yatırımcı toplantısını gerçekleştirmiş olacak.

Seçim sonrası yaşanan görev değişimiyle ekonomide rasyonel politikalara dönüşü tasarlayan Şimşek, toplantıda yatırımcılara sunum yapacak ve ardından onların sorularını yanıtlayacak.

Yatırımcılara giden davetiyeye göre toplantı Goldman Sachs ve Türkiye-ABD İş Konseyi (TAİK) tarafından birlikte organize edilecek.

Bakan Şimşek'ten faiz kararı için açıklama: Kararlıyız!

 

Bakan Şimşek'ten "vergisiz telefon" açıklaması

 

Borsada Mehmet Şimşek ve KKM rallisi

 

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (8)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)
  • www27 Ağustos 2023 11:04

    İstihdam sağlayan yatırımcılar gelmeli. Kar eden hazır kuruluşa ben de gelirim. Ne fayda..

  • bokio kokio 26 Ağustos 2023 11:48

    ilk gün tuik rakamlarına sığındı .reformlarla ilgili tık yok.ekonomi programı bile yok .bakıyor havaya duruma göre karar alıyor gibi .yargo reformu çok önemli herkes onu konuşuyor. parlamenter demokratik rejim olmadan yabancı gelmez stres hep var olacak deniyor.halkın % 90 ı yoksullaştırıldı sistemli şekilde .en küçük örnek mazot vergileri ötv %100 e yakın artırıldı .neden halk yiyeceğe normal fiyattan ulaşsın diye tır ve kamyon nakliyelerinde ötv yi kaldırmıyo birde zam yapıyo.amaç ülkeyi tarihin en karanlık dönemine sokmak .ve ne yazıkki ülke insanını savunacak bir sistem yok .muhalefet liderleri bile kendilerin savunamadıkları bi ülke olduk .yabancı gelirmi .geliyo işte kokaniciler falan daa ne isyionuz vah vah vahh 

  • Turkogluturk26 Ağustos 2023 11:05

    Gazoz kapagi fabrikasi bile acmadiniz.ne yatirimi

  • Turkogluturk26 Ağustos 2023 11:04

    Tefecilerle yani.

  • uzman dr.sallaso26 Ağustos 2023 07:34

    1*tuik i sorduklarında . 2*yargı reformu nerede diye sorduklarında 3*ülkenin üniter demogratif yapısını değiştiren 13 milyon üstü olduğu söylenen ve her gün kamyonlarla gelmeye devam eden aşırı tyüksek doğum oranlarıyla bir çok bölgede çoğunluk olmaya başlayan göçmenler sorulduğunda ne diyecek. 4*ülkede her gün artan aşırı stres dolu çalışanlar emekliler onlarca milyon yaklaşık 50 milyon üstü halk stresi ve köylünün dramatik yok edilişi sorulduğunda ne diyecek ekonomi ile karar alırken zam yaparım tuik eksik hesaplama yapar ona sığınırım modeli nereye kadar bunu herkes yapar.ne yazıkki Sayın Şimşek beklenen umulan atılımı yapamadı umut daha ilk gün bitti.ardından yeni atanan merkez baş.yardımcısı da kendi kariyerini bitirdi .aslında en çok ona üzüldük .çok umutluyduk ondan oda bitti bunların arasında yazık oldu 

  • baran26 Ağustos 2023 00:37

    Adalet, hukuk ve güvenin olmadığı ülkeye kimse yatırım yapmaz. Milletvekili Seçilen kişiler hapiste inatla tutuluyorsa bu ulkeye kimse para vermez. Bir gecede görevden alınacak kimselerin sözüne güvenilerek yatìrımcı gelmez. Ancak araplar deĝerli olan yerli ve milli şirketleri kelepir olarak alır. Yatırım gelmez gelmez gelmez. Gerisi hikaye. Kısaca acı ama gerçek reis'in olduğu masaya para koymazlar.

  • azmi25 Ağustos 2023 18:23

    Dolar düşünce yabancı gelir mi

  • Mehmet Mesut Uzal25 Ağustos 2023 17:00

    Sayın bakanın uluslararası yatırımcılarla görüşmesi olumludur.Ama %48 enflasyon olan ülkeye % 25 politika faizi uygulamasıyla yatırım yapmazlar.Bir çok fon zaten tüzükleri gereği yatırım yapamazlar.Yatırım yapabilecek durumda olanlar ise fon yöneticileri arasında çok şiddetli bir rekabet olduğu için zarar edecekleri açık ve seçik olan bir ülke enstrumanlarına yatırım yapmazlar.Gerçekçi olalım.Syg.