E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaGündemBakan Nebati'den Türkiye Bankalar Birliği'yle kritik toplantı---

Bakan Nebati'den Türkiye Bankalar Birliği'yle kritik toplantı

Bakan Nebati'den Türkiye Bankalar Birliği'yle kritik toplantı
18 Aralık 2021 - 20:56 borsagundem.com

Hazine ve Maliye Bakanı Nureddin Nebati Türkiye Bankalar Birliği ile toplantı yaptı. Toplantıda küresel ve yurtiçi ekonomi ile bankacılık sektöründeki gelişmeler görüşüldü.

T.C. Hazine ve Maliye Bakanı Dr. Nureddin Nebati, Türkiye Bankalar Birliği (TBB) Yönetim Kurulu Başkanı Alpaslan Çakar’ın ev sahipliğinde düzenlenen toplantıda Bankacılık Düzenleme ve Denetleme Kurumu Başkanı Mehmet Ali Akben, Türkiye Katılım Bankaları Birliği Yönetim Kurulu Başkanı İkram Göktaş ve TBB Yönetim Kurulu Üyeleriyle bir araya geldi.

Toplantıda küresel ve yurt içi ekonomi ile bankacılık sektöründeki gelişmeler görüşüldü. Bakan Nebati yeni ekonomik programa ilişkin bankacılara bilgi paylaşımında bulunarak, değerlendirmelerini aldı.

Karşılıklı görüş alışverişinin yapıldığı toplantının amacının sağlıklı, istikrarlı büyüme performansı olduğu belirtildi.

Bankalar tarafından yapılan değerlendirmede, son dönemde ülkemizdeki finansal piyasalarda yaşanan gelişmelere dikkat çekilerek, “güçlü bilanço, likidite ve özkaynak yapısı, gelişmiş teknolojik uygulamaları ile uluslararası standartlarda faaliyet gösteren Türkiye bankacılık sektörü, Ülkemiz ekonomisi için sürdürülebilir değer oluşturma misyonu doğrultusunda faaliyetlerini kesintisiz bir şekilde yürütmektedir. Bankalarımız kurallarıyla işlemekte olan serbest piyasa mekanizması içinde kaynaklarını, hanehalkı ile reel sektörün finansal ihtiyaçlarını karşılama yönünde kullanmaya devam edecektir” açıklamasında bulunuldu.

TVF, Türk Telekom paylarını satın almak için görüşmelere başladı

 

BDDK'dan 'sermaye' çalışması

 

TÜSİAD: İktisat bilimi kurallarına hızla dönülmeli

 

Bahçeli: Türk ekonomisi sert kuşatma altında

 

Borsada 'kara cuma' BDDK haberi sonrası sert düşüş

 

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (25)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)
  • Türkoğlutúrk20 Aralık 2021 06:55

    Bilime arkasını dönenlerin ne hale geldiği tarih kitaplarında yazılı, okumayı sevmeyenler için TV lerde belgeselleri de var.

  • Nuri19 Aralık 2021 23:16

    Yarın bütün paramı dolara bağlayacam.çünkü alın diye açıklama yapıyorlar.TL de batacağına dolarda batsın.

  • CAN19 Aralık 2021 18:31

    ekenomist yine faiz suçludur enflasyona sebep diyor oysaki bize ögretilen  karşılıksız para basınca enflasyon artar demişti .ekenomide yeni icatlar çıktı.

  • Halkbank mağduru 19 Aralık 2021 16:47

    Halkbank yıllık getirisi-%6 kar açıklıyor borsa rekor kırıyor bist 30 bankacılık endeksi diğer bankalar zirvelerini test ediyor HALKBANK süt dökmüş kedi gibi kıpırdamıyor ama borsa düşerken en önde -%10 hiç kaçırmıyor TVF 5.70 TL fiyattan milyon lot aldı şimdi hisse sahipsiz Yatırımcıya temettü bile ödenmiyor böyle sistem mi olur al satçı olmuş borsa satan kazanıyorYTD

  • Türkoğlutúrk19 Aralık 2021 16:21

    İngilizler in faiz yükselttiği gün biz indirdik demekki İngiliz hükümeti nin kafası çalışmıyor bizimkilerin çalışıyor.yersen.

  • Hurdacı19 Aralık 2021 15:31

    Borsacı osman garanti ,akbank iş bunlar sağlam değilmi adam kredi çekmiş geliri yüz birim ise ellisi krediye gerisi diyer ihtiyaçlara kendini öyle ayarlamış. Süt alıyordum 5lt sı 25 TL ye adam dün abi 45 oldu dedi ya her şey bu şekilde arttı adam zorunlu ihtiyaçlarını mı karşılaşın  kredisini mi ödesi. Geri dönmeyen ,batık kredi miktarı çok çok artacak zaten yüzdürülen halı altına süprülmüş  çok kredi vardı. Araba ev fiyatları ikiye katladı  sıfır araba yok deniyor kimse hada farkında değil bunlar bence balon fiyatlar  son alanın elinde patlayacak bu günkü 16 ,40 döviz fiyatı altı ay içinde fiyatlara yansıyor deniyor . Kimin geliri  bir iki ay içinde  iki katına çıktı . Halk bankadaki dövizini istese hangi banka ayakta kalır . Ülke olarak büyük bir türbülansa girdik fakir kadar varlıklınında  korkması gereken bir türbülans . Umarım yanılırım

  • zor19 Aralık 2021 14:01

    Bu yorumları beğenmeyenler yeni sistemden ve paranızın geldiği son durumdan memnun herhalde.

  • ASTOR19 Aralık 2021 15:36

    akp den geçinmiş olsaydın sende begenmezdin.

  • Borsacı Osman19 Aralık 2021 11:31

    Ne dendi son merkez açıklamasında? İyi okuyun bir süre kondu izlemek için iyi analiz edin orada bazı mesajlar verildi anlayan anladı dolarını ve altınını ufak ufak azaltmaya başladı ki cuma gördük bunu,borsayı da silkelediler viop sayesinde bir iki gün silkeleme devamda edebilir ama taban değil korkutup yukarı çekme olacak ve göreceksiniz daha yukarı yerlere gideceğiz korkmadan bekleyin sağlamlarda yanlarda değil sağlamlardaaaaaa..

  • Türkoğlutúrk20 Aralık 2021 09:41

    Merkezin yetkisimi var.o bahane arıyor.

  • CAN19 Aralık 2021 11:03

    Allahınızı kitapınızı seviyorsanız şu ülkeme zarar vermeyin ülke paramız pul oldu milletin anasını aglattınız artık yeter.

  • Sssll19 Aralık 2021 09:36

    Bankalar döviz satmak tan başka bir işe hizmet vermiyor tüketici kredileri 2 yi geçti konut öyle

  • otur19 Aralık 2021 07:01

    3 Ayda memleketin geldiği nokta ,yeni yöntem, faiz diye diye ilk seçimde artık gidin birazda evinizde oturun.

  • Vatandaş 19 Aralık 2021 04:18

    Acaba faizler 1000 puan artırılacak mı

  • yatırımcı19 Aralık 2021 01:23

    bunların sorumlusu MHP dır

  • ASTOR19 Aralık 2021 09:51

    adam o kadar şeref sözü verdi geldigi noktaya bak.

  • belirsizlik19 Aralık 2021 00:55

    ayrıca sayın bahçeli konuşmuş kendisi bilmez de bilenler söylesin vakıfbank ve halkbankın yüzde yetmiş beşi varlık fonunda on dolarlık hisseler bugün kaç cente düşmüş bir baksınlar bunu da mı yabancı düşürdü. diyelim ki öyle bu koca kamu bankalarını yerle yeksan ederken siz neredesiniz hani akp ye kefildiniz ya demiyor musunuz bu ne iştir arkadaş piyasa fiyatı ölmüş eşek fiyatına gelmiş nasıl yönetiyorsunuz bankaları.. milli olmak nedir acaba.

  • fakir doviz 19 Aralık 2021 15:34

    sen once isbank ve citi bank cuma gunu hisse satisina ne demeli bu dunya bos olüm var unutmayin kimseye bu dunya yok bir de bizim halkimiz ankara ulus altinkaynK doviz sirasi siz doviz alinca ben sut yok yag yok yok yok musluman doviz almaz bu dunya degisik insanlar degisik saygi yok sevgi yok ne var para var PARA VAr

  • doğan 19 Aralık 2021 00:52

    Nasıl. Bakan bu ilkokul.mezunu yapmaz dolar 17 TL gitmiş hala aklanma di lar

  • belirsizlik19 Aralık 2021 00:47

    boş ve yuvarlak laflar bunlar. piyasanın beklediği açıklamalar değil. ekonomi politikalarınız derhal değiştirin yoksa gidişat iyi değil . bir gelir akıl almaz faiz artırıp doları çakarsınız ve elinde dolar olan patlar. her türlü zarar verirsiniz. yabancı kazanır yerli zarar eder. gelişmiş zengin ülkeler dahi faiz artırırken inat uğruna faiz indirmek nedir izahı yoktur Türk lirasına kastınız nedir.

  • Ali19 Aralık 2021 00:42

    Cehalet en tehlikeli düşmandır

  • Asena19 Aralık 2021 00:16

    Doların 19 son durak olduğunu söyledi bankalara

  • BORSACI18 Aralık 2021 22:29

     yeni ekenomik plan halka dayatma ile devreye sokulmuşdur arkasında piyasa yok  ,millete zarar veren plan başarılı olamaz her sabah uyandıgında millet zamlarla gözünü açıyorsa .plan hazırlayanlarda pişman olacak bu başarısız plana maliye bakanı bile istifa etmiş yeni bakanda ehil olmadıgı için geldigi anda  piyasa sert tepki göstermişdir.

  • BDDK açıklaması kimleri zengin etti18 Aralık 2021 21:53

    SYR açıklaması ile bankalara aba altından sopa gösterdi.YP kuru zirvedeyken YP ihtiyaçlarınızı MB karşılar sermaye artışı yapılması gerekiyor derken MB TL ihtiyacını yüksek kurdan YP satışı ile karşıladı bunun adına müdahale dedi.Düne kadar güçlü dirençli sayılan Bankacılık sektörüne fısıldanan sermaye arttırma Borsada Bankacılık sektörü öncülüğünde çöküşle sonuçlandı YP satıp TL geçenler %20 iskontolu BORSA da hisse alıcak Tezgah büyük dedim Sabah uyandığımda üşümüş YTD

  • Yorum18 Aralık 2021 21:10

    Hiç bir bankacı böyle dememiştir ki yaptıklarınızı kimse kabul etmiyor fiinale doğru gidiyor sunuz emin olun