E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaGündemBakan Nebati’den ‘asgari ücrette vergi’ iddiasına ilişkin açıklama---

Bakan Nebati’den ‘asgari ücrette vergi’ iddiasına ilişkin açıklama

Bakan Nebati’den ‘asgari ücrette vergi’ iddiasına ilişkin açıklama
13 Aralık 2022 - 22:35 borsagundem.com

Hazine ve Maliye Bakanı Nureddin Nebati, asgari ücretin vergiye tabi tutulduğu iddialarına ilişkin, "Biz asgari ücreti vergi dışı bırakalı neredeyse 1 yıl olacak." ifadesini kullandı

Hazine ve Maliye Bakanı Nebati, sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımda, CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’nun asgari ücrete ilişkin sözlerine yanıt verdi.

Bakan Nebati, paylaşımında şu ifadeleri kullandı:

Sayın Kılıçdaroğlu belli ki son teknoloji ürünü (!) toplantılarınıza uzaktan bağlanan danışmanlarınız ülkemizdeki uygulamalardan habersizler. ‘Asgari ücretin vergiye tabi tutulmasını doğru bulmuyoruz’ demişsiniz.

Biz asgari ücreti vergi dışı bırakalı neredeyse 1 yıl olacak! Diğer taraftan Bakanlığımızın, Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığıyla koordinasyon içinde ve titizlikle yürüttüğü EYT kapsamındaki çalışmalar tamamlandığında, Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan milletimize detaylı açıklamaları yapacaktır.

Siz, karşılığı olmayan açıklamalar yaparken bizler, hiçbir vatandaşımızı mağdur etmemek için gece gündüz çalışarak çözümler üretmeye devam ediyoruz.

Kılıçdaroğlu CHP'nin asgari ücret önerisini paylaştı

 

Asgari ücrette ekonomik veriler masada

 

Bakan Nebati, sanayi üretimindeki yükselişi değerlendirdi

 

Nebati: Yıllık enflasyon, kasımdaki zirvesinden gerilemeye başladı

 

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (5)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)
  • xyz14 Aralık 2022 08:49

    Hani altı ay sonra ışığı görecektik. Bu sözün üzerinden bir sene geçti. Insan utanır, sıkılır ve kızarır. Ama o örnek devlet adamlığı dillerinden düşmez. Bunlarìn idarecilik anlayışı söz ver tutma. Nasıl olsa halk unutur. Arkasından halka yeni bir söz ver.

  • xyz14 Aralık 2022 08:43

    Sorsan hemen ağızlarını açarlar. Anadolu ereni şeyh edebali " insanı yaşat ki devlet yaşasın. " sözünü her yerde sömürü için kullanırlar. Uygulamaya gelince bir lokma bir hırka neyinize yetmiyor, yetinin, amma doymazsınız, gözünüze dizinize dursun. Bunların her şey dilinde. Uygulamada ise hep sıfır.

  • Aşık.14 Aralık 2022 07:32

    Seni sevmekten bir gün bile vazgeçmedim Leyla.

  • Ercan14 Aralık 2022 07:24

    Asgarî ücreti iş sahipleri ödüyor. Devletin görevi patronların kaç TL maaş odeyecegini soylemek değil, enflasyonu düşük tutup maaşların alım gücünü korumak

  • Mucise Reis : )13 Aralık 2022 23:29

    Sen gıda urunlerını düşür isterse 10 yıl zam yapma. ekonomi programın ortalıgı alt üst etti, dolar fırladı. istenen ihracatın  "i" si yok ortada. garip garip açıklamalar. :D  konuşuyor ister, insanların hayatı ile alay ede ede.