E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaGündemBakan Kurum sosyal konut inşaatları için tarih verdi---

Bakan Kurum sosyal konut inşaatları için tarih verdi

Bakan Kurum sosyal konut inşaatları için tarih verdi
08 Ekim 2022 - 16:18 borsagundem.com

Çevre ve Şehircilik Bakanı Kurum sosyal konut inşaatları için 25 Ekim tarihini gösterdi.

Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Murat Kurum, "İnşallah 25 Ekim’de, Sayın Cumhurbaşkanı'mızla 5 bin konutumuzun temelini Ankara'dan atacağız. Hep birlikte 17 ilimizde inşaatlarımızı başlatacağız. Milletimizin ilk evlerini, ilk iş yerlerini Ankara'mıza kazandırmanın heyecanını hep birlikte yaşayacağız" dedi.

Ankara'nın Altındağ ilçesinde, kentsel dönüşüm kapsamında yapımı tamamlanan 451 konutun kura çekilişi gerçekleştirildi. Hüseyin Gazi Kültür Merkezi'nde düzenlenen Cinderesi Kentsel Dönüşüm Konutları'nın kura çekilişi töreninde konuşan Bakan Kurum, 12 Ağustos 2020 tarihinde Altındağ Cinderesi, 'Altın Şehir Kentsel Dönüşüm Projesi' kapsamında temelini attıkları yeni konutların tamamlandığını belirterek, "Yeşil alanları, camisi, oyun alanları ve dükkanlarıyla Altındağ'a kazandırdığımız 451 yeni konutumuz hayırlı olsun" diye konuştu.



Altındağ'da yürütülen diğer çalışmalar hakkında konuşan Bakan Kurum, "Aktaş'ta 357 konut ve 42 dükkanın yapımına devam ediyoruz. Hacı Bayram Veli'nin doğduğu evin etrafında çevre düzenleme projemizi hızla sürdürüyoruz. Ankara Kalesi ve çevresini, Hergelen Meydanını, Yahudi Mahallesini ve belediye binasını içine alan çok kıymetli bir dönüşüm projemizi yürütüyoruz. Altındağ'da, belediyemizle birlikte yaptığımız 4 etaptan oluşan projeyle tescilli binaları ortaya çıkarıyoruz. Bu projeyle Altındağ'ımıza meydanıyla, tarihi ve kültürel dokusuyla önemli bir turizm, tarih ve kültür aksını kazandırıyoruz" dedi.

25 EKİM'DE 5 BİN KONUTUN TEMELİNİ ATACAĞIZ'

Ankara'nın 14 ilçesine 18 bin 300 yeni konut daha kazandırdıklarını söyleyen Bakan Kurum, "Kendi evini yapmak isteyen hemşerilerimiz için toplam 36 bin konutluk arsayı da Ankaralı kardeşlerimizin istifadesine sunuyoruz. Bugün itibarıyla 185 bin Ankaralı kardeşimiz yeni konutlar için başvuru yaptı. İnşallah, 25 Ekim'de, Sayın Cumhurbaşkanı'mızla 5 bin konutumuzun temellerini Ankara'dan atacağız. Hep birlikte 17 ilimizde inşaatlarımızı başlatacağız. Milletimizin ilk evlerini, ilk iş yerlerini Ankara'mıza kazandırmanın heyecanını hep birlikte yaşayacağız" diye konuştu.



'MİLLETİMİZİN YALAN SİYASETİNE KARNI TOKTUR'

Bakan Kurum, muhalefeti de eleştirerek, "Biz eser siyasetiyle şehirlerimize, ilçelerimize, köylerimize kadar hizmet götürürken birileri riyakarlık kokan oyunların peşinde koşmaya devam ediyor. Vadettikleri hiçbir şeyi yerine getiremeyen, kendilerine ait olmayan işleri sahiplenen bu zihniyete buradan seslenmek istiyorum. İstismarla yalanla çarpıtmayla ikiyüzlü tavırlarla siyaset yapılmaz; eser üretilmez, millete hizmet edilmez. Milletimizin bu yalan siyasetine, istismar siyasetine karnı toktur. CHP liderinin sözde helalleşme çağrısının üstünü kazıyın, altında bu milletle büyük bir hesaplaşma göreceksiniz" dedi.

Bakan Kurum'un konuşmasının ardından kentsel dönüşüm konutları için kura çekimi gerçekleştirildi. Kurum, Altındağ Belediye Başkanı Asım Balcı tarafından verilen tabloyu törene katılanlardan birine hediye etti.

Sosyal konut projesinde yeni gelişme! 1 milyona çıkıyor

 

Sosyal konut projesiyle dengeler değişti: Emlakta 'köpük 'eriyor

 

TOKİ sosyal konut e-devlet başvurularında değişiklik

 

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (7)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)
  • yorum 09 Ekim 2022 19:15

    Bir hadise anlatayım emlakçıların kendilerine ait evleri yoktur hep yakın akrabalarının üstlerinedir bu kuraya girenlerin yarısından çoğu emlakçı yarın bu evleri devretseler inanın emlakçıdan alacaksın aynı dert benim başıma geldi kiptaş silivri konutlarında   aradığım konutlar hep emlakçıdaydı sordum nasıl oluyor diye kuradan çıktı dediler sonradan jeton düştü bu aç heriflerin üstlerinde mal varlığı olmadığından kurada da meslek ve iş sorulmadığından çok  rahat kuradan ev aldılar ve kar payı koyup satışa çıkardılar göreceksin bak yarın bu daireleri emlakçılar çatır çatır satacak 

  • Mucise Reis ;)09 Ekim 2022 13:23

    Çalışan bir ücretlinin ev alamadığı bir dönemi hatırlamıyorum. Gerçekten işler vahim... Eskiden bankalar azdı , bir ücretli gidip kredi çekemezdi. çiftçi kredi felan çekmezdi eskiden. herkez nakit parası ile benzın alır, tarla eker biçer, ücretli asgari ücrele çalışan ev alabilir. kooperatifler kurar. öyle böyle gül gibi geçinirdi. Şuan yeni Türkiye dedikleri işe bakın hele. Vatandaş herşeyini veriyor, ev alamıyor, kura ile ev sahibi olabilir :D ki çıkacakda, ödeyebilirse ödeyecekde, evi olacak 100 m2  :D Allah  sabır versin, evsizlere. taşındıkça yeni eşyalar, perdeler, masraflar, stres, komşular vb. çok zor

  • lale09 Ekim 2022 08:49

    ev yapmak ne icraat ne de başarı. ilkokul mezunu mütahitler, ilkokul mezunu işçiler ile bunu 100 yıldır yapıyor zaten. keşke 5000 ev yerine, 5000 fabrika temeli atsanız. o fabrikada çalışanlar kendi evlerini yaptırırdı. Tabi 1 fabrika yapabilmek için 10larca mühendis lazım, usta lazım, kolay değil

  • Yorum08 Ekim 2022 20:03

    O kadar ev yapıyorsunuzda ileriki yıllarda su sorunu alt yapı ve yol ayrıca enerji gıda nüfus bunlarıda hesapladınızmı acaba sadece şehirleri büyütmekle oluyormu küresel ısınmaya sebep oluyorsunuz ekonomiye zarar vereceksiniz cezasını çocuklarımız gelecek nesiller çekecek heryer beton olacak doğal bir yerkabuğu olmayacak

  • yorum 09 Ekim 2022 09:04

    seyit efendi artan senin değil suriiyeli ve dışardan gelen yabancının nufusu afganın nufusu yarın derdini onlara anlatırsın onlara muhtaç olursun

  • Seyit hamit09 Ekim 2022 08:42

    Artan nüfusa karşı ne yapsınlar. Baraka mi?

  • AHMET ÖZBİR08 Ekim 2022 16:54

    "EV alma komşu al!" demiş atalarımız, yeni nesil de "TOKİ'den ev al, huzur ve mutluluğa dal!" diyor. Eee bir de iktidarda yiğitler olunca coşmak ve hayatı doya doya yaşamak cabası.