E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaGündemBakan Dönmez paylaştı: Bağımsızlığımızın ateşi---

Bakan Dönmez paylaştı: Bağımsızlığımızın ateşi

Bakan Dönmez paylaştı: Bağımsızlığımızın ateşi
07 Ocak 2023 - 17:20 borsagundem.com

Toplam 710 milyar metreküplük gazın Karadeniz'deki ayağında Kanuni Sondaj Gemisi'ndeki ilk yakma testini twitterdan paylaşan Enerji Bakanı Dönmez, gazı 'Enerji bağımsızlığın ateşi' olarak nitelendirdi. Yerli gazın martta şebekeye bağlanması bekleniyor

Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Fatih Dönmez, Karadeniz’de keşfedilen 710 milyar metreküplük yerli gazın yakma testinden görüntüleri sosyal medya adresi üzerinden paylaştı.

Bakan Dönmez, paylaşımında "Enerji bağımsızlığımızın ateşi" ifadesini kullanarak, yakma testinin Türkali-10 kuyusunda, Kanuni Sondaj Gemisi'nde yapıldığı bilgisini verdi.

Yerli gaz martta şebekeye bağlanıyor

Son yıllarda hem karada hem denizde yaptığı arama ve sondaj çalışmalarıyla doğal gaz alanında önemli adımlar atan Türkiye, Sakarya Gaz Sahası'nda yapılan 58 milyar metreküplük yeni keşif ve revize edilen rezerv ölçümüyle 710 milyar metreküpe ulaşan yerli gazı martta şebekeye bağlayacak.

Uluslararası bağımsız denetim kuruluşları tarafından da teyit edilen rezerv, konutların 33 yıllık doğal gaz ihtiyacını karşılayabilecek düzeyde bulunuyor.

Yeni gaz keşfinin, bölgeye komşu diğer jeolojik sahalardaki benzer keşiflere de kapı aralayacağı öngörülüyor.

Söz konusu doğal gaz rezervinin bugünkü rakamla uluslararası piyasalardaki karşılığı 1 trilyon dolar olarak hesaplanıyor.

BOTAŞ: İran'dan gaz teslimatı yüzde 70 azaldı

Karadeniz gazı 'Komşu'nun iştahını kabarttı

Akdeniz'de dev doğal gaz keşfi!

Erdoğan'dan doğal gaz müjdesi: 58 milyar metreküplük yeni keşif!

Türkiye, Bulgaristan'a doğal gaz satacak

Doğal gaz tarifesinde değişiklik yapılmadı

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (4)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)
  • Şakır 28 Ocak 2023 11:07

    Demokrasi var niye saçma sapan yorum yapıyorsunuz bencede çıkarmalı

  • xyz07 Ocak 2023 20:22

    bizim hükümetimiz artık ülkemizi 6 tane cumhurbaşkanı tarafından yönetilecek ve hdp de ortağımız olacak daha adil bir ülke olacak bu hükümetimizede abd ve ab ülkeleride ortak olacak trilyonlarca m3  doğalgaz bulacağız.

  • sözün özü08 Ocak 2023 18:22

    alaycı ifadelerle cumhur ittifakına destek çıkmış............ Cumhurbaşkanı bir olur, yardımcısı belki iki üç olabilir.    Ama şunu unutmayın ,şu an ki yönetim metal yorgunu, her geçen gün de TÜRKİYEYE yük oluyor.  ANADOLU KADINI DAHA NİCE MUSTAA KEMALLER YETİŞTİRİR..... BEKLEYİN GÖRÜRSÜNÜZ..

  • sd08 Ocak 2023 09:08

    senin gercekten beynin yanmis sen bu ulkeye ayit degilsin