E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaGündemBakan Dönmez, patlama olan ocağı 25 gün önce ziyaret etmiş---

Bakan Dönmez, patlama olan ocağı 25 gün önce ziyaret etmiş

Bakan Dönmez, patlama olan ocağı 25 gün önce ziyaret etmiş
15 Ekim 2022 - 09:55 borsagundem.com

Bartın’ın Amasra ilçesindeki Türkiye Taşkömürü Kurumu (TTK) Amasra Müessese Müdürlüğü'nde, dün akşam patlama oldu. Patlamanın yaşandığı ocağı, kısa süre önce Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Fatih Dönmez'in ziyaret ettiği ortaya çıktı.

TTK Amasra Müessese Müdürlüğü’nde dün saat 18.15 sıralarında yer altında meydana gelen patlamada, 25 kişi yaşamını yitirirken, ocakta kalan madencileri kurtarma çalışmaları sürüyor.

Facianın meydana geldiği madeni, 20 Eylül’de Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Fatih Dönmez'in, 5 Ekim'de de Sayıştay Başkanlığı Enerji Grup Başkanı İbrahim Özkarcı’nın ziyaret etmesi dikkat çekti.

TTK'nın resmi sitesindeki haberde, “Sayın Bakanımız Fatih Dönmez Bartın ilindeki programları çerçevesinde Amasra Müessese Müdürlüğüne ziyarette bulundular. Kuyu başındaki karşılamada pano ayak üretim işçisi çalışanımız, eşi ve çocuğu ile Sayın Bakanımıza çiçek takdim edildi. Sayın Bakanımız tarafından ailenin çocuğuna hediye verildi. Vardiya 2 ve Vardiya 3 çalışan personelimizin hazır bulunduğu topluluğa hitap eden Sayın Bakanımıza çalışanlarımızı temsilen hediye takdim edildi” ifadeleri yer aldı.

"ÖNCE GÜVENLİK" DEMİŞTİ

Sözcü'den İsmail Akduman'ın aktardığına göre Dönmez, ziyaret sırasında, “Bir kere şunu ilk baştan söyleyeyim. Önce güvenlik. Sizin canınızın güvenliğini biz şu tesisin tamamına değişmeyiz. Onun için de ilk talimatımız yöneticileri atadığımızda genel müdürümüz de burada. Bir işçimizin kılına, tırnağına zarar gelmesin. Onu kaldıramayız, telafi de edemeyiz” açıklamasını yaptı.

OCAĞA SAYIŞTAY DA GİTMİŞ

TTK’nın resmi internet sitesindeki diğer bir bilgiye göre 5 Ekim 2022'de Sayıştay Başkanlığı Enerji Grup Başkanı İbrahim Özkarcı da patlama olan madeni ziyaret etti.

Sitedeki açıklama, “T.C. Sayıştay Başkanlığı Enerji Grup Başkanı Sn. İbrahim Özkarcı başkanlığında Uzman Denetçiler ile Kurumumuz Genel Müdürü ve beraberindeki ekip Amasra TİM'de yeraltına inerek -300/-350 kotları arasında, hâlihazırda ayak boyu 150 m. pano boyu 350 m. olan Yarı Mekanize Güney Tavan Damar ayakta incelemelerde bulundular” ifadeleri kullanıldı.

Yürekler dağlandı, gözyaşları sel oldu

Madenlerdeki en büyük tehlike grizu patlaması

Dünden bugüne Türkiye'de maden faciaları

Soylu, faciada hayatını kaybedenlerin isimlerini açıkladı

TTK tarafından 'yüksek metan gazı' iddialarına yalanlama

Bartın'da bilanço ağırlaşıyor: Ölü sayısı 28'e yükseldi

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (5)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)
  • Bik15 Ekim 2022 22:03

    İş yerinden ayrılan deneyimli kişi yakında emekli edilmiş ya da çıkarılmış mı buna da bakılmalı. Kazaların nedeni liyakat, Almanya'da maden kazası sık sık neden olmuyor! Madende sigara içenler var mı yok mu ? Geçmiş zamanda içildiğini biliyorum.

  • kızgınım15 Ekim 2022 10:38

    Yemek yemiş, nurlu ufuklara diye AKP propagandasını yapmış gitmiştir. Madene indiğini işçilerin sorunlarını dinlediğini hiç zannetmiyorum. Zira bu yaradılışlarına ters

  • Burhan Amasya 15 Ekim 2022 14:36

    Bakan madene inseydi grizuya engelmi olurdu?

  • Mucise Reis : (15 Ekim 2022 10:28

    Bu ne saçma sapan iş yahu...  adam gibi işini yapan adamlar lazım, orada gezinip sırıtıp bakanlar değil... olay oraya gitti...

  • Baran16 Ekim 2022 10:24

    Senin bir ederin yok ki onlara laf ediyorsun!  Yalancı ve iftiracı bir zavallısın.