E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaGündemBakan Bilgin: En düşük emekli aylığı ve bayram ikramiyeleri artacak---

Bakan Bilgin: En düşük emekli aylığı ve bayram ikramiyeleri artacak

Bakan Bilgin: En düşük emekli aylığı ve bayram ikramiyeleri artacak
22 Mart 2023 - 13:10 borsagundem.com

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Bilgin, en düşük emekli aylığı ve bayram ikramiyelerini yükseltecek alternatif modeller üzerine çalıştıklarını açıkladı.

Milyonlarca kişiyi ilgilendiren emekli maaşlarına ilişkin Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Bilgin’den açıklama geldi. Ankara’da Türkiye Emekliler Derneği (TÜED) Genel Başkanı Kazım Ergün ile görüşen Bakan Bilgin, emekli maaşları ve bayram ikramiyeleriyle ilgili çalışma yürüttüklerini söyledi.

Toplantı sonrasında gazetecilere açıklamalarda bulunan Bakan Vedat Bilgin, enflasyonun etkisini ortadan kaldırmak için en düşük emekli aylığına yönelik çalışma yürüttüklerini söyledi.

"Emeklilere rahat nefes aldıracak bir düzenlemeyi ayrıntılı şekilde çalıştım. Bunu deprem bir müddet etkisiyle ertelenmiş oldu ama bu hafta içinde en geç önümüzdeki hafta bunu Cumhurbaşkanımıza arz edeceğim" diyen Bakan Bilgin, "İnanıyorum ki emeklilerin beklediği onları daha rahat nefes alacak bugünkü tahribatın ekonomideki daha koruyacak önerilerimizin de Cumhurbaşkanımız tarafından olumlu değerlendirileceğini ümit ediyorum. Bu çalışma bütün emeklilerin hayatında ciddi bir rahatlama sağlayacaktır" ifadelerini kullandı.

Deprem bölgesine özel asgari ücret çalışması

Bakan Vedat Bilgin, Kahramanmaraş merkezli deprem felaketinin etkilediği şehirleri kapsayacak şekilde asgari ücret düzenlemesine yönelik bir çalışma olduğunu da söyledi. Bakan Bilgin, "Sınırlı bir bölgeyle ilgili asgari ücret çalışması var, bittiğinde kamuoyuyla paylaşacağım" diye konuştu.

EYT sorusuna yanıt

Bakan Bilgin, gazetecilerin EYT ile ilgili sorusuna ise şu yanıtı verdi:

"5000'den başlayıp 9000 güne kadar prim ödeyenler var. 9 bin ile 7 bin 200 prim ödeme günü var. Bizim kamuoyuna söylediğimiz şey çok açıktır. Emeklilikte yaşa takılan ne demek, kanun geri işlemiştir. Bu mağduriyet meydana getirmiştir. Hukuk kuralı geri işlemez. Bunu ortadan kaldırdım.

Emeklilere saygı duyalım, emeklilerle ilgili reform şeklinde düzenleme yapmayı konuşuyoruz."

Emekli ikramiyesi ne zaman yatacak?

Ramazan Bayramı bu yıl 21 Nisan'da başlıyor. Emeklilerin bayram ikramiyesi ödemelerinin bayramdan 1 hafta önce hesaplara yatırılması bekleniyor.

Ankara'da sürpriz 'bayram ikramiyesi' toplantısı

 

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (18)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)
  • b.kemancı23 Mart 2023 21:50

    sayın bakan bu iş yanlış oldu bizlere kademeli verin zammı 10 bin  üstü alanlar 10 bin altı alanlar . bu yapılan haksızlık .bakanım.

  • Atakan23 Mart 2023 00:20

    Her zam döneminde yüzde 3-4 zamlarla maaşlar emekli ikramiyeleri yerinde saydı enflasyon artarken Türkiye’nin ekonomisi 24 yıldır büyürken refah payı verilmedi üstüne maaş bağlama katsayısı düşürüldü sonuç sefil olduk emekli ikramiyesine eskiden bir orta halli ev alınırdı şimdi ikinci el iyi bir otomobil bile alınamıyor ömrümüz gitti hayattan birşey anlamadık

  • Alpertunga 22 Mart 2023 20:49

    Ne demek en düşük. Biz yüksekten yatırdık en düşük bizi yakalayacak. Bizimki ne olacak. Tam akp adaleti. Kimsenin hakkını yiyemezsiniz.zaten yeterince mahvettiniz bizi..

  • Geri işlemezse22 Mart 2023 19:59

    Eeee senelerce bekleyenler ne olacak 9 sene ben bekledim nasıl olacak şimdi?

  • SSK 22 Mart 2023 19:58

    İntibakkkkkkkkkkkkkkkkkkk

  • Yılmaz 22 Mart 2023 19:44

    En düşük emekli maaşını artırın ama yıllarca tavandan pirim ödeyen emekliyede haksızlık yapmayın gereken zammı verin.Bu konuda mevcut hükumetin uygulaması yanlış,yüksek pirim ödeyen emeklinin maaşını erittiniz

  • Vatandaş22 Mart 2023 19:30

    20 yıldır ilk defa mı geldi aklınıza emekliler maaş bağlama katsayısını sanki ben düşürdüm birilerine ucuz sermaye vereceğiz diye bütün halkı bu kadar fakirleştirmenizi kabul etmiyoruz.

  • SSK emekli22 Mart 2023 19:14

    Sayın bakanım 2000 sonrası emekliler intibak bekliyoruz hep dediğiniz en düşük emekli biz orto emekliler arada ezildik lütfen artık canımıza tak etti

  • Dilemma22 Mart 2023 16:30

    Fabrikada tarlada sahada anası ağlayan ssk lının emekli maaşı aylığı tıkır tıkır yatan masa başı memurunkinden neden düşük. Zaten adam hayatı boyu düşük asgari ücret alıyor. Maaş/ performans uyumu yok. (Dr, polis vb saha memurları hariç)

  • S.a22 Mart 2023 15:02

    Bari 2000 lira yaşlılık Maaşında artırın garibim yaşlılar 65 yaş üstü 2000 lira maaşla nasıl gecinsinler.

  • Mucise Reis : )22 Mart 2023 15:00

    EYT de unutulmasın. EYT de prime takılan kesim, ciddi biçimde ev halkının fikrini dğeiştirecek güçte. Bunuda şahsen gözlemliyorum... Babasına, annesine, evli ise çocukları ve etrafındakileri etkıleyecek biçimde siyaset yapıyor... baba+ana sına evlenırım, düğün yaparım, çocumu okuturum, eve katkım olur çift maaş sokarım gibi fikirleri aşılıyor. bir çok kişi eyt de takıldı biliyoruz. kasımda yapılan açıklamalar unutululdu ve 4 ay sonra değiştir. Vedat bey zaten güven kaybetmiş bir bakan. konuşmalarına bakın, bol bol reis reis diyor. çünku dediklerini yaptırtan ve yaptırabilecek bir güç yok. Kusra kalmasınlar bu stratejı oy kaybına neden oldu. araştırsınlar anketleri görsünler.

  • Mucise Reis : )22 Mart 2023 14:58

    Bu işler emekli maaşları ve en düşük maaş, yada millet vekili emekli maaşının bir kaç katı ile otomatıkleşmeli... Bayram ikramiyesi vb. en düşük memmur maaş katsyısına göre oranlanmlı. yanı ekstradan artış ekstradan mudahale vb olmalalı. otomatık olmalı. emekli kanmasın seçim öncesi  3 - 5artışa yıllık bazda kira ödeyemıyorlar, doğalgaz açıp evde ısınamıyorlar. sağlık hizmetlerı desen düştünmü para para yetmiyor, krediler çekilip borçlanılıyori sağlık sistemide bu halde. Yani sıkıntılar aşılamadığı için seçimde emekliler değişimde öncü olacaktır.

  • Mucise Reis : )22 Mart 2023 14:55

    Çok zor işleri. Benim kendi  arkadaş muhabbetimizde bu maaşlar nedir vb değerlendirdik. Sonuç şu : ... Eskiden işsiz, güçsüz, vb belediye yardımları alanlar , emekli maaş alıp kriada oturanlar, iyi kötü destek alan bir alt kısım vardı. Bu kısım hiç yoktan iyi, para alıyoruz bin tl, emeklı maaşı 3500 tl oradan destek 2,000 tl. çocuk okuyor destek 500 tl vb. alıyor yaşam idame ederek şükür diyordu... OLAY ŞU, artık bu kısım alınan parasal desteği ile bişe alamıyor. 1 kg peynır 250 tl. kıyma 300 tl. pide 10 tl. simit 6,5 tl. basit bir kola 29 tl. vb. yani aynı kesim diyor ki, yaa biz destek alıyorduk , çocuk okuyor, ekmek yemek görüyor, işsizde olsak bişeler oluyordu. Şimdi kira lar suriyelilerden artıyor... maaşlarda eridi... öğenci destek alsada 5 öğün yemek yapmıyor. çünkü TL ERİDİ....  usd ve euro oldu 20 tl. 1 tl = 20 kat eridi. alım gücü bitti. alt kısım ne olurs aolsun değişim isteyecek, korkudan susuyor, ama sandıkda fark atacak, çıkış yolu bulamıyor hala...

  • astor22 Mart 2023 13:52

    YATACAK YERİNİZ YOK. 20 YILDIR NERDEYDİNİZ SEÇİMDE AKILLARINA GELİYOR. EMEKLİLER BİRLEŞSİN  HÜKÜMET DEVİRİR. AMA YOK. 

  • Ahmet 22 Mart 2023 15:26

    Aptala oynamayı seviyor sahtekarlar....

  • b,kemancı 22 Mart 2023 13:26

    yani  iyi kötü idare ediyorduk  inanın Allah için emekliyi hele evi olmayanı  benim gibi kiracı olanlar mahvoldu yapacak her şeyi yaptım hiç bir yere gitmem  sigara içki yok kahve yok evden çıkmadan v tek öğün yiyerek yaşamaya çalışıyorum  2ev değiştik ev sahipleri nin oyuncağı ıolduk hiç hak etmedik bunları .mahvolduk .maaşım kadar kira istiyorlar tehditle yaşıyoruz.Allahım  bizi rezil edeceğine  yanına al diyedua ederiz.

  • Asena22 Mart 2023 13:18

    Emekli memurun maaşını iyelştirin 8500 maaşım olur yetkililere duyrulurrrr

  • Mağdur eyt22 Mart 2023 13:18

    Hukuk kuralı geri işlemez diyor 5 bin gün olan emeklilik nasıl 5.975 hün oluyor. Dünyadan haberi yok.