E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaMakro EkonomiBakan Albayrak, İmalat PMI verilerini değerlendirdi---

Bakan Albayrak, İmalat PMI verilerini değerlendirdi

Bakan Albayrak, İmalat PMI verilerini değerlendirdi
01 Temmuz 2020 - 13:28 borsagundem.com

Albayrak, "Güven endekslerinden sonra PMI'daki toparlanma, hedeflerimize doğru daha güçlü adımlar atmamıza olanak sağlıyor" dedi.

Hazine ve Maliye Bakanı Berat Albayrak, İmalat Satın Alma Yöneticileri Endeksi'ndeki (PMI) toparlanmanın hedeflere doğru daha güçlü adımlar atılmasına olanak sağladığını belirterek, "Reel kesim, tüketici ve ekonomi güven endeksindeki yükseliş bugünün dünden, haziranın mayıstan daha pozitif olduğunun göstergesidir." ifadelerini kullandı.

Bakan Albayrak, Twitter hesabından yaptığı paylaşımda, İstanbul Sanayi Odası Türkiye İmalat PMI verilerini değerlendirdi. 
Endeksteki yükselişe dikkati çeken Albayrak, şunları kaydetti:

"Güven endekslerinden sonra PMI'daki toparlanma, hedeflerimize doğru daha güçlü adımlar atmamıza olanak sağlıyor. Reel kesim, tüketici ve ekonomi güven endeksindeki yükseliş bugünün dünden, haziranın mayıstan daha pozitif olduğunun göstergesidir." 

Albayrak'ın paylaşımında yer verdiği videoda da Türkiye'nin ekonomisine güvenin arttığına işaret edilerek, nisanda 33,4, mayısta 40,9 olan PMI Endeksi'nin haziranda 53,9'a yükseldiği belirtildi.

Videoda ayrıca, kapasite kullanım oranı, tüketici, reel ve ekonomi güven endekslerinde son 3 ayda gerçekleşen yükseliş rakamlarla aktarıldı.

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

ETİKETLER :
YORUMLAR (3)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)
  • Mucise Reis ;)01 Temmuz 2020 15:11

    Heş şey beklediğimiz gibi. Tünel şahane, yol mükemmel, trafik ışıkları görünüz, Halkulade. Reisimiz ve milletimiz 15 şefit yolda ilerliyor. dünya devletlerine tır çarptı. Bizlerin ise yolu açık. Hamdolsun. Şükür. Maşallah. İnşallah. Amin. Müslüman alemi ve dünyası. Reisimizin öncülüğü. anaların hayır duası, bacıların hatimleri ile büyümeye devam ediyoruz. Dış güçler var. Sevinenler var. Avcunu ovuşturanlar var. Bunlara milletimiz 15 temmuz tokadını atar gibi atmaya devam ediyor. Milletimizin gücü, reisimizin rehberliğinde okunan ezanlarla yolumuzda ilerliyoruz. Elhamdüillal, az kısa süre sonra kısa zamanda en tabanda bu iyileşen ekonomide anlaşılacak. Şuan veriler yeni oluşuyor. Milletimisin şüphesi olmasın. İşsizlik verilerindeki iyileşme, fabrikalardan kobilere, avmlere, küçük esanafa doğru olumlu seyirde ilerliyor. Ah ulen hardandım. bakan olacak adammışım ben :D 

  • Bora Bey 01 Temmuz 2020 14:21

    Ekonomi uçuyor.... İnşaat sektörü yüzyılın patlamasını yaptı yer gök fabrika doldu.... Haberiniz yok. . ... Sandık gelsin sandık.... Seçim iyidir...... Seçim.....

  • Adanalı01 Temmuz 2020 14:03

    Adamsınız adammm birazdan troller damlar...