E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaPiyasaPMI verileri BIST Sınai Endeksi'ne rekor getirdi---

PMI verileri BIST Sınai Endeksi'ne rekor getirdi

PMI verileri BIST Sınai Endeksi'ne rekor getirdi
01 Temmuz 2020 - 12:34 borsagundem.com

Şubat ayından bu yana ilk kez eşik değer olan 50 puanı aşan PMI verileri imalatta büyüme öngörünce Borsa İstanbul'da sanayi şirketlerinin yer aldığı endeks rekor seviyeye tırmandı

Borsa İstanbul (BIST) Sınai Endeksi, Salı gününe rekorla başladı. Borsalarda korona virüs kaynaklı satışın etkisiyle Mart ortasında 95 binli seviyelere kadar gerileyen endeks, pandemi öncesinde gördüğü zirveyi aşarak tüm zamanların en yüksek seviyeye tırmandı.

BIST 100 Endeksi de güne yükselişle 117,100 puanın üzerinde başladı. Tüm sektörler yükselirken bankacılık yüzde 0.75, holdingler yüzde 0.61 artıda başladı. Gösterge endeks dün yüzde 0.59 yükselerek 21 Şubat'tan bu yana en yüksek kapanışını gerçekleştirdi.

Sanayi endeksinde en fazla yükselen hisse senetleri sırasıyla Kardemir, Makina Takım Endüstrisi, Doğan Burda ve Türk Prysmian geliyor. Endeks Mart düşüğünden bu yana yaklaşık yüzde 52 yükseliş kaydetti.

İSO'nun Türkiye imalat sektörü satın alma yöneticileri endeksi (PMI) Haziran'da eşik değer olan 50'nin üzerinde gerçekleşerek sektörde iyileşmenin devam ettiğini işaret etti. Veri, Mayıs'ta 40.9 değerini almıştı.

Borsa İstanbul negatif seyrediyor

PMI verisi Şubat'tan beri ilk kez 50'nin üzerinde

Faiz düştü, parası olan borsaya koşuyor

Altın direnç seviyesini kırdı

Dolar/TL 15 gündür 6,85 civarına demir attı

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)