E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaGündemBağdat'ta Kerkük zirvesi---

Bağdat'ta Kerkük zirvesi

Bağdat'ta Kerkük zirvesi
10 Eylül 2023 - 16:06 borsagundem.com

Irak Başbakanı Sudani’nin talebiyle Kerkük'teki sorunları çözmek için Bağdat'ta üst düzey devlet yetkililer toplantı gerçekleştirdi

Kerkük'teki sorunları çözmek için Irak'ın üst düzey devlet yetkilileri bir araya geldi. Irak Başbakanı Muhammed Şiya Es-Sudani’nin talebiyle gerçekleştirilen toplantıda bir 'Üst Kurul' oluşturulmasına karar verildi.

Irak'ın başkenti Bağdat'ta düzenlenen toplantıya, Cumhurbaşkanı Abdullatif Reşid, Meclis başkanı Muhammed Halbusi ve siyasi parti liderlerinin yanı sıra Irak Türkmen Cephesi Genel Başkanı Hasan Turan da katıldı.

Kerkük'te çatışmalara yol açan karargah binası sorunu ele alındı.

Kerkük’teki diğer tüm sorunların da çözümü ve istikrarın sağlanması için bir üst kurul oluşturulmasına karar verildi.

Resmi açıklamada, kentte güvenlik ve istikrarı artırma yollarının tartışıldığı belirtilerek "İç barışı tehdit eden eylemlerin kabul edilemez" olduğu vurgulandı.

2-4 Eylül tarihleri arasında Kerkük’te bazı gruplar ile güvenlik güçleri arasında çıkan çatışmalarda 4 kişi hayatını kaybetmiş; 11’i güvenlik görevlisi olmak üzere 22 kişi yaralanmıştı. 

Kerkük'te DEAŞ saldırısı: Çok sayıda polis öldü

Kerkük'te PKK'nın varlığı giderek artıyor

Kerkük, Türk şirketleri bekliyor

 

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)