E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaGündemBağdat'ın rızası şart---

Bağdat'ın rızası şart

Bağdat'ın rızası şart
03 Ocak 2014 - 04:27 borsagundem.com

Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı, Kuzey Irak'tan pompalanan petrolün Ceyhan'da depolandığını, Bağdat'ın onayı olmadan ihracat yapılmayacağını söyledi

Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Taner Yıldız, boru hattı ile Ceyhan`a akmaya başlayan Kuzey Irak petrolünün şimdilik depolandığını belirterek, “Irak hükümetinin rızası olmadan ihraç edilmeyecek” açıklaması yaptı.

TANKLAR DOLUYOR

K.Irak’tan Ceyhan’a petrol akıtılmaya ve tanklara doldurulmaya başlandığını dile getiren Yıldız, ayrıca gelen petrolün, tam mutabakat sağlanarak bu ay içerisinde dünya piyasalarına sunulacağını umduğunu ifade etti. 2013 yılına yönelik açıklamalar yapan Yıldız, Merkezi Irak Hükümeti yöneticilerinin, geçtiğimiz yılın son haftasında Kuzey Irak Bölgesel Kürt Yönetimi ile olumlu bir görüşme gerçekleştirdiğini ifade ederek, “Genel bütçeden mahsup edilmek kaydıyla 400 bin varillik petrol ihracatının bu sistem içerisinde Kuzey Irak’tan sevk edilebileceğini öngören bir yapı var. Tabii ki tamamlanmış bir görüşme değil. Bir kaç seans daha yapılacaktır diye ümit ediyorum” şeklinde konuştu.

YOL HARİTASI DEĞİŞMEDİ

Irak’ın petrol parasının toplanacağı adreslerden biri olarak gösterilen Halk Bankası’yla ilgili yol haritalarının devam ettiği kaydeden Yıldız, “Şu an herhangi bir sıkıntı da ön görmüyoruz” dedi.

İran’dan gelen gazda tamamen teknik sebeplerle bir miktar kesinti uygulandığını anlatan Yıldız, günlük 28 milyon metreküp gazın 20 milyon metreküpe kadar düştüğünü, bunun geçici bir durum olduğunu söyledi. Yıldız, Türkiye’de yıl içerisinde aralık ve ocak ayında toplam 22 günde sıra dışı önlem alınmasına ihtiyaç duyulduğunu vurguladı.

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)