E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaGündemAzerbaycan-Ermenistan barış görüşmelerinde sıcak gelişme---

Azerbaycan-Ermenistan barış görüşmelerinde sıcak gelişme

Azerbaycan-Ermenistan barış görüşmelerinde sıcak gelişme
18 Kasım 2023 - 17:36 borsagundem.com

Rus resmi haber ajansı TASS, yaptığı açıklamada Azerbaycan ve Ermenistan'ın barış antlaşmasının ilkeleri üzerinde anlaştığını duyurdu.

Rus resmi haber ajansı TASS, Azerbaycan ve Ermenistan arasındaki barış antlaşması görüşmelerine ilişkin son gelişmeyi açıkladı. Ermenistan Başbakanı Nikol Paşinyan'a dayandırılan haberde taraflar barış antlaşmasının temel ülkeleri üzerinde anlaştı.

TASS'ın aktardığına göre Paşinyan, Erivan'da konuya dair şu ifadeleri kullandı:

“Ermenistan-Azerbaycan barış süreciyle ilgili iyi ve kötü haberlerimiz var. Azerbaycan'la barışın temel ilkeleri üzerinde anlaşmaya varılması iyi bir şey. Bu, Azerbaycan Cumhurbaşkanı ile Brüksel'de yaptığım görüşmeler sonucunda Avrupa Konseyi Başkanı Charles Michel'in arabuluculuğuyla gerçekleşti. En önemli kötü haber şu ki, hâlâ farklı diplomatik diller konuşuyoruz ve çoğu zaman birbirimizi anlamıyoruz." 

Habere göre Paşinyan, Erivan'ın tüm Ermeni mahkumlarla tüm Azerbaycanlı mahkumlar arasında takas önerdiğini de söyledi.

Ermenistan lideri Paşinyan'a suikast ve darbe girişimi!

 

Ermenistan’da halk sokağa döküldü

 

Ermenistan hükümeti, Azerbaycan ile demir yolu mutabakatını duyurdu

 

Azerbaycan ve Ermenistan'dan demir yolu mutabakatı

 

Türkiye hava sahasını Ermenistan'a kapattı

 

Azerbaycan-Ermenistan sınırında çatışma

 

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (1)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)
  • Mucise Reis : )18 Kasım 2023 17:49

    Mecbur.. Neden mi ? Çin ekonomık baskılara uğruyor... geleneksel ipek tolu bu güzergahda... Eğer abd ve avrupa çin gelişmesin hindistan gelisin denırse yeni yol israil gaze limanlarından kktc rum kesım oradan girit ve yunanistandan avrupa... bu durumda abd ve avrupa aynı rusya gibi çin e ekonomık darbe vuracaklar. pazar yerı hındıstan yapacaklar hammadde vb. bu durumda ermenistan zaten ekonomısı çokuk, mecburen işbirliğine gidecek. oda çok etkılenecek bu durumdan... olayı resmi görun arkadaşlar :D aynı durum Türk Devltleri içinde geçerli türk devletlerinin birleşmesi Türkiye önderliğinde hareket etmesi Çin bu yolu kurarsa hızlanacak. avrupa ve abd rusya gibi buyuk turk devletleri birliğinede karşı. orta doğu  kaynakları sömürülmesi gerçekleşmez. arapları seviyorlar çunku araplar kardeş kanı akıtan bir millet olamayan toplum. 20 devlet bir olamıyor. düzen bosulmasın, yenı güç doğmasın.... yanı buyuk bakın olara. ermenıstan-azerbaycan deil