E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaPiyasaAyı piyasasının ekonomiyi resesyona sokma ihtimali %80---

Ayı piyasasının ekonomiyi resesyona sokma ihtimali %80

Ayı piyasasının ekonomiyi resesyona sokma ihtimali %80
13 Mart 2020 - 10:32 borsagundem.com

Geçtiğimiz gün Dow Jones endeksinden sonra S&P 500 ve Nasdaq endekslerinin de ayı piyasasına girmesi küresel ekonomide ciddi sorunlara yol açacağa benziyor. Uzmanlara göre ayı piyasası devam ederse resesyon riski %80

BORSAGUNDEM.COM - DIŞ HABERLER SERVİSİ

Son 93 yılda S&P 500 endeksi sadece 13 kere %20’lik düşüş gösterdi. %20’lik düşüş ayı piyasası anlamına gelirken ABD ekonomisi o 13 yıl içerisinde sadece 1987 ve 1966 yıllarında küçülmedi.

Geçtigimiz gün Dow Jones endeksinden sonra S&P 500 ve Nasdaq endeksleri de ayı piyasasına girdi. Endeksler %9,5 üstünde düşerek 1987’deki “Kara Pazartesi’nden” beri en sert düşüşünü gerçekleştirdi.

Yatırımcılar giderek yayılan virüse yönelik siyasiler ve kural koyucuların ekonomik zararı telafi edemeyeceginden giderek daha fazla endişe ediyor.

First American Trust baş yatırım sorumlusu Jerry Braakman, “Bilinmeyen bir bölgedeyiz ve durum daha da kötüleşebilir. Hükümetler aksiyon aldıkça, insanlar büyük mali kriz geldiğini düşünüyor ve panikliyor.” yorumunu yaptı.

Korona virüsün pandemiye dönüşmesi ve petrol fiyatlarındaki rekor düşüş, piyasaları finansal krizden sonraki en değişken döneminin içine soktu. Bloomberg’in ekonomi modeline göre, bir sonraki yıl boyunca resesyon ihtimali %52.

JPMorgan bankasından John Normand'a göre de finansal piyasalar %80 oranında resesyona girme riskini fiyatlanıyor.

Borsa İstanbul yurt içindeki olası salgını fiyatlıyor

 

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

ETİKETLER :
YORUMLAR (2)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)
  • Nizam14 Mart 2020 01:14

    Avrupa ey avrupa bu muslumanlara yaptığınız filistinli kardeslerimize ahını cok cok cekeceksiniz allah müslüman kardeslerimizin yardımcısı olsun uzun adamın omru uzun olsun

  • ekonomist/stratejist13 Mart 2020 10:49

    Avrupa Merkez Bankası Başkanı Lagarde dün ilan etti zaten ve ben bunu geçen yıl 2019 yılında bekliyordum çünkü Avrupa verileri kötüydü gecikmeli olarak bu seneye nasip oldu 2020 yılı küresel resesyon yaşanıyor. Çift taraflı küresel daralma hem arz hem de talep daralıyor yani ikiz şok yaşanıyor. İktisat literatüründe çok ender rastlanan küresel ekonomik kriz durumudur. Parasal genişlemelerin çöktüğünün resmidir çünkü çok fazla şişirdiler hep Merkez Bankalarıyla idare etmek istediler küresel sorunları bu şekilde geçici ertlemeye çalıştılar itiraf etmek gerekir ki başarılı olamadılar.