E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaGündemAvustralya'da 'fare' istilası!---

Avustralya'da 'fare' istilası!

Avustralya'da 'fare' istilası!
08 Temmuz 2021 - 16:39 borsagundem.com

Avustralya'da çiftçiler dev boyutlardaki fare istilasına karşı aylardır ürünlerini koruma mücadelesi veriyor. Ama bütün mücadele yöntemlerinin de bazı sakıncaları ya da yetersizlikleri var.

BBC Türkçe'deki habere göre; Avustralya'da ülkenin doğusunu boydan boya saran dev boyuttaki fare istilasına karşı ne yapılabileceği tartışılıyor. Zehir deseniz, çevredeki her şeyi de öldürüyor. Yılanlar deseniz, onlar zaten yiyebilecekleri kadar yemiş ve bu yıl rekor kilolara ulaşmışlar. O zaman ne yapılabilir? Canberra Times gazetesinden Steve Evans yanıtları araştırdı.

Bir arkadaşım bundan önceki son fare istilasını hala hatırlıyor.

Yeni Güney Galler bölgesinin kuzeyindeki Dubbo'daki evini basmışlar. Yüzlercesi, kapıların altından, çatılardan, nereden yol bulursa içeri giriyor ve ulaşılamayacak deliklerde ölerek ve pislikleriyle iğrenç bir koku yayıyorlardı.

Arkadaşım buna gaddar bir yöntem olan yapışkanlı tuzakla karşılık veriyor. Fareler üzeri yapışkanlı kağıda bastıklarında bir daha kaçamıyor, o da onları bir kovaya atıyordu. Çıkardıkları seslerin hala kulağından gitmediğini anlatıyor.

Şu anda devam eden istila karşısında da insanlar her türlü hayali güç mücadele yöntemini deniyor.

Dükkanların çoğunda ticari fare kapanları tükenmiş olduğundan herkes kendi icatlarını geliştiriyor. Biri suyla doldurduğu bir kovanın kenarlarını bitkisel yağla sıvamış, suyun üzerine de fıstık ezmeli bir yem koymuş. Fareler fıstık ezmesine dayanamadıkları için kovanın kenarına tırmanıp oradan felaketlerine düşüyorlar.

Hayvanlar da gülüyor!

 

Dünyanın en kötü 100 istilacı türünden 14'ü Türkiye'de

 

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (3)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)
  • Erol g.08 Temmuz 2021 19:45

    AVUSTRALYA 2 YIL ÖNCE SOKAKLARDA DOLAŞAN KEDİLERİ IÇİN ZEHİRLİ SOSIS KULLANARAK ÖLDÜREREK DOĞANIN DENGESİNİ BOZMUŞLARDI ŞIMDİ DÜŞTÜKLERİ HALE BAKIN DOGADA HER CANLININ AYRI/FARLI FAYDASI DA VAR ZARARI DA VAR EVCİL EV KEDİLER MAMA YEMEGE ALISTIĞINDAN FARELERLE MÜCADELEDE KULLANILAMAZLAR

  • ALİ HAYDAR TANRIKULU08 Temmuz 2021 17:28

    ALLAH ın yarattığı tüm varlıkları yok ederseniz görürsünüz ebenimizi........7 bin tane kedi katletmiş bunlar bunlara hak etmişlerdir.

  • Mehmet Özkan08 Temmuz 2021 19:28

    Bizdede aynı olay yaşanabilir.Yaşadığım yerdeki sanayi çarsısında fareler kedilerden büyük.Haşeratla mücadele şirketi yetkilisi 26 günde bir doğurduğunu söyledi.Bizde kedileri mamalarla beslediğimizden artık kediler avlanmıyor.İyilik yaparken doğal dengeyi bozup kendimize zarar vereceğiz.