E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaYaşam-MagazinHayvanlar da gülüyor!---

Hayvanlar da gülüyor!

Hayvanlar da gülüyor!
14 Mayıs 2021 - 18:13 borsagundem.com

ABD'deki araştırmacıların düzenlediği bir çalışmada hayvanların da güldüğü tespit edildi.

Bioacoustics'te yayımlanan araştırmada bilim insanları, gülme olarak değerlendirebilecek seslere dair veriler bulabilmek için hayvanların oyun davranışlarına ilişkin yapılan çalışmaları inceledi.

Şarkul Avsat'taki habere göre; İnceleme sonucunda en az 65 çeşit hayvanda gülme olarak değerlendirilebilecek ses oyunlarının bulunduğu tespit edildi. Bunlar arasında farklı primatlar, sığırlar, köpekler, tilkiler, foklar ve kuyruksürengillerin yanı sıra muhabbet kuşu ve Avustralya saksağanı gibi kuş türleri de bulunuyor.

Çalışmada yer alan Los Angeles Kaliforniya Üniversitesi'nden (UCLA) iletişim profesörü Greg Bryant, "Bu sadece insanlara has olduğu düşünülen bir olayın, insanlardan 10 milyonlarca yıllık bir süreyle ayrılan başka türlerin ortak davranışlarıyla ne kadar yakından bağlantılı olduğunu çok iyi şekilde gösteriyor" dedi.

Hayvanların çıkardıkları seslerin gürültülü ya da tonal, kısa ya da uzun, tiz ya da pes, tek seferlik ya da ritmik örüntülere sahip olacak şekilde kaydedilip edilmediğine dair çalışmalar gözden geçirildi.

Araştırmada yer alan UCLA'den antropoloji bölümünde doktora öğrencisi Sasha Winkler, "Güldüğümüzde, genelde diğer kişilerle eğlendiğimize dair bilgi paylaşıyor ve onlardan bize katılmalarını istiyoruz" dedi.

Bazı araştırmacılar bu tür bir ses davranışının oynayan birçok hayvanda da görüldüğünü öne sürdü. Dolayısıyla genel anlamda gülmek evrimsel açıdan eski bir sesli oyun işaretinin insanlara ait versiyonu.

 Winkler ve Bryant bu alanda daha fazla araştırma yapmanın yararlı olacağını belirtirken, yaban hayatında özellikle oyun oynarken daha sessiz olan canlılarda bu gözlemlerin yapılmasının zorlaşabileceğini de ekledi.

Danirmarka'da kuş gribi alarmı! Hayvanlar itlaf ediliyor

 

Geyiği hayvanat bahçesinden kaçırıp yediler!

 

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (9)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)
  • Tarik15 Mayıs 2021 20:28

    cHP ancak nalları toplar her zamanki gibi.,..

  • 202315 Mayıs 2021 15:51

    Seçime zaten az kaldı 2 sene,hazırlık 6-9 ay sürüyor.pandemi var en az 1 sene daha sürecek 2023 yaza seçim.akp için 2023 olması handikaptır çünkü 100.yılı cumhuriyetin.

  • Çok15 Mayıs 2021 15:49

    Akp çok yıprandı çok da hatası var dogru ama alternatifi yok yani kötünün iyisi.atatürk politikalarından ciddi tepki alıyor parti.benim siyasetle işim olmaz oyumu atar gelirim.

  • Chp15 Mayıs 2021 15:45

    Bi iyi başkan bulamadılar chp ye hala

  • Diyabakir 15 Mayıs 2021 09:31

    Parti lider cumhurbaskan olmasi iyi olur niye ornek imanoglu veya abdullah gul veya mahsur veya ilhan bunlar biri nasil emir verecek genel baskanlara chp veya iyi part veya pkk veya deva veya gelecek veya saadet veya digerler birde aciklama yapsinlar hangi bakkanlik inssalah dis ve ic ve ekonemi bakkanliklar pkk olsun ne olur sayin liderler

  • Vatandas15 Mayıs 2021 11:01

    Olmaz insaalah

  • Mustafa15 Mayıs 2021 10:53

    Guzel yazi simdi karar versin chp iyi pkk deva gelecek saadet ve diger parti iyi karar verin kim hangi bakanlik veya c yardimcilar millet bilsin o gore karar versin simdi boyle sonra oyle olmazsin acik ve net olun ölüm unutmayin secim 3 sene kim öle kim kala istanbul bilme ama ankara chp mi kazandi yoksa ankarali aday mi secim olsun turgut aday olsun kazanir ben turgut

  • :)14 Mayıs 2021 21:59

    Arıza kemal işte bu arkadaşlar Malesef evde börek yaparken aklına geldi galiba ev işleri zor olur siyaset kolay ona salla buna salla doğru eğri yalan yanlış

  • Burak14 Mayıs 2021 21:31

    Bence bu hayvanlar erken seçim isteyenlere gülüyor