E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaGündemAvustralya, Quad 2023 zirvesine ev sahipliği yapacak---

Avustralya, Quad 2023 zirvesine ev sahipliği yapacak

Avustralya, Quad 2023 zirvesine ev sahipliği yapacak
26 Nisan 2023 - 07:19 borsagundem.com

'Küresel ekonomi', 'Rusya-Ukrayna savaşının etkisi' gibi konuların ele alınacağı Quad 2023 Liderler Zirvesi 24 Mayıs tarihinde Sidney'de gerçekleştirilecek.

Dörtlü Güvenlik Diyaloğu "Quad" ülkeleri ABD, Avustralya, Hindistan ve Japonya'nın liderleri 24 Mayıs'ta Sidney kentinde bir araya gelecek.

Avustralya Başbakanı Anthony Albanese, yayımladığı mesajında, Sidney kentinin 24 Mayıs'ta, Quad 2023 Liderler Zirvesi'ne ev sahipliği yapacağını bildirdi.

Başbakan Albanese, "Sydney Opera House" binasında düzenlenecek zirvenin, Sidney kentini tanıtma fırsatı sunacağını söyledi.

Albanese, Quad liderlerinin küresel ekonomi, Hint-Pasifik'te artan stratejik rekabet, Rusya-Ukrayna krizinin etkisi gibi konuları ele alacağını ifade etti.

Başbakan, "Quad, egemenliğe saygılı ve herkes için güvenlik ve büyüme sağlayan serbest, istikrarlı ve müreffeh bir Hint-Pasifik'i desteklemeye kararlı" dedi.

"ASYA'DAKİ DEMOKRASİ YAYI"

Dörtlü Güvenlik Diyaloğu "Quad" olarak bilinen ABD, Avustralya, Hindistan ve Japonya arasında 2007’de başlatılan diyalog forumu, 2017'de "dörtlü ittifak" haline dönüştürülmüştü.

Çin'e karşı gayrı resmi stratejik forum şeklinde bilinen ve "Asya'daki demokrasi yayı" olarak nitelendirilen ittifak, gerçekleştirdiği düzenli toplantılarla, karşılıklı bilgi alışverişinde bulunuyor.

Japonya, Sudan'daki vatandaşlarını Cibuti'ye tahliye etti

 

Trump'tan Biden'a adaylık yorumu

 

Binance 1,3 milyar dolarlık anlaşmayı iptal etti

 

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

ETİKETLER :
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)