E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaPiyasaAvrupalı şirket tahvillerinde CDS 10 yılın zirvesinde---

Avrupalı şirket tahvillerinde CDS 10 yılın zirvesinde

Avrupalı şirket tahvillerinde CDS 10 yılın zirvesinde
28 Eylül 2022 - 11:48 borsagundem.com

Merkez bankalarının faiz artırımlarına devam edeceği ve güçlenen dolar ile artan resesyon endişeleri, Avrupa’da yatırım yapılabilir nottaki özel sektör tahvillerinin CDS'ini 10 yılın zirvesine çıkardı.

iTraxx Avrupa yatırım yapılabilir nottaki tahvil CDS endeksi 142 baz puanı aşarak 2012’den bu yana en yüksek seviyesine ulaştı. Yatırım yapılabilir notun altındaki tahvillerde CDS de 2012 zirvesine yaklaşıyor.

Bloomberg HT'de yer alan habere göre, CDS spreadlerindeki yükseliş, şirketlerin tahvillerini yeni borçlanmayla döndürme kabiliyetlerine yönelik endişeleri yansıtıyor. Borç çevirme maliyeti tüm zamanların en yüksek seviyesine çıkarken ABD ve Avrupa’da temerrüt oranlarının yükselmesi bekleniyor. Bu beklentilere İngiltere’deki mini bütçenin sterlin varlıklarında tarihi bir satışı tetiklemesi de eşlik ediyor.

Bu yıl Avrupa yatırım yapılabilir şirket tahvilleri CDS’i rekor yıllık artışı kaydetti. Aynı CDS geçen sene küresel finans krizinden bu yana en dip seviyelerinde seyrediyordu.

Dolar güçlenmeye devam ediyor

 

Küresel piyasalarda risk iştahı düşük seyrediyor

 

Yuan, dolar karşısında rekor seviyeye geriledi

 

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (2)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)