E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaEmtia ve Döviz PiyasalarıAvrupa'da gaz fiyatları düşüşte---

Avrupa'da gaz fiyatları düşüşte

Avrupa'da gaz fiyatları düşüşte
07 Nisan 2022 - 15:16 borsagundem.com

Avrupa'da gaz fiyatları, istikrarlı arz nedeniyle Perşembe günü (bugün) aşağı yönlü hareket etse de jeopolitik belirsizlik piyasa katılımcılarını arasında endişelerin yok olmasına engel oluyor.



Montel-Foreks'in haberine göre, Hollanda TTF hub'ı Mayıs vadeli kontrat bugünkü son işlemini Ice Endex'te 0,79 EUR düşüşle 106,00 EUR/MWh düzeyinden gerçekleştirdi. NBP, İngiltere eşdeğeri ise 2,03 p azalışla 237,39 p/th düzeyine geriledi.

Londra Menkul Kıymetler Borsası Grubu Avrupa Gaz Araştırmaları Direktörü Wayne Bryan, "Sadece yeni gelişmeleri bekliyoruz. Herkes mutlu - Rus gazı akıyor. Piyasa oldukça rahat, ancak her zaman bir artış riskine karşı hazır olmalıyız. Jeopolitik belirsizlik devam ediyor" dedi.

Avrupa Birliği, Ukrayna'daki savaş ve Ukrayna'daki iddia edilen savaş suçları nedeniyle Rus kömür ithalatını yasaklamayı düşünüyor, ancak 27 ulustan oluşan bloğun mutabakatını gerektirdiği için şu anda bir gaz ambargosu uygulayabilmesi mümkün görünmüyor.

Avrupa'nın en büyük ekonomisi Almanya, yol açacağı ekonomik zarar nedeniyle gaz ithalatının durdurulmasına hala karşı çıkarken, İtalya başbakanı Mario Draghi, Rusya'dan tedarik ambargosunun henüz AB düzeyinde düşünülmediğini söyledi. Çarşamba günü geç saatlerde Macaristan'ın yakın zamanda yeniden seçilen başbakanı Viktor Orban safları kırmış ve ülkenin diğer çoğu ülkenin reddettiği bir Rus talebini kabul etmesini sağlayarak, gaz alım bedellerini ruble olarak ödemeye hazır olacağını açıklamıştı.

Petrol arz endişeleri devam ederken yükseliyor

 

Dolarda yön hafif yukarı

 

Altında yatay seyir

 




Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)