E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaGündemAvrupa Parlamentosu'ndan flaş Venezuela kararı!---

Avrupa Parlamentosu'ndan flaş Venezuela kararı!

Avrupa Parlamentosu'ndan flaş Venezuela kararı!
31 Ocak 2019 - 15:07 borsagundem.com

Avrupa Parlamentosu (AP),Venezuela'da kendini "geçici devlet başkanı" ilan eden muhalif lider Juan Guaido'yu tanıma kararı aldı.

AP'nin Brüksel'deki "Venezuela'da durum" başlıklı oturumunda dün Latin Amerika ülkesindeki gelişmeleri görüşen üyeler, bugün karar tasarısını oyladı.

Oylama sonucunda, "Guaido'yu Venezuela Anayasası'nın 233'üncü maddesi doğrultusunda geçici devlet başkanı olarak tanıyan" tasarı 104'e karşı 439 oyla kabul edildi. Tasarıda, "ülkedeki mevcut yönetime insan hakları ihlallerine bir an önce son verilmesi" çağrısında bulunuldu.

Avrupa Parlamentosu'nun kararı yasal olarak bağlayıcı olmamakla birlikte, Maduro hükümetinin üzerindeki baskıyı arttıracak sembolik bir adım olarak görülebilir. Karar ayrıca, Avrupa Birliği'nin Venezuela'da yaşanan krizde alacağı pozisyon konusunda bir sinyal niteliğinde... 

VENEZUELA'DA YAŞANANLAR

Venezuela'da muhalefet ve iktidar yanlılarının 23 Ocak Çarşamba günü düzenlediği mitingler, ülke ve bölge açısından son derece önemli gelişmelere yol açmıştı.


Çoğunluğu muhalefetin elindeki Ulusal Meclisin Başkanı Juan Guaido, muhaliflerin mitinginde kendini "geçici devlet başkanı" ilan etmiş ve başta ABD olmak üzere Avustralya, Kanada, Kolombiya, Peru, Ekvador, Paraguay, Brezilya, Şili, Panama, Arjantin, Kosta Rika ve Guatemala gibi ülkeler tarafından tanınmıştı.

Meksika, Türkiye, Rusya, Küba, Çin ve Bolivya ise Venezuela Devlet Başkanı Nicolas Maduro hükümetine desteklerini yinelemiş, Maduro da gelişmeler üzerine ABD ile diplomatik ve politik ilişkileri kestiğini ancak ticari ilişkinin süreceğini duyurmuştu.

20 ton Venezuela altını Rusya'ya uçtu iddiası

 

Trump'tan flaş Venezuela uyarısı!

 

Times: Rusya petrol için Venezuela'ya destek veriyor

 

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (11)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)
  • YUSUF KALEKAPİSİ31 Ocak 2019 23:18

    MADEM TRUP MADORUYU BAŞKAN OLARAK TANIMIYOR.DİĞER ÜLKELERDE TRUMP BAŞKAN OLARAK TANIMASINLAR.BAKALIM NE OLUYOR.AYNE MAFYA GİBİ HAREKET ETMEKTEDİR.

  • ALAATTİN CAMGÖZ31 Ocak 2019 23:16

    ABD EL ATTI İSE BU İŞ TE GÖZYAŞI KAN VE ÜLKENİZİN KAYNAKLARINI SÖĞÜŞLEMEK VARDIR.SİZLER GİBİ KERİZLER OLUPDA ABD NİN OYUNUNA GELİRSENİZ.BİRLİK BERABERLİK İÇİNDE OLMAZSANIZ.ABD KANININIZ KAYANKALIRINIZ BİTENE KADAR EMMEDEN SİZLERİ BIRAKMAZ.SİZLER GİBİ APTALLAR OLMAZ İSE ABD NEREDEN EKMEK YİYECEK.VAY ENAYİLLER VAY..SANKİ ABD SİZLERİ KURTARACAK HEMİ.ÜLKEMİZDEKİ TÜM PİSLİKLERİN ALTINDA CUMHURİYET KURULDUĞUNDAN BERİ ABD VAR İDİ.TÜM ŞEHİTLERİMİZİ DE ABD YAPTI BAŞ SORUMLUDUR.

  • TÜRKYILMAZ 31 Ocak 2019 21:03

    Çav Bella diyen, che guevara tişörtleri ile barlarda vatan kurtaran, devrimci latin amerikan Fidel Castrocuları, 16. filoyu denize döktük diyen, kahrolsun Amerika kahrolsun faşizim, kahrolsun emperyalizm diyip sol yumruk havada hönküren zamane moda devrimcileri neredesiniz ?  ne oldu diliniz nerenize kaçtı...

  • dd31 Ocak 2019 20:44

    ABD ÖNCE GAZVERİR. ÜLKEYİ BİRBİRİNE DÜŞÜRÜR. SONRADA PEÇETE GİBİ BURNUNU SİLER ATAR. ÜLKENİZE YAZIK ETMEYİN. ABD DEN DOST OLMAZ.

  • Philadelphos31 Ocak 2019 18:08

    Hiç bilmezmisiniz ABD sırayla iş yapar Güney Amerika'da.Önce halkı kışkırtır. Olmadı suikast düzenler olmadı darbe yaptırır o da olmadı kendi işgal eder.:( Tamam ülke zor durumda o zaman bu Abd Ab iyi niyetli olup yardım niye etmezler bir düşünün.

  • pardus31 Ocak 2019 17:38

    bu adam da halkın  oyu ile meclis başkanı seçildi. Maduro halkına zulmeden, petrol kaynaklarını Çin'e satan bir diktatör.

  • Cemil31 Ocak 2019 17:30

    Bir insan halkın oyunu alamadan nasıl devlet başkanı olabilir acaba. Yabancı devletler biz onu görüyoruz başkan olarak diyor. Eee halk ne diyor, niye sorulmuyor. Avrupa nin demokrasi anlayışı biz öyle istiyoruz şeklinde mı oluyor acaba. Birde insan hakları diyorlar. Halkın hiç görüşünü almıyor Avrupa

  • petrol31 Ocak 2019 15:53

    Yaşasın özgürlük geliyor.

  • anadolu31 Ocak 2019 15:34

    romanin devami bizans kafali  avrupa degismez, isleri gucleri bozgunculuk, nerde zarar varsa orada cikarlari vardir. hz. isa yi yok etmek icin asker gonderen kafa bu

  • ahmet31 Ocak 2019 15:27

    sözde bunlar demokrasi savunucu ülkeler.hepsi serefsiz ve iki yuzluler.secilmis degil kendi atadıkları adamı baskan yapacaklar ve bu demokrasi olacak.

  • ali31 Ocak 2019 15:19

    YILLARCA BATI ŞÖYLE...BATI BÖYLE ÖVE ÖVE DEVE YAPTINIZ..DEMOKRASİNİN BEŞİĞİ DEDİNİZ...SİZİN GİBİ DEMOKRATA.....S......,,UYANIN EY MİLLET YARIN BİZİDE DERLERSE HİÇÇÇÇ ŞAŞMAYIN...SIKI DURUN ONLARA PİRİM VERMYN..KILIÇTARI BAŞKAN İLAN EDERM DERSE  NE DİYECEN...AKILLI OLUN.