E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaPiyasaAvrupa hisseleri boğa piyasasına hazırlanıyor---

Avrupa hisseleri boğa piyasasına hazırlanıyor

Avrupa hisseleri boğa piyasasına hazırlanıyor
17 Nisan 2020 - 16:12 borsagundem.com

ABD'den sonra Avrupa hisseleri de boğa piyasasına girmeye hazırlanıyor

Avrupa hisse senetleri, büyük ekonomilerin kapanma tedbirlerini yakın bir zamanda gevşeteceğine ilişkin iyimserlik ile Cuma günkü işlemlerde boğa piyasasına girmeye hazırlanıyor.

Koronavirüs pandemisiyle mücadelede medikal açıdan ilerleme kaydedildiğine ilişkin sinyaller de yükselişte etkili oluyor.

Stoxx Europe 600 Endeksi, Orta Avrupa Zaman Dilimi ile 13:00'te yüzde 3.3 yükselerek 18 Mart düşüğünden bu yana yüzde 20 artıda seyretti. Tüm büyük ulusal endeksler yükseldi. Almanya'da DAX Endeksi yüzde 4.1, Fransa'da CAC 40 Endeksi yüzde 4.2, İngiltere'de FTSE 100 Endeksi yüzde 3.4 arttı.

Avrupa hisselerinin ayı piyasasından çıkarak boğa piyasasına girmesi ABD Borsasına kıyasla daha uzun sürdü. S&P 500 Endeksi, Fed'in pandeminin etkilerine karşı adım atmasıyla birlikte boğa piyasasına geçen hafta girmişti.

ABD Başkanı Donald Trump, ABD ekonomisini yeniden açma planlarını açıkladı. Ayrıca yatırımcılar Gilead Sciences Inc.'in ilaçlarından birinin koronavirüs tedavisinde etkili olduğu yönündeki haberi değerlendiriyor. Almanya Başbakanı Angela Merkel bu hafta ülkenin normale döndürülmesine ilişkin yavaş adımlar atılacağını açıkladı.

Goldman Sahcs Group Inc. küresel hisse senedi stratejisti Peter Oppebheimer, konuyla ilgili "Enfeksiyonlar yavaşladıkça yatırımcılar, ekonomik gerilemenin sınırlı olacağı yönünde daha fazla cesaret buluyor çünkü kısıtlamaların bir ölçüde gevşetilmesi ihtimalini öne çıkarıyor." dedi.

Yatırımcıların en büyük hatası ileriye bakmamak

BIST güne sert yükselişle başladı

Şirket bilançoları kötü gelirken borsada kazanma

Avrupa borsaları ilaç umuduyla yükseldi

 

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (6)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)
  • Kafkas18 Nisan 2020 23:20

    Hangi ara ayı piyasasına girdik de çıktık şimdi şahlanmış boğa piyasasına giriyoruz.artik para kazanmayı.biraktik olanı koruyalabilelimde . Bide sagligimiza dikkat edelim ona bise olmasın bu zamanda

  • MELİS MARMARİSLİ18 Nisan 2020 21:51

    Daha operesyon bitmedi.yükseltip yükseltip tuzak yapıyorlar.burdan hisse senedi alanlar profesyonlerler günlükcüler süpekülatörler kumarbazlar dikkatli olun derim.

  • ŞEMSETTİN KARLIDAĞ18 Nisan 2020 17:42

    Daha önce boğanın tek boynuzunu yatırımcıya sokmuşlar idi sıra şimdi ikinci boynuzuna geldi an meselesi bu çok acıtacak tüm yatırımcıları.

  • Bika17 Nisan 2020 20:39

    Covid-19 öncesi zaten ekonomiler kötüydü, 2020 yılı şirketler için kayıp yıl.

  • Ali17 Nisan 2020 18:05

    Millet evde sadece sanal olarak al sat yapıyor...DIŞARIDA MECBURİ GIDA HARİCİNDE YAPRAK KIMILDAMAZ. ..PİYASAYI BOĞA OİYASINIA ÇEVİP....BOYNUZLARINI GELENE GEÇİEME DERDİNDELER...

  • Münir 17 Nisan 2020 16:32

    Yahu ne ara ayı piyasası oldu ki boğa piyasasına döndük. Millet 1 hafta dipdibe sattı elindekini,şimdi ölü ve enfekte sayıları her geçen gün çılgın gibi artarken sanal haberleri satın alıp hisseye koşturuyorlar. 1 gün sürmedi hisselerin düşüşü. Herkes evinde,ekonomiler dönmüyor. Fabrikalar kapalı. Ama millet hisse peşinde. Kesinlikle yatırım tavsiyesi değildir. Kendi düşüncelerim. Allah akıl fikir versin. Küçük yatırımcı aman dikkat.