E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaPiyasaŞirket bilançoları kötü gelirken borsada kazanma---

Şirket bilançoları kötü gelirken borsada kazanma

Şirket bilançoları kötü gelirken borsada kazanma
17 Nisan 2020 - 13:46 borsagundem.com

Borsaların durumunu şirket bilançolarından çok ekonominin altı ay sonra ne durumda olacağı belirliyor

BORSAGUNDEM.COM - DIŞ HABERLER SERVİSİ

S&P 500 Endeksi iki gündür yön bulmakta zorlanıyor. Artıda açılan Dow Jones Endeksi gün içeresinde 200 puan düştükten sonra tekrardan artıda kapandı. Jani Ziedins’nin CrackedMarket’teki yazısında borsaların son birkaç gün içindeki trendi hızlı vuruşlar yapmak isteyen yatırımcılar için bir fırsat olduğunu söyledi.

Ziedins’e göre borsalar hangi yöne giderse gitsin, aşı bulunmadığı veya çok ciddi bir ekonomik kriz içerisine girilmediği sürece borsalardaki fiyatlanmalar dalgalanmaya devam edecek. Böylece hisseler ortalama seviyelerini korumuş olacak. Bu durumda hisseler düştüğü zaman satın almak ve toparlandığında satmak mantıklı.

Borsalardaki volatiliteyi bir kenara bırakırsak Ziedins’e göre yatırımcılar genel olarak pandemi konusunda oldukça iyimser. Piyasaların genel beklentisi konser ve sinema salonları gibi büyük grupların yer aldığı yer aldığı yerler kapalı kalmaya devam etse de ekonominin geri kalanı açılmaya başlaması yönünde.

Borsalarda hatırlanması gereken şey ise geçen ay ne olduğu ya da gelecek ay ne olacağı değil altı ay sonra ne olduğudur. Sonbaharda ekonominin ne olacağı borsalar bugünden fiyatlar. Şirket bilançoları için de aynı şey geçerli. Bilançolar ne kadar kötü gelirse gelsin borsalar onları zaten fiyatlandırmış durumdadır. Bilançolarda önemli olan borsalar gibi altı ay sonra ne durumda olduğudur.

Borsalar düşüşe karşı savunmasız

Avrupa borsaları ilaç umuduyla yükseldi

Pandemi bitince tarihin en büyük rallisi yaşanabilir

 

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (3)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)
  • cnercan1420 Nisan 2020 21:08

    Türkiye krize doğru sürükleniyor. Dolar ne olursa olsun düşmüyor. 10 sene önce 1.5 lira olan dolar nerdeyse 5 katına çıkmış durumda. Türk tarihinin en kötü eko. seviyelerini yaşıyoruz. Eskiden sebze meyve yerdik şimdi pazarda onu da alamıyoruz biber olmuş 9-10 lira. 

  • ŞEMSETTİN KARLIDAĞ18 Nisan 2020 17:39

    bizdeki tüm hisse senetlerini bir süpekülatör ele geçirmiş istedikleri gibi at oynatıyorlar.yakında 150 000 olursa süpriz olmaz.ama 6-1 sene sonra borsanın durumu pek iç açıcı değil.bu virüs salgınından sonra tahribatlar oltaya çıkacak ve büyük bir ekonomik sıkıntı ortaya çıkacaktır.

  • hakan18 Nisan 2020 17:12

    degil 6 ay 1 yıl sonrası bile kötü.bu sorun 2 yıldan önce zor düzelir