E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaPiyasaAvrupa borsaları yükselişle açıldı---

Avrupa borsaları yükselişle açıldı

Avrupa borsaları yükselişle açıldı
05 Haziran 2020 - 10:09 borsagundem.com

Avrupa Merkez Bankası’nın tahvil alım programını açıklaması sonrası Avrupa borsaları haftanın son gününe alış ağırlıklı başladı

Açılışın ardından pan-Avrupa Stoxx 600 endeksi %0,75 oranında artarak 369 puandan işlem gördü.

Avrupa Merkez Bankası (AMB) Başkanı Christine Lagarde, Aylık varlık alımlarının devamını öngörüyoruz açıklamasında bulundu. Toplantıda çöp seviyesindeki tahvillerin pandemi programına dahil edilmesinin tartışılmadığını ifade eden Lagarde, AMB'nin uyguladığı para politikasının maliyet ve faydalarını düzenli olarak gözden geçirdiğini söyledi. Pandemi alım programının salgın öncesinde belirlenen enflasyon hedefine ulaşılmasında yardımcı olduğunu sözlerine ekledi. "Politikalarımız pandemi öncesi enflasyon patikasına ulaşmayı hedefliyor. Pandemi programı hedefli ve geçici bir programdır." dedi.

AMB Haziran ayı toplantısında faiz oranlarında değişikliğe gitmedi, Pandemi Acil Satın Alma Programı'nı (PEPP) 600 milyar euro tutarında genişletti. Banka, Mart ayında pandemi ile mücadele için 750 milyar euroluk varlık alım programını başlatmıştı. Böylece toplam rakam 1.35 trilyon euroya ulaştı.

Avrupa Merkez Bankası (AMB) politika yapıcılarından Pablo Hernandez de Cos, deflasyon korkularının AMB'nin acil tahvil alım programını artırma kararını makul hale getirdiğini söyledi.

AMB Yönetim Konseyi üyesi ve İspanya Merkez Bankası Başkanı de Cos, "Deflasyon riskleri artmakta ve bu, Avrupa Merkez Bankası'nın, risklerin somut hale gelmesini önlemek için attığı adımın nedenlerinden biri," dedi ve "Krizin aslında dezenflasyonist olduğunu düşünenlerdenim ve düşük enflasyondan dolayı karşı karşıya bulunduğumuz sorunlar artıyor" şeklinde görüş bildirdi.

Borsa İstanbul'un yükseliş iştahı sürüyor

Yatırımcıların yeni güvenli limanı teknoloji hisseleri

Lagarde: Toparlanmanın hızı hala çok belirsiz

 

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)