E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaPiyasaYatırımcıların yeni güvenli limanı teknoloji hisseleri---

Yatırımcıların yeni güvenli limanı teknoloji hisseleri

Yatırımcıların yeni güvenli limanı teknoloji hisseleri
05 Haziran 2020 - 09:59 borsagundem.com

Korona virüsün insan hayatında sebep olduğu değişiklikler teknoloji hisselerini yükseltirken, yatırımcılar için güvenli liman görevi üstlendi

BORSAGUNDEM.COM - DIŞ HABERLER SERVİSİ

2000 yılındaki Dot-com balonu sırasında dünyanın en büyük teknoloji fonunu yöneten Paul Meeks, ölümcül korona virüs krizi sırasında en iyi performans gösteren sektörlerden biri olan teknoloji hisselerinin rekor seviyede yükseleceğini düşünüyor.

Independent Solutions’ın Varlık Yönetimi’nin portföy yöneticisi olan Meeks, teknoloji hisselerinin sadece yukarı yönlü kazanan olmadığını aynı zamanda piyasa volatilitesi olduğu durumlarda yatırımcılar için nispeten güvenli liman görevini üstlendiğini söyledi.

Meeks bir yıldan uzun süredir teknoloji hisseleri için aşağı yönlü tahminlerde bulurken Şubat ayında korona virüs pandemisinin teknoloji hisselerini ayı piyasasına sokacağı konusunda uyardı.

Şimdi ise rekor seviyesinin yüzde 2 altında olan Nasdaq endeksinin yılsonuna kadar en az yüzde 10 yükseleceğini düşünüyor.

Korona virüsün insan hayatında köklü değişiklikleri beraberinde getirdiğini düşünen portföy yöneticisine göre analogtan dijitale olan değişim hızlandı ve bu durum teknoloji hisselerinin kriz sırasında iyi performans göstermesinin sebeplerinden biri.

Teknoloji hisseleri içerisinde en çok yarı iletken (çip) hisselerinin düşünen isimin favori hisseleri Micron, Marvell ve Qualcomm. Meeks’e göre yarı iletken hisseleri kriz sırasında değerinin altında kaldı ve yazılım şirketlerine göre daha iyi performans gösterecek.

Yarı iletken hisselerini takip eden borsa yatırım fonu VanEck Vectors Semiconductor ETF geçen hafta %8 yükselirken borsaların dip yaptığı 23 Mart’tan itibaren %48 arttı. Teknoloji ağırlıkla Nasdaq ise dip seviyesinden itibaren %40 arttı ve borsa performansı olarak diğer büyük endeksleri geçti.

Endekste yükselen trendde güçlü seyir devam ediyor

Nasdaq borsasının rekor kırmasına ramak kaldı

Borsalara dev teknoloji şirketleri yön verecek

 

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (5)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)
  • Mehmet. Tas06 Haziran 2020 17:10

    Borsa hukumleri adelet dagitsa inanin ilk okul cocugu dahi harcligina hisse alir ve, hem sirketler ,hem. Turkiye, hemde kucuk yatirimci kazanmis olur.

  • Kaygısız 05 Haziran 2020 18:17

    Borsa küçük yatırımcıyı av için kullanılıyor. Vakko pandemiyi bahane ederek temettunun üstüne yattı. Hisseler % 20 taban taban olurken seyreden BIST, çıkarken %10 diyor.Sonrada yatırım yapın diyorlar. Bu arada yabancı yatırımcının borsadaki oranı % kaç oldu ?

  • Vatandaş05 Haziran 2020 14:10

    Nasdaq derseniz doğru, bizim borsa kumar.

  • AhmetK05 Haziran 2020 14:47

    Katılırım.işlevsiz kanunlar ve yavaş kalan nedeniyle denetim ve ceza mekanızması dogru calısmıyor.saglam şirketler spek gırmedıgınden hakettıği degerı bulmuyor,uyduruk şirketler vurkac seklınde yol alıyor.o yuzden nsanlar yatırım degıl,oynamak tabirini kullanıyof

  • AhmetK05 Haziran 2020 10:35

    Turk borsasında sadece indeks grup şirketleri( indes, despec ve dgate) etkılemmedi sanırım Erol bılecık başka konuları somurup siyaset yapmaktan borsaya bakmıyor yada fb ye destek vermek içğn borsa şirketlerıni kullanıuor sanırım Rezıl bir performansı var hisselerın. Kriz oncesi sevıyeye bile gelemediler, borsada ky tokatlamaya devam