E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaPiyasaAvrupa borsaları yükselişle açıldı---

Avrupa borsaları yükselişle açıldı

Avrupa borsaları yükselişle açıldı
02 Haziran 2020 - 10:06 borsagundem.com

Korona virüs kaynaklı kısıtlamaların kalkmaya devam etmesiyle birlikte Avrupa borsaları yeni güne alıcılı başladı

Açılışın ardından pan-Avrupa Stoxx 600 endeksi yaklaşık %1 oranında artış gösterdi.

Küresel piyasalarda ise Tokyo hisse endeksleri güçlü performans gösterirken Seul ve Hong Kong'da kazançlar daha sınırlı kaldı. Sydney hisseleri dalgalandı ve Şanghay fazla değişmedi. S&P 500 Endeks kontratları ABD Başkanı Donald Trump'ın şehirlerin ve eyaletlerin polis şiddetine yönelik protestolarda şiddeti kontrol altına almaması durumunda çok sayıda askeri güç kullanma sözü vermesinin ardından geriledi.

Çinli yetkililerin tarım şirketlerinden bazı ABD çiftlik ürünlerinin alımını durdurmalarını istediği yönündeki haberlerin riskli varlıklara etkisi olmadı. Tüm dünyada koronavirüs pandemisinin ardından işletmelerin yeniden açılmasıyla birlikte küresel hisse senetleri üç ayın zirvesinden işlem görüyor. Euro Bölgesi'nde Pazartesi günü açıklanan veri de fabrikaların uzun sürecek toparlanma yoluna girdiklerini gösteriyor. Hindistan hisseleri, kredi derecelendirme kuruluşu Moody's Investors Services'in kredi notunu yatırım yapılabilir en düşük seviyeye indirmesine karşın kazançlarını beşinci güne taşıdı. Moody's'in kararı büyük ölçüde bekleniyordu.

Mike Pyle öncülüğündeki BlackRock Investment Institute stratejistlerinin notunda "Mayıs verileri daralmanın en kötü kısmının geride kalmış olabileceğini gösteriyor. Ancak gelecek aylarda inişli çıkışlı bir yeniden başlama öngörüyoruz." ifadesi yer aldı.

Ucuzlamış hisseler yatırımcılar için fırsat

Endekste olumlu görünüm korunuyor

Küresel piyasalar pozitif seyrediyor

 

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)