E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaPiyasaUcuzlamış hisseler yatırımcılar için fırsat---

Ucuzlamış hisseler yatırımcılar için fırsat

Ucuzlamış hisseler yatırımcılar için fırsat
02 Haziran 2020 - 09:48 borsagundem.com

Stratejist Sarah Shaw, kriz döneminde ucuzlamış havaalanı, altyapı ve enerji hisselerinin alım fırsatı yarattığını söyledi

BORSAGUNDEM.COM - DIŞ HABERLER SERVİSİ

Korona virüs kaynaklı kısıtlamalar sebebiyle küresel seyahatin durma noktasına gelmesi havaalanı hisselerini yatırımcılar için cazibe merkezi olmaktan çıkardı. Avustralyalı portföy yöneticisi olan Sarah Shaw ise virüs dolayısıyla iyice ucuzlamış hisselerin alım fırsatı olacağını düşünüyor.

4D Infrastructure’ın üst düzey yöneticisi olan isim havaalanı sektörünün kısa vadede darbe alsa da kökten çökmediğini söyledi. Hava trafiği kısıtlamaların kalmasıyla birlikte virüs önceki seviyeye ulaşmasa da canlanma yaşanacak. Tatil sezonu da yaklaştı.

Shaw’un şirketi kriz döneminde havalimanı hisselerine yatırımını sürdürdü. 4D Infrastructure’ın yaklaşık 102 milyon dolar değerinde İspanyol Aena SME, Alman Fraport AG ve Fransız Aeroports de Paris hissesi bulunmakta.

Kriz döneminde altyapı ve enerji hisseleri ise bir diğer iyice ucuzlamış sektörler oldu. Shaw, altyapı şirketlerinin kriz zamanında yatırımını artırması, temettü kesintisine gitmemesi ve nakit akışını sürdürmesine rağmen borsalarda aşırı satıldığını söyledi. Küresel olarak teşvik paketleriyle gelen paranın en çok altyapı sektörüne gitmesi düşünülüyor.

Stratejiste göre borsalar Mart ayında dip seviyeleri görmesiyle birlikte bu sektörlere aşırı tepki verirken borsalarda yeniden fiyatlandırma yaşanması oldukça muhtemel.

ABD'de gösteriler piyasaları etkiledi

Endekslerde yüzde 15-20 geri çekilme bekleniyor

Wall Street yatırımcıları kâr hedefi uzun vadeli

 

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (6)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)