E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaAracı Kurum RaporlarıTrump, satış baskısına sebep oldu---

Trump, satış baskısına sebep oldu

Trump, satış baskısına sebep oldu
29 Mayıs 2020 - 09:30 borsagundem.com

Vakıf Yatırım trafından hazırlanan günlük bültende BIST-100 endeksinin güne hafif satıcılı başlaması bekleniyor.

Güne yükselişle başlayan BIST-100 endeksi gün içinde kar satışlarıyla dalgalandı ve %0.39 artışla 105,360 seviyesinden kapanış yaptı. İşlem hacmi tarihin en yüksek ikinci seviyesinde 18.2 milyar TL olarak gerçekleşirken, endekse dahil 29 hisse değer kazandı, 60 hisse ise değer kaybetti. USD/TL kuru 6.81 seviyesinin, 5 yıllık ülke risk primi CDS ise 540 seviyesinin hemen üzerinde işlem görüyor. Sabah saatlerinde yurtdışı vadeli piyasalarda satış baskısı gözleniyor.

Yurtdışı hisse piyasalarında yükselişi, Çin-ABD gerginliği ve başta Facebook, Twitter gibi teknoloji şirketlerindeki satış durdurdu.

Çin'in ABD'nin tavrına rağmen Hong Kong güvenlik yasasını onaylamasının ardından, ABD Başkanı Trump'ın da Çin ile ilgili harekete geçeceklerini açıklaması satış baskısına sebep oldu. Trump'ın bugün bir basın toplantısında hem Çin hem de Hong Kong konularıyla ilgili açıklama yapması bekleniyor. Ayrıca Trump, sosyal medya platformlarının, paylaşımlardan hukuki olarak sorumlu tutulmasını öngören bir kararnameyi de onayladı. Buna göre Facebook, Twitter gibi platformlarda yapılan paylaşımlardan şirketler de sorumlu olacak, bu karar sonrasında şirket hisselerinde satışların arttığı izlendi. Öte yandan ABD'de son açıklanan haftalık işsizlik başvurularıyla, toplam başvuru sayısı Mart ayından bu yana 40 milyonu aştı. Ancak son verinin düşük gerçekleşmesi en kötünün görüldüğü şekilde yorumlanabilir.

İçeride ise TÜİK, Mayıs ayı ekonomik güven endeksini yayınladı, endeks düşük seviyelerin görüldüğü Nisan ayına göre %20 artış sağladı. Bugün içeride ilk çeyrek büyüme verisi, ABD'de ise Michigan Uni. tüketici güven endeksi açıklanacak. Türkiye'nin salgının etkisinin çok az hissedildiği ilk çeyrekte %5 büyüme kaydetmesi bekleniyor.

BIST-100 endeksinin güne hafif satıcılı başlamasını bekliyoruz. 104,500-104,000 ve 103,000 destek seviyeleri iken 105,500-106,500 direnç olarak takip edilebilir. Yatırımcılara gün içi pozisyonlar için
104,500, kısa vadeli pozisyonlar için ise 103,000 ana desteğini referans olarak kabul etmelerini öneriyoruz.

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)