E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaŞirket HaberleriAVOD’un en değerli varlığı halka arz kılıfıyla buharlaştırılmak isteniyor ---

AVOD’un en değerli varlığı halka arz kılıfıyla buharlaştırılmak isteniyor

AVOD’un en değerli varlığı halka arz kılıfıyla buharlaştırılmak isteniyor
16 Kasım 2023 - 08:10 borsagundem.com

Yüzde 94’ü halka açık AVOD Gıda’nın en değerli varlığı olan maden şirketi İsviçre’de halka arz kılıfıyla buharlaştırılmak isteniyor. Bunun için de kimlik bilgilerinin gizli tutulduğu hesapların yoğunlaştığı banka kullanılıyor.

BORSAGUNDEM.COM.TR 

Türk borsa tarihinin en büyük vurgunlarından birine zemin hazırlanıyor. Hisselerinin yüzde 94’ü küçük yatırımcının elinde olan A.V.O.D Kurutulmuş Gıda ve Tarım Ürünleri’nin (#AVOD),  yüzde 100 iştiraki olan Avod Altın Madencilik Enerji İnşaat Sanayi ve Ticaret Anonim Şirketi’nin (Avod Madencilik) payları halka arz amacıyla arkasında kimlerin olduğu bilinmeyen İsviçre’de kurulmuş bir şirkete satılıyor. Gelen para da bilgilerine kimsenin ulaşamayacağı bir hesaba devrediliyor. 

AVOD’dan, Kamuyu Aydınlatma Platformu’na (KAP) yapılan açıklama şöyle: 

“Şirketimiz; Avod Madencilik hisselerine karşılık, İsviçre merkezli AFK Enterprise AG şirketinin bağlı ortaklığı olan Planet-Scan AG şirketinin 23.436 hissesinin (sermayesinin %2,3436'na eşittir) karşılığı hisse senedini Swap şeklinde devir edildiği bilgisi Sayın Yatırımcılarımıza duyurusu yapılmıştı,
Planet-Scan AG. Şirketine ait; 9.714.222 CHF -İsviçre Frangı (TL karşılığı 307.843.000.-) denk gelen 23.436 lot hisse senedi, Avusturya'da bulunan Liechtensteinische Landesbank'daki Şirketimize ait banka hesabına geçmiştir.”

GİZLİ HESAPLARIN KULLANILDIĞI BANKALAR 

Lihtenştayn bankacılık sistemi dünya para akışının önemli noktalarından biri konumunda. Lihtenştayn’da faaliyet gösteren bankalar müşterilerinin kimlik bilgilerini ve hesap bilgilerini olabildiğince gizli tutmalarıyla meşhur.

Türk borsasında işlem gören AVOD’un en değerli varlığı AVOD Madencilik İsviçre’de kurulmuş ortaklık yapısı bilinmeyen AFK Enterprise AG’ye devrediliyor. AFK da bunun karşılığında bağlı ortaklığı Planet-Scan AG’den yüzde 2.3 oranında bir pay veriyor AVOD’a.  

Bu paylara da 307 milyon lira değer biçiliyor. “Avusturya'da bulunan Liechtensteinische Landesbank'daki Şirketimize ait banka hesabına geçmiştir” diye de açıklama yapılıyor.  

Diyelim ki halka arz oldu, şirketin hesabına gelecek paranın miktarı ve kimlerin bu hesap üzerinde ne tür işlemler gerçekleştirdiğine ulaşmak mümkün olmayacak.  

460 milyon öz sermayesi olan eğer doğruysa 307 milyona denk gelen bir hisse karşılığında en değerli varlığı Avod Madencilik’i satan sonra da “Ayrılma hakkı gerektirecek bir durum yok” diyen Nazım Torbaoğlu’nun para geldikten sonra neler yapabileceğini borsa camiasında bilmeyen yok. 

KÜÇÜK YATIRIMCININ GÖZÜ SPK’DA

Sermaye Piyasası Kurulu ‘nun (SPK) gerekli müdahale ve incelemeleri acilen başlatmazsa yakında çok geç olabileceğini söylüyor geçmişte benzer işlemlere şahit olan uzmanlar.  

Tek işletmeyi muvazaalı olarak 6 ayrı firma gibi göstererek Ziraat Banka’sından 45 milyon sıfır faizli kredi çekip faizini tüyü bitmemiş yetimin sırtına yükleyen Calinos Holding'in sahibi Melih Fırat Gülgen, isminin ortaya çıkmasıyla panikleyen sonradan olma madenciler alel acele işlemler yapmaya başladı. Fırat Gülgen’in iddialara göre şaibeli yöntemlerle hisselerini ele geçirdiği Kenz Madencilik’in tuzağın bir parçası olduğu söyleniyor.  

LİSTEYE TANIDIK BİR İSİM DAHA EKLENDİ 

Borsa Gündem'in sermaye piyasalarına bomba gibi düşen AVOD haberinin ardından, Madengazetesi.com da Nazım Torbaoğlu- Fırat Gülgen ikilisine yeni bir isim ekledi: Taze Kuru Gıda'nın sahibi Nusret Yurter. 

Madengazetesi.com’daki, Taze Kuru Gıda'nın sahibi Nusret Yurter’in de gündeme taşındığı “Şaibe dolu, Türkiye finans tarihindeki ilk ve tek garip hisse takası” başlıklı haberde şöyle denildi: 

“Ancak Avod ve Kenz Madencilik hisselerini alan ve yönetim kurulunda manipülasyon iddiaları ile anılan Taze Kuru Gıda'nın sahibi Nusret Yurter'in olduğu Planet-Scan AG'nin, internette yeterli derecede inandırıcı kayda sahip olmaması kafalarda soru işaretleri oluşturdu. Bu durum, finans tarihinde nadiren rastlanan bir hisse takasının, acaba bir para kaçırma operasyonunun parçası olup olmadığı şüphelerini beraberinde getirdi.’’ 

Yine AVOD yine Nazım Torbaoğlu yine usulsüz işlemler!

Borsa yoluyla varlık kaçırma işlemi iddiasına tanıdık bir isim daha eklendi

Yasef Mitrani girdi AVOD’a tedbir geldi

Nazım’ın yeni maşası Yasef Mitrani

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

Son Değer: 3,61
En Yüksek: 3,64
En Düşük: 3,55
Değişim -0,28 %
FK: 12,21
PD / DD: 2,11
İşlem Hacmi 24.141.308
Toplam Adet: 6.735.897
Ağırlıklı Ort.: 3,62
YORUMLAR (8)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)
  • fatsalı Adem 17 Kasım 2023 17:23

    sizi takib ediyorum acemi borsacı denilen insanlardan biri olarak haberlerinizden çok fayda gördüğümü söylemek istiyorum emeğinize sağlık as Allah razı olsun

  • murat17 Kasım 2023 15:01

    Hayret kap atıp mahkemeye verecez borsa gündemi dememişler :)Avod kim onların yaptığını pazara çıkarırsa kesin mahkemeye verir, iş yok güç yok sürekli bu olaylar peşindeler

  • Selami16 Kasım 2023 19:56

    Bunlara kim dur diyecek spk usulsuzluk. Yapana bir ay ceza. Veriyor böyle cezalarla bu nnamussuzlarin onu kesilirmi bekleyip göreceğiz.

  • wee16 Kasım 2023 18:23

    avod pazarlama partiye girdi.

  • serkan16 Kasım 2023 12:36

    Bu kaçıncı haber bu kaçıncı olay, her işleri hile hurda ama gel gelelim hiç birşeyde olmuyor , şaşırmıyoruz artık

  • Ömer Faruk Aydık16 Kasım 2023 09:54

    Türk milletinden para kazanıp yurt dışına kaçıranları abd, rusya neler yapıyorsa aynısını biz de onlara yapalım. abd ülkesinden para kaçıranları dünyanın her yerinde izini sürüp demokratik bir şekilde kendi adalet anlayışıyla öğütüyor. Öğütelim bunları

  • hisseci16 Kasım 2023 09:20

    Olay tam bir sazan sarmalı spk bir an önce olaya el atmalı hukuki düzenleme gelmeli bu tarz işlenen suçlarda cezalar artık hapis olmalı yoksa bunlar daha çok can yakar

  • Atakan 16 Kasım 2023 08:13

    Başka bi memlekette olsa ömür boyu içeri atar herşeyini elinden alırlar doğruysa