E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaGündemAVM'ler 11 Mayıs'tan itibaren açılabilir---

AVM'ler 11 Mayıs'tan itibaren açılabilir

AVM'ler 11 Mayıs'tan itibaren açılabilir
25 Nisan 2020 - 17:26 borsagundem.com

AYD Başkanı Altaş, "Bilim Kurulu onay verirse, perakendeciler de talepte bulunursa 11 Mayıs'tan itibaren AVM'lerin kademeli olarak açılabileceğini söylüyoruz." dedi.

Alışveriş Merkezleri ve Yatırımcıları Derneği’nin (AYD) Başkanı Prof. Dr. Hüseyin Altaş, "Hazine ve Maliye Bakan Yardımcımız Nureddin Nebati ile yaptığımız istişaremizle ilgili bir medya kuruluşuna görüş verdim. Yapılan haberlerde Sayın Bakanımız Berat Albayrak'ın da adını vererek 'AVM'lerin açılması için baskı yapılıyor' gibi bir algı oluşturuldu. Sayın Berat Albayrak'ın AVM'lerin açılması yönünde baskı yaptığına dönük haberler gerçeği yansıtmıyor. Gerekli hukuki yollara başvuracağız." dedi. 

Altaş, yaptığı açıklamada, Hazine ve Maliye Bakan Yardımcısı Nureddin Nebati ile 7/24 sektörün sorunlarıyla ilgili iletişimde olduklarını belirtti.

Kısa süre önce Bakan Yardımcısı Nebati ile görüştüklerini ve bu istişareyle ilgili bir medya kuruluşuna görüş verdiğini ifade eden Altaş, şunları kaydetti:

"Sayın Bakanla, 'hayatın normalleşmeye geçişi için kamu ile beraber AVM'lerle ilgili nasıl bir geçiş planlanmalı ki süreç halk sağlığı açısından doğru yönetilsin' diye konuştuk. Bu istişareler sırasında salgınla mücadelede alınan mesafe ve olumlu gelişmeler doğrultusunda '4 Mayıs veya 11 Mayıs'ta kademeli olarak, Bilim Kurulu onay verirse, perakendecilerden ciddi talep gelirse, kamunun da onayıyla açılabiliriz, ticari hayatı başlatabiliriz' dedik. Yapılan haberlerde, Sayın Bakanımız Berat Albayrak'ın da adını vererek, 'AVM'lerin açılması için baskı yapılıyor' gibi bir algı oluşturuldu. Sürekli kamuda muhatap bulabildiğimiz, bütün dertlerimizle ilgilenen, her aradığımızda karşımızda gördüğümüz, sorunlarımızı çözmeye çalışan insanlara bu şekilde yakıştırma yapılması üzücü. Sayın Berat Albayrak'ın AVM'lerin açılması yönünde baskı yaptığına dönük haberler gerçeği yansıtmıyor. Gerekli hukuki yollara başvuracağız."

"11 Mayıs'tan itibaren AVM'ler kademeli olarak açılabilir"
Hüseyin Altaş, hayatı normale döndürebilmek için kamu tarafıyla sık sık görüş alışverişi yaptıklarını aktararak, "Bilim Kurulumuz onay verirse, perakendeciler de talepte bulunursa 11 Mayıs'tan itibaren AVM'lerin kademeli olarak açılabileceğini söylüyoruz. Sinema, berber, çocuk oyun alanları İçişleri Bakanlığı'nca kapatıldı. Yine açılması için İçişleri Bakanlığı'mızın onayı gerekiyor. Kademeli derken, bu kısmın dışındaki alanların açılabileceğini ifade ediyoruz." diye konuştu.

AVM'leri, ateş kontrolleri, girişte maske dağıtılması, dezenfeksiyon gibi önlemleri alarak açmayı planladıklarını vurgulayan Altaş, "Ayrıca maske konusunda da Nureddin Nebati Bey çok ciddi katkıda bulundu. Maskelerin devlet tarafından temin edilmesini de sağlamayı düşünüyorlar." dedi.

Altaş, Türkiye'de 436 AVM'nin bulunduğunu anımsatarak, bunlar arasında 80'inin kapatma kararı almadığını söyledi.

Kapatma kararı almayan AVM'lerin aslında fiili olarak kapalı olduğunu belirten Altaş, "Çünkü perakendeciler çalışmıyor. Şu anda AVM'lerin tamamı kapalı diyebiliriz." dedi. 

AVM'lerde kapatma kararı

ABD'nin üç eyaletinde salgın kısıtlamaları gevşetildi

 

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (10)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)
  • Yorum26 Nisan 2020 15:49

    Ateşini ölçmek sorunu çözüyor mu ya ateşi daha yükselmeişse ne olacak veya süper yayıcıysa ne olacak veya bir kişi avm ye gittikten 5 gün sonra hasta oldugu anlaşılırsa avm de O gün ve o günden sonra alışverişe gidenlerin hepsine test mi yapacaksınız veya çalışanlardan biri hastayasa gelene gidene bulaştırırsa ne olacak tüm bunların hukuksal sorumluluğunu kim alacak varsa öyle bir babayiğit tamam aşı yok ilaç yok hastalıkta bu gerilemenin tek sebebi alınan önlemler sosyal mesafenin korunması evde karantina şartlarına uymak ama siz biz avm leri açıyoruz buyurun gelin diyorsunuz sonuçları göreceğiz

  • Kerim26 Nisan 2020 02:22

    Avmlerin girisinde kontrol noktasinda covid 19 kontrolu yapilsin iceriye millet oyle alinsin 20 yas altina sokaga cikma yasagi devam etsin

  • Açın25 Nisan 2020 22:23

    Öldürün,çoluk çocuğu rahatlayın.Yeter ki saltanatınıza bir şey olmasın

  • papatya falı25 Nisan 2020 20:26

    Şöyle yapalım, Heryeri açalım özellikle küçük esnafları açalım sadece avm ler kapalı kalsın orada daha çok bulaşıyor.Noldu işinize gelmiyor dimi ????Yatacak yeriniz yok.

  • Okie Dokie25 Nisan 2020 19:15

    AVM'leri hatta otelleri bile açarsınız ama gelecek insan biraz zor bulursunuz.

  • Emekci25 Nisan 2020 19:13

    AVM ler açılır açılmasına da, kim gider?

  • Şenol25 Nisan 2020 21:04

    Giden bulunur biz millet olarak çabuk unutuyoruz nedenimi öncelikle bize bu canı sıhhati veren Yaradana şükrümüzü unutmuşuz demem oki başımıza ne gelse haktır kimse kendi nefsini yoklamazken

  • ne25 Nisan 2020 19:05

    tek derdimiz avm idi dimi. avm açılsa da insanlar oraya gitmeyince ne işe yarayacak

  • Bika25 Nisan 2020 18:33

    Maskeye kavuşamayanlar, maske edinmek için AVM'ye girip çıkarlar.

  • İhtiyar 25 Nisan 2020 17:37

    Kapalı olalım. Virüsü canlandırmayalım. 15 Hazirana kadar sabredelim.