E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaPiyasaAsya'da borsaları ABD'deki rekorla coştu---

Asya'da borsaları ABD'deki rekorla coştu

Asya'da borsaları ABD'deki rekorla coştu
05 Şubat 2021 - 08:31 borsagundem.com

Asya hisse piyasaları, ABD'de istihdamdaki iyileşme ve toparlayan şirket karlarıyla rekor kıran ABD hisse piyasalarını takip ederek haftanın son işlem gününde yükseldi.

Asya piyasaları, ABD'deki istihdam verilerinin iyileşmesiyle ve azalan korona virüs vakalarıyla rekor yükseliş kaydeden ABD piyasalarıyla birlikte yükseldi.

ABD Hazine tahvilleri, getiri eğrisinin 2015 yılından sonra ilk defa bu kadar fazla dikleşmesinden sonra yatay bir seyir izledi.

Japonya ve Hong Kong kazançlarda öne çıkan piyasalar oldu. S&P 500 vadelileri, gösterge banka ve teknoloji hisseleri öncülüğünde yüzde 1 yükseldikten sonra hafif bir yükseliş kaydetti. Küçük şirketlerin bulunduğu Russel 2000 Endeksi ise yüzde 2 artış gösterdi.

Dolar gecelik kazançlarını korurken ham petrol yükseldi, altın ise perşembe günü düşüş yaşadıktan sonra yatay bir seyirde.

Hong Kong piyasalarında, kısa video girişimi Kuaishou Technology ilk işlem gününde yüzde 190'dan fazla yükselirken küresel hisse piyasaları şirket kârlarındaki toparlamayla beraber tüm zamanların zirvesi yakınlarında seyrediyor. Perşembe günü açıklanan ADP istihdam raporunda, işsizlik başvuruları Kasım ayından beri en düşük seviyede.

Japonya'da ticaret Ocak ayının ilk 20 gününde açık verdi. Japonya Ekonomi Bakanlığından yapılan açıklamaya göre, ticaret açığı 839,2 milyar yen oldu. Geçen yılın aynı döneminde 1 trilyon 242,1 milyar yen açık verilmişti.

İhracat yüzde 9,8 artışla 3 trilyon 174,4 milyar yen olarak gerçekleşti. İthalat yüzde 2,9 düşüşle 4 trilyon 13,6 milyar yen oldu. Ocak ayının tamamı için veri 17 Şubat'ta açıklanacak.

Japonya'da hanehalkı harcamaları beklentilerden daha az düştü

Japonya'da hanehalkı harcamaları Aralık ayında geçen yılın aynı ayına göre yüzde 0,6 azaldı. Beklentiler ise harcamalarda yüzde 2,4 düşüş olacağı yönündeydi.

Aralık ayında hanehalkı harcamaları bir önceki aya göre ise yüzde 0,9 artış gösterdi. Beklenti, yüzde 1,9 düşüş olacağı yönündeydi.

Endeksler

Japonya Topix Endeksi yüzde 1,3 yükseliş kaydederken, Hong Kong Hang Seng yüzde 0,5 artış gösterdi.

Güney Kore Kospi Endeksi ise yüzde 0,3 yukarıda.

Avustralya S&P/ASX 200 Endeksi yüzde 1,1 değerlenirken, Euro Stoxx 50 futures yüzde 0,4 yükseldi.

Küresel piyasalarda yön yukarı

Haftanın son işlem gününde alıcılı açılış bekleniyor

Petrol ekonomik beklentilerle yükseldi

Haftanın son gününe başlarken, dolar ve euro

Altın tutunma çabasında

 

 

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)