E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaAracı Kurum RaporlarıHaftanın son işlem gününde alıcılı açılış bekleniyor---

Haftanın son işlem gününde alıcılı açılış bekleniyor

Haftanın son işlem gününde alıcılı açılış bekleniyor
05 Şubat 2021 - 08:24 borsagundem.com

İnfo Yatırım tarafından hazırlanan günlük bültende BİST100 endeksinde hafif alıcılı açılış gerçekleşmesi bekleniyor.

• Türkiye’de korona virüs vaka sayısı 7.909 artarak 2.508.988’e yükseldi. Korona virüs hasta sayısı ise bir önceki güne göre 627 kişi arttı. Hayatını kaybeden kişi sayısı 113 kişi artarak 26.467’ye yükseldi. İyileşen sayısı ise 2.396.199.
• NATO Genel Sekreteri Stoltenberg: "NATO'nun Türkiye-Yunanistan anlaşmazlığındaki rolü platform sağlamak."
• ABD Hazine Bakanlığı, finansal piyasaların temel altyapısının, son dönemde yaşanan yüksek oynaklık ve işlem hacmi sırasında dayanıklılığını kanıtladığını bildirdi.
• ABD Ulusal Güvenlik Danışmanı Jake Sullivan, ülkesinin Yemen'de Suudi Arabistan'a sağladığı askeri desteği sona erdireceğini açıkladı .
• İran’ın bir tankere gizli yollarla petrol yüklediğini öne süren ABD yönetimi, konuyla ilgili yasal adım atarak terör bağlantılı kurumlarca yüklendiği iddia edilen petrole el koyma girişiminde bulundu.
• ABD Dışişleri Bakanlığı, İçişleri Bakanı Süleyman Soylu'nun "15 Temmuz'un arkasında Amerika var" sözlerinin ardından yaptığı açıklamada, 15 Temmuz 2016'da meydana gelen darbe girişiminde Washington'un rolü olmadığını kaydetti.
• 15 Şubat itibarıyla, "birleştirilmiş sınıf uygulaması yapılan okulların tamamı, köy ve benzeri seyrek nüfuslu yerleşim yerlerinde il/ilçe hıfzıssıhha kurullarının il ve ilçe milli eğitim müdürlükleri iş birliği içinde alacağı kararlar doğrultusunda tüm ilkokul ve ortaokullar ile tüm bağımsız anaokulu ve özel eğitim anaokullarında haftada 5 gün yüz yüze eğitime geçilecek.
• 1 Mart'tan itibaren tüm resmi ve özel ilkokullarda ve bu ilkokulların bünyesindeki ana sınıfları ile özel eğitim sınıflarında, haftada 2 gün yüz yüze eğitim yapılacak, tüm resmi ve özel ortaokullar ile imam hatip ortaokullarının 8. sınıflarında da yüz yüze eğitime başlanacak. 8. sınıflarda yüz yüze eğitim yapılacak günler ile eğitime başlama ve bitiş saatleri okul yönetimleri tarafından öğretmenlerle birlikte belirlenecek.
• ABD Başkan Joe Biden eski Başkan Trump’ın göç konusunda attığı adımları geriye çevirmek için ikinci kararnameye imza attı. Biden, göçmen ailelere mağduriyetlerini gidererek birleştirme sözü verdi.
• ABD'de Biden yönetimi, Trump döneminde ilan edilen Almanya'dan asker çekme planını askıya aldı.

Ne Olacak?

• Yurtiçinde Hazine Nakit Dengesi açıklanacakken, ABD’de Tarım Dışı İstihdam ve İşsizlik Oranı ön planda olacak.
Borsa İstanbul’un bu sabah hafif alıcılı başlangıç yapmasını bekliyoruz.

BİST100 endeksinde hafif alıcılı açılış gerçekleşmesini bekliyoruz.

Korona virüs aşısı konusunda Avrupa'daki tedarik sıkıntısının çözülmesi ve ABD'den beklenen teşvik paketi küresel piyasalarda riski iştahını desteklerken, özellikle mutasyonlu coronavürüs vaka sayılarında süren artış ve salgın kaynaklı endişeler sonrasında, tedbirlerin ekonomiye etkileri de piyasalarda baskı unsuru olmaya devam ediyor.

Hafta başından bu yana pozitif ivme ile değer kazanan küresel piyasalar geçtiğimiz güne negatif başladı. Asya Piyasaları ve ABD vadelilerindeki negatifliğe karşılık BİST100 endeksi %0,27 oranında yükselişle 1.537 seviyesinden başlangıç yaptı. Açılışın ardından endekste pozitiflik devam etti. Endeksi Türkiye risk priminin 296 seviyesine, Dolar / TL’nin ise 7,09 seviyesine kadar gerilemesi de destekledi. Pozitif başlayan işlem gününü BİST100 endeksi %0,09 oranında artışla 1.534 seviyesinden tamamladı. Finansal kiralama factoring sektörü payları %3,13 oranında değer kazanırken, madencilik sektörü payları %1,71 oranında değer kaybetti. BİST100 endeksinde 1.544 - 1.550 - 1.555 direnç seviyeleri olacakken, 1.534 - 1.529 - 1.524 destek seviyeleri olacak.

22 -29 Ocak haftasında yurt dışı yerleşik yatırımcılar 493,7 milyon dolar hisse senedi satarken, 418,7 milyon dolar DİBS aldı. Yabancı yatırımcılar, 2019 yılı Mart ayından bu yana en yüksek hisse senedi satışını gerçekleştirdi.

İngiltere Merkez Bankası, politika faizinde değişikliğe gitmeyerek %0,10 seviyesinde bırakırken varlık alım programını da 875 milyar sterlin seviyesinde sabit tuttu. Merkez Bankası, şirket tahvil alımını da 20 milyar sterlin civarında tutacağını vurguladı.

ABD'de tarafında ise dün açıklanan işsizlik maaşına başvuranların sayısı beklentilerden fazla geriledi. Ülkede işsizlik maaşına başvuruların sayısı geçen hafta da düştü. Böylece düşüş 3 hafta üst üste devam ederek istihdam kayıplarının azalmaya başladığına işaret etti. Verilere göre başvurular 30 Ocak'ta sona eren haftada 33.000 azalarak 779.000’e geriledi.

ABD Hazine Bakanı Yellen’dan açıklamalar geldi. Yellen, ‘’Büyük bir köprü sağlayacak harekete ihtiyacımız var. Cuma günü açıklanacak istihdam raporunun nasıl geleceğinden emin değilim. Sadece bir değil iki krizle karşı karşıyayız; Pandemik ve ekonomik. ‘’ dedi.

VİOP 30 Endeks kontratında hafif alıcılı açılış bekliyoruz.

VİOP 30 Endeks Şubat kontratı, Perşembe günü 1.630 - 1.647 fiyat aralığında işlem görerek günü 1.639 uzlaşma fiyatından tamamladı. Kontrattaki açık pozisyon sayısı 15.834 azalarak 523.651 adet kontrat olarak gerçekleşti.

VİOP 30 Endeks kontratında 60 dakikalık HO’nın geçtiği 1.621 seviyesinin üzerinde hareket etmemiz kısa vadede yükseliş eğilimini arttırırken, özellikle 1.659’ün üstüne çıkmamız durumunda ilk aşamada 1.680 seviyesini kısa vadeli hedef haline getirebilir. Aşağı yönde ise kısa vadeli düşüşün devam edebilmesi için 1.616 destek seviyesinin kırılması gerekmektedir. Kısa vadede yukarı yönde 1.648 ve 1.659 seviyesi önemli bir direnç olarak karşımıza çıkarken. Aşağı yönde ise 1.625 ve 1.616 seviyesi önemli bir destek noktası olarak takip edilecektir.

Küresel piyasalar güne başlarken yükselişte

Haftanın son gününe başlarken, dolar ve euro

Altın tutunma çabasında

Petrol ekonomik beklentilerle yükseldi

 

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)